Autoritatile inchid ochii la escorcii care profita de coada infernala de la ”Pasapoarte”!

Aglomerația infernală de la birourile de pașapoarte le-a dat idei de afaceri unor indivizi fără scrupule.

Unul dintre ei se oferă să-i ajute pe oameni să săra coadă și să-și facă pașaportul pe loc, în biroul unui funcționar, pentru 150 de lei, anunta stirileprotv.ro. Totul se întâmplă la Direcția de Pașapoarte din București, unde oamenii vin și cu noaptea în cap să prindă un loc în față. Autoritățile ridică din umeri și spun că NU au auzit de asemenea practici.
La oră 8 dimineața, în față aparatului de bonuri de ordine, de la Serviciul de Pașapoarte din Pipera stăteau la coadă sute de persoane. Mulți incearcau să găsească tot felul de metode că să nu mai aștepte două ore în față aparatului. Nu a fost nevoie să caute departe. În curtea instituției, un individ aștepta liniștit oamenii disperați.
 Eu îți spun câte te costă pe ține…
– Păi trebuie să facem amândoi.
– Eu am spus cât te duce. și…le, le declari pierdute.
– Deci trebuie să le decl ar pierdute undeva?
– Nu, frate , îi spui lui, le-am pierdut, nu le mai găsesc
– Ai auzit, un milion jumate. Să nu i se aglomereze lui acolo, înăuntru.
– Oricum este omor acolo înăuntru.
– Da tată, da eu nu te duc acolo la omor. Te duc în altă parte. Ai înțeles? 

Individul ne promite apoi că nici nu mai trebuie să stăm 14 zile după document. Omul lui din interior poate “rezolva” mai repede.

– Mergi și le faci… Ai chitanțele plătite tot, da?
– Da
– Ca să nu mai stai, te duci scoți bani și după aia vii încoa.
– Ok
– Normal peste…17 zile ți-l dă. Poți să vii peste 10 zile dacă e, vorbesc cu el dacă e și vii.

Când intermediarul a aflat că a fost filmat cu o cameră ascunsă, a negat tot. A explicat că a fost înregistrat când vorbea la telefon cu cineva. “Eu va garantez că nu v-am cerut niciun ban. vorbeam la telefon , dacă ați observat.. cu un client
Reprezentanții Serviciului de Pașapoarte spun că NU au auzit de astfel de cazuri. Dar transmit că vor fi atenți la astfel de indivizi. Serviciul de Pașapoarte București explică:

<

Până la această data nu avem informații că la ghișeele Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple pot fi întâlnite astfel de practici. Cazul semnalat de dumneavoastră a fost adus la cunoștință lucrătorilor care desfășoară activități de lucru cu publicul la ghișeele serviciului”.

Vezi video cu camera ascunsa pe stirileprotv.ro.