Sfântul Gheorghe este patronul Forțelor Terestre ale României și de aceea, în fiecare an pe 23 aprilie este Ziua Forțelor Terestre.
A devenit deja o tradiție ca, de ziua lor, militarii Forțelor Terestre să le ofere bucureștenilor un adevarat regal de viață militară. Sunt prezente în Parcul Carol multe categorii de arme din compunerea Forțelor Terestre, de la blindate,, publicul putând admira tancuri și transportoare blindate, acestea din urmă în cele mai noi variante care urmează a fi produse în țara noastră, până la artileria antiaeriana, cu tunuri și tunuri auto-propulsate, până la transmisiuni și Poliția Militară.
Desigur, regina câmpurilor de bătălie, infanterie, nu putea fi absentă. Curioșii, printre care mulți copii, au putut admira armamentul individual de infanterie, de la pistolul – mitralieră AKM, modernizat în calibrul 5,65 NATO, până la carabina românească a sniperilor, PSD-ul. Nu au lipsit nici MTR-ul, mitralieră de companie și nici RPG-ul, adică arma cu care infanteristul luptă împotriva tancurilor și a altor blindate.
O mențiune specială merită vehiculele blindate ușoare ale infanteriei de tip Hummer și Humvee, care au atras curiozitatea vizitatorilor. Mențiuni speciale merită și mica expoziție de uniforme de uniforme și armament de infanterie dedicată Marelui Război pentru Întregire precum și formația de tip drill-team care a incantat audiența cu mânuire de carabina.
La final, se poate spune că evenimentul a fost o bună reclamă pentru Forțele Terestre. Mulți dintre cei care au fost alături de militari de ziua lor își doresc, acum, să devină, la rândul lor, ostași români și să servească sub gloriosul drapel tricolor.

<
Transparenta face diferenta