Bucureștenii sunt invitați, în perioada 16 – 18 septembrie 2016, să participe la manifestările organizate de Primăria Capitalei cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei. Aceştia pot participa la concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii, care vor avea loc în trei zone din Capitală — Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău, informează un comunicat al Primăriei Capitalei

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului 2016, Primăria Capitalei a anunţat că organizează mai multe evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a oraşului, în trei zone de interes: Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău.
În perioada 16-18 septembrie, bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi să ia parte la concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii, anunta realitatea.net.

<

„Îi invit pe bucureşteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc că locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevărată Capitală Europeană”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

În data de 17 septembrie, în Piaţa Constituţiei, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, organizează un concert eveniment, cu cei mai iubiţi artişti pop-rock ai momentului: Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.
Concertul va începe la ora 17.00 şi va dura până la miezul nopţii.
Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimbă printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţa Consitutiei şi pe străzile alăturate.

Evenimentele din Parcul Herăstrău

„Poveşti de Bucureşti”, în Parcul Herăstrău: Parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, târguri tradiţionale şi spectacole pentru cei mari şi cei mici.
În perioada 16-18 septembrie 2016, Primăria Capitalei, prin Creart, organizează evenimentul „Poveşti de Bucureşti”, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.
(w500) <p>ZILELE
Timp de trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Herăstrău se va transformă în Bucureştiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, paradă costumelor de epoca, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezenţa animatorilor şi a statuilor vivante.
Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale dar şi spectacole de folclor românesc.

Parada costumelor de epocă şi Bătaia cu flori

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, domni şi domniţe în haine de sărbătoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar „Bătaia cu flori” va aduce şi anul acesta culoare şi veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30 – 18:00. „Bătaia cu flori de la şosea” datează din 1890 şi se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureşteni.
Târgul Bucureştiului pune la dispoziţia vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecţionate de meşteri populari şi artişti plastici.
Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi aşteaptă pe bucureşteni cu preparate din bucătăria tradiţională românească, fiind un spaţiu în care vizitatorii pot încerca reţete autohtone.
(w500) <p>ZILELE
În perioada 16, 17 şi 18 septembrie, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susţine spectacole de parade şi destatui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” şi „Vânt de primăvară prin piersici”.

Evenimentele din Parcul Cişmigiu

„Kids City 2016″, în Parcul Cişmigiu: Spectacole de circ, ateliere de creaţie şi activităţi sportive pentru copii
În parcul Cişmigiu, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, organizează în perioada 16– 18 septembrie evenimentul „Kids City 2016″ – „Aventuri în lumea Circului”. În cadrul evenimentului, Foişorul din parcul Cişmigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învaţă să facă jonglerii, să îşi ţină echilibrul sau să facă giumbuşlucuri. Toate aceaste activităţi poartă denumirea de „Şcoală de circ”.
Animalele din lumea circului, poneii, şerpii, aligatorii şi căţeii vor fi disponibili în parc pentru fotografii. Totodată, aleile din parcul Cişmigiu vor fi împânzite de tot felul de activităţi distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru că nivelul de distracţie să fie la superlativ. Cei mici sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susţinute de copiii de la cluburile din Capitală dar şi să participe la mai multe activităţi sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv şi scrima.
Bulevardul Artelor
Cu prilejul „Zilelor Bucureştiului” Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor organizează în perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a ediţie a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediţia din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart şi marchează 260 de ani de la naşterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfăşura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având că punct central scena mare din Piaţa Regiunilor.
Târgul de Pâine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 şi al Bucureştiului, care se desfăşoară anual. În acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a ediţii a festivalului este între 15 şi 18 septembrie, în Parcul Naţional, pe bd Basarabia.
Intrarea la toate evenimentele este gratuită.
(w500) <p>ZILELE

Transparenta face diferenta