Ghinioanele se ţin lanţ de producătorul de autobuze de la Ciorogârla, BMC Truck & Bus. După ce la licitaţia din Capitală nici măcar nu a putut participa, fabricantul din Ilfov a fost descalificat la cea organizată în Cluj – Napoca.

Compania de Transport Public Cluj – Napoca SA a respins oferta BMC Truck & Bus în cadrul licitaţiei pentru achiziţia a 60 de autobuze. Şi asta pentru că nu ar fi îndeplinit o condiţie privind experienţa similară, şi anume să fi vândut minim 25 de autobuze în utimii trei ani, a explicat pentru ECONOMICA.NET Silvia Colacea, directorul executiv al BMC Truck & Bus.
Ea susţine însă că firma sa îndeplinea acest criteriu, cu 27 de unităţi vândute, dar că în cadrul licitaţiei a fost menţionat un contract pentru vânzarea a cinci autobuze, care nu s-a mai concretizat în final. În plus, nu a apucat să îl treacă şi pe cel privind livrarea a şase autobuze în Braşov, tranzacţie perfectată cu o zi înainte de lansarea licitaţiei de la Cluj-Napoca.
Producătorul din Ciorogârla a contestat decizia Companiei de Transport Cuj – Napoca la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Pe 18 aprilie, CNSC a respins însă ca nefondată contestaţia BMC Truck & Bus. Deşi spun că nu sunt dezarmaţi, reprezentanţii producătorului român nu vor ataca mai departe în instanță decizia CNSC.
Compania s-a mai înscris şi la licitaţiile organizate pentru achiziţia de autobuze în Ploieşti şi Sibiu. La Ploieşti, licitaţia este încă în derulare, iar în cadrul celei de la Sibiu a depus contestaţie, care este în curs de soluţionare.
Producatorul român de autobuze BMC Truck & Bus, deţinut de trei cetăţeni turci, ar fi vrut să se înscrie şi la licitaţia din Capitală, însă nu a putut participa deoarece municipalitatea dorea să cumpere 320 de autobuze de 12 metri, 50 de autobuze de 10 metri şi 30 de autobuze articulate de 18 metri, în timp ce firma producea doar autobuze de 12 metri.

<
Transparenta face diferenta