Bani pe spatele panicatilor! Farmaciile din Bucuresti au scumpit de 20 de ori pretul la masti

0
307

Jurnalista Ramona Ursu anunta ca si-a cumparat masti chirurgicale dintr-o farmacie, pentru a se proteja de coronavirus, la un pret de 20 de ori mai mare fata de cel de acum un an si jumatate.

<

„Ultima oara mi-am cumparat masti chirurgicale a doua zi dupa ce ne-au gazat criminalii in 10 august. Ma duceam tot la protest in Piata Victoriei. Mascutele costau 0,3 lei bucata atunci, cam asa retineam, dar mi-a confirmat si o farmacista. De cand cu coronavirusul, n-am mai gasit de cumparat. Ba chiar, zilele trecute, intreband la o farmacie de masti de fata, doamna mi-a raspuns ca da, are. Eu, foarte bucuroasa, ii spun ca as vrea sa cumpar si ma intreaba de care masca de fata vreau, de aia hidratanta, anti-rid.  Ma rog, n-avea, deci, ce cautam eu.

Dimineata, trec pe la farmacia din cartier sa-mi iau manusi chirugicale , ca am de circulat zilele astea mai mult si cu mijloace de transport. Gasesc manusi (0,4 lei perechea) si intreb, asa, fara speranta, daca au masti. Si au. De alea chirurgicale, obisnuite. 6 lei masca. De la 0,3 lei la 6 lei. Mi-am luat, na, daca tot am cautat vreo luna degeaba, cum sa nu-mi iau fix acum cand chiar as avea nevoie?”, anuntat Ramona Ursu pe Facebook.

La sfarsitul lunii ianuarie, o farmacie din capitala Chinei a primit o amenda de 3 milioane de yuani, echivalentul a 434.530 de dolari, dupa ce a crescut pretul mastilor sanitare de sase ori fata de pretul online, in plina epidemie de coronavirus,.

O notificare de amenda a fost emisa pentru Jimin Kangtai Pharmacy dupa ce farmacia a crescut brusc pretul mastilor de tipul N95, a precizat autoritatea de reglementare intr-o declaratie publicata pe pagina sa de Internet.

Farmacia a majorat pretul unei cutii de masti marca 3M la 850 de yuani, in timp ce pretul online era de doar 143 de yuani, a relatat Reuters.