Metrorex va închide succesiv staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu, începând cu 15 iulie, pentru lucrările de modernizare a sistemului de control-acces, a informat joi compania.

Cele două staţii de metrou, aflate pe Magistrala 2 Berceni – Pipera, sunt utilizate în special de către angajaţii companiilor cu sediul în Nordul Capitalei.
Lucrările de modernizare a sistemului de control-acces în stațiile menţionate se vor desfășura, succesiv, în următoarele perioade:
· Pipera: 15 iulie – 21 iulie 2017
· Aurel Vlaicu: 29 iulie – 4 august 2017
Pentru stabilirea calendarului, pentru cele două stații s-au luat în considerare perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanțelor școlare și a concediilor, pentru ca disconfortul resimţit de călători să fie minim.
Lucrările se vor realiza succesiv pentru stațiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la staţiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare, către staţiile de metrou din apropiere.
Totodată, reprezentanții Metrorex au cerut sprijin autorităților locale și RATB pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață.
Perioada maximă estimată pentru închiderea staţiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile calendaristice consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri, după terminarea programului normal de lucru al Metrorex şi după ce ultimii călători vor părăsi staţia de metrou. Deschiderea staţiei pentru publicul călător se va realiza în timpul programului normal de lucru, în ziua de sâmbătă a săptămânii următoare.
Lucrările se desfășoară atât ziua, cât și noaptea, acolo unde procesul tehnologic permite acest lucru.
Acestea vor consta în:
· Demontarea sistemului de taxare existent
· Demolarea pardoselii existente
· Demontarea traseelor de cabluri de comunicaţie existente în pardoseală
· Demontarea sistemului de alimentare
· Repoziționarea cabinei controloarei de acces (unde este cazul)
· Realizarea noilor trasee de cabluri de comunicaţie
· Realizarea noului sistem de alimentare
· Realizarea noii pardoseli ce presupune minim trei zile pentru întărirea materialului de construcție folosit
· Montarea noului sistem de taxare
· Efectuarea testelor funcționale
Metrorex va anunţa din timp perioadele lucrărilor, pentru ca cei afectaţi să poată găsi soluţii optime de transport.
Transparenta face diferenta