Basescu despre alegerile pentru primaria Capitalei: Sper să reuşească o alianţă USR, cu PNL si PMP

Fostul primar general Traian Băsescu a spus, duminică seară, vorbind despre alegerile locale, că ”Bucureştiul este o miză mare”, iar partidul care câştigă Primăria Capitalei, dă impresia că a câştigat şi alegerile locale, chiar dacă nu este aşa. Băsescu a spus că ”şi mâine” i-ar da votul lui Nicuşor Dan singurul politician care de 15 ani s-a ocupat de Bucureşti. ”Eu sper să reuşească o alianţă USR, cu PNL, chiar şi cu PMP”, a afirmat fostul primar general.
”La Bucreşti se dă semnalul. Indiferent cine câştigă în Bucureşti, dă impresia că a câştigat alegerile, chiar dacă nu le-a câştigat”, a spus, duminică seară, la România TV, Traian Băsescu, vorbind despre algerile locale.
El a spus că, fără alegeri în două tururi, primarul general poate să aibă mai puţine voturi decât un senator.
”Cu 13 procente ca doamna Firea…nu ai voturi nici cât un senator, degeaba eşti primar la Bucureşti”, a afirmat Băsescu, fost primar general al Capitalei, care a spus că trebuie făcute alianţe în vederea alegerilor locale, fără ”tânguială” că acestea nu vor avea loc în două tururi.
”Sperăm că se vor reuşi alianţe, eu nu mai cred în varianta alegerilor în două tuturi, pentru că, din atitudinea UDMR, îmi dau seama că s-a căzut la pace între premierul Orban şi UDMR să nu fie alegeri în două tururi. (…) Bucureştiul este o miză mare. Eu am spus că şi mâine i-aş da votul lui Nicoşor Dan este singurul politician care, de vreo 15 ani, se ocupă de Bucureşti. Deocamdată nu văd altul. Eu sper să reuşească o alianţă USR, cu PNL, chiar şi cu PMP. Eu nu văd de ce nu am face o asemena alianţă pentru Primăria Capitalei”, a mai afirmat Băsescu.
Acesta a precizat că PLUS, formaţiune care face parte din proiectul european al preşedintelui Macron, ”trebuie să ne dea consistent de gândire”.
”Pentru Primăria Capitalei formula minim garantată ar fi PNL-PMP. Dacă se reuşeşte o alianţă şi cu USR ar fi excelent. Cu PLUS deja este discutabil. Atitudinea marxistă a lui Macron, în timp ce PLUS este parte a grupului lui Macron, trebuie să ne dea consistent de gândire”, a mai afirmat Traian Băsescu.
Întrebat ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Rareş Bogdan la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a spus un banc: ”Un bătrân se duce cu un cal la târg să-l arate. Cei care voiau să-l cumpere îi deschideau gura, vedeau că e bătrân şi întrebau: «Moşule, de ce ai adus calul ăsta la târg?» «Să-l fac de râs». E exact ce i s-ar întâmpla lui Rareş Bogdan dacă ar candida la Primăria Capitalei. Nu pentru Firea, Doamne fereşte, dar Rareş Bogdan trebuie să înţeleagă că a fii la pupitru şi a da din gură nu-i tot una cu a da unui oraş de două milioane de oameni încălzire, transport public, salubrizare, deszăpezire, apă şi multe altele. Şcoli, spitale…e o muncă titanică. Primăria Capitalei este mult mai grea dect orice minister”.
Băsescu a afirmat că, din întreaga sa carieră, funcţia de primar general a fost cea mai grea.

<