Acasă Bucuresti ”Banii s-au dus pe prostii” – Ce le transmite Nicusor Dan zecilor...

”Banii s-au dus pe prostii” – Ce le transmite Nicusor Dan zecilor de mii de bucuresteni care stau in frig si fara apa calda in miezul iernii

256

Furnizarea agentului termic este oprită sau deficitară, luni, la peste 600 de blocuri, case sau instituții din Capitală, potrivit informaţiilor postate pe site-ul companiei municipale Termoenergetica. Zilnic, sute de imobile din București sunt fără apă caldă și căldură. Primarul Nicușor Dan a reacționat pe Facebook, susținând că în ultimii zece ani „foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii”.

În Sectorul 1, sunt afectate de oprirea apei calde şi a căldurii un număr de 78 de blocuri sau imobile, din cauza unor avarii la circuitul primar (str. Barbu Lăutaru) sau la furnizorul de gaze (str. Someşul Rece). În plus, 79 de blocuri sau imobile din Aviaţiei se confruntă cu o furnizare deficitară, din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.

În Sectorul 2, apa caldă a fost oprită la nouă blocuri din str. Carei şi Bld. Basarabia, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unei vane în punctul termic, conform Agerpres. Sunt deficienţe în ce priveşte furnizarea agentului termic la 132 de blocuri sau imobile din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.

În Sectorul 3, apa caldă sau încălzirea au fost oprite la 109 blocuri în zonele Bld. Octavian Goga, Cal. Călăraşi, Bld. Theodor Pallady, Cal. Vitan, Bld. 1 Decembrie, ca urmare a lucrărilor de remediere a avariilor în punctele termice sau pe reţele.

În Sectorul 5, avarii la reţeaua secundară au dus la oprirea apei calde sau a încălzirii pentru 228 de blocuri sau imobile pe str. Mărgeanului, Şos. Alexandria, Şos. Sălaj, Cal. Ferentari, Bld. Naţiunile Unite.

În Sectorul 6, apa caldă e oprită la 26 de blocuri, ca urmare a unor avarii pe str. Romancierilor, Bld. Timişoara, Bld. Iuliu Maniu.

Consultă aici lista completă cu imobilele afectate

Nicușor Dan: Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat pe Facebook, susținând că în ultimii zece ani „foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii”.

El spune că 2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligațiile de plată la termie, iar azi sunt deci datorii zero pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului.
„Facem toate eforturile pentru normalitate și vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorități a PMB”, susține Nicușor Dan.

<