Intra in contact cu noi

Bani

Anunt important: 8 iulie este ultima zi in care angajatii PETROM S. A. isi pot recupera banii!

Publicat cu

pe

Termenul pana la care fostii angajati ai PETROM SA isi pot recupera banii de la guvern a fost prelungit cu inca 2 luni de zile (fata de 8 mai 2022 cat era initial) avand in vedere ca in 2021, in perioada celor 2 luni de stare de urgenta decretata pe tot teritoriul Romaniei. Fostii salariati PETROM trebuie sa actioneze rapid in contextul in care nepunerea in executare silita impotriva statului, ar duce la pierderea dreptului de a recupera acesti bani. Intra aici pentru despagubirile PETROM!

Fostii angajati Petrom S.A au dreptul la despagubiri de sute de mii de euro in urma unei sentinte pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Salariatii PETROM au fost realmente INSELATI ( in intelesul consumatorului care nu a stiut ce a cumparat ) dar posibil si in sensul legii penale, prin tot felul de contracte de cesiune de creante care le promiteau plata a 1000 de lei si 10000 de euro dupa punerea in executare silita a unei decizii definitive insa in realitate fiecare angajat in parte are de incasat peste 250.000 de euro.

In prezentul articol va spunem exact ce trebuie sa faceti pentru a primi aproximativ 250.000 de euro din despagubirile pe care Guvernul Romaniei trebuie sa vi le achite fiindca nu au pus in executare o hotarare definitiva.

Reclama

Despagubiri pentru angajatii Petrom

Fostii salariati ai Societatii Nationale a Petrolului ”PETROM” S.A. au dreptul sa achizitioneze actiuni ale societatii pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret cu care s-au vandut actiunile in cadrul procesului de privatizare.

Cu toate acestea, pana la momentul de fata, fostii salariati nu si-au putut valorifica drepturile, ca urmare a faptului ca statul roman a ramas in pasivitate si nu a creat cadrul legal necesar.

Guvernul Romaniei a fost obligat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Decizia civila nr. 2370 din data de 08.05.2019, pronuntata in dosarul nr. 1442/2/2015, sa adopte o hotarare de guvern pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 9 din anexa 1 a OUG nr. 49/1997, astfel cum a fost modificata prin O.G. nr. 55/2003, in vederea vanzarii de actiuni ale OMV Petrom S.A., pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret la care au fost vandute actiunile in cadrul procesului de privatizare.

Reclama

Penalitati de 1000 de lei pe ziua de intarziere din 2019 si pana in 2022 – 1095 zile x 1000 de lei 1.095.000 lei
Totodata, prin decizia mentionata cei care au dat in judecata Guvernul Romaniei au dreptul la penalitati de 1000 lei pe fiecare zi de intarziere de la data pronuntarii si pana la executarea obligatiei.

Astfel, fostii angajati ai Petrom S.A. care au dat in judecata Guvernul Romaniei in cadrul dosarului nr. 1442/2/2015 au dreptul la penalitati in cuantum de 1.095.000 lei (pana la acest moment), urmand sa curga in continuare penalitati pentru fiecare zi in care Guvernul Romaniei refuza sa emita Hotararea de Guvern.

Instanta suprema a considerat faptul ca Guvernul Romaniei a stat o perioada foarte lunga de timp in pasivitate si ca trebuie impus un mecanism de constrangere pentru ca acesta sa isi indeplineasca obligatiile legale.

Reclama

Mai mult decat atat, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentionat ca penalitatile nu sunt doar un mijloc de constrangere a autoritatii publice, in speta Guvernul Romaniei, cio garantie pentru fiecare persoana vatamata in parte ca se vor restabili si respecta drepturile legitime ale acestora. Prin urmare fiecare fost angajat care a dat in judecata Guvernul Romaniei are dreptul la plata de despagubiri in cuantum de 1000 lei pe fiecare zi de intarziere de la data pronuntarii (08.05.2019) si pana la adoptarea unei hotarari de guvern.

Decizia civila in cauza este sustinuta si de jurisprudenta Curtii Constitutionale, care a statuat ca: “Faptul ca prevederile de lege criticate nu contin un termen rezonabil inauntrul caruia Guvernul sa fie obligat a emite o hotarare pentru ca salariatii Societatii Comerciale “Petrom” – S.A. sa intre in posesia actiunilor nu inseamna ca acestea sunt neconstitutionale, ci poate fi interpretat ca neindeplinirea de catre Guvern a unei obligatii de a face, astfel incat persoanele interesate pot promova o actiune in justitie”. (Decizia nr. 1421 din 20 octombrie 2011).

Astfel, fiecare fost angajat al Petrom S.A., care are calitatea de reclamant sau intervenient in dosarul nr. 1442/2/2015, poate pune in executare decizia, solicitand adoptarea unei hotarari de guvern si plata de despagubiri substantiale.

Reclama

Intra aici pentru despagubirile PETROM! [email protected]  0772.205.608

1,1 milioane lei si 1000 de lei pe zi penalitati!

In cauza, Judecatoria Sector 1, printr-o Incheiere finala, a incuviintat executarea silita efectuata in baza Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, a autorizat creditorul sa execute Guvernul Romaniei pentru suma de 1.077.000 lei + 1000 lei/pe zi de intarziere + obligatia de a emite Hotararea de Guvern + cheltuielile de executare.

Conform dispozitiilor Codului de procedura civila, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel, iar termenul curge de la data pronuntarii decizie amintite.

In aceste conditii, cei care doresc punerea in executare a Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, obtinerea penalitatilor de intarziere si obligarea Gurvernului Romaniei la emiterea Hotararii de Guvern pentru achizitionarea actiunilor SNP ”PETROM”, trebuie sa actioneze pana cel tarziu la data de 08.05.2022.

Reclama

Nu rata sansa de a-ti valorifica drepturile!

Pana la data de 08.07.2022 cand se fac 3 ani de la pronuntarea Hotararii nr. 2370/08.05.2019 data de ICCJ, in dosarul 1442/2/2015, salariatii parte in dosar au 3 optiuni:

1. Nu actioneaza in niciun fel si atunci pierd drepturile obtinute prin Hotararea nr. 2370/08.05.2019.

Rezultat: salariatul pierde orice sansa de a castiga

Reclama

2. Asteapta pana la termenul de prescriptie (08.07.2022) emiterea Hotararii de Guvern, pentru a cumpara actiunile si in cazul neemiterii actioneaza prin intermediul unor avocati si executori impotriva Guvernului pentru a intrerupe prescriptia.

Rezultat: salariatul trebuie sa depuna eforturi considerabile (timp alocat intalnirilor, cautarea diverselor solutii si parteneriate, plata avocatilor si executorilor etc), avand sanse mici de reusita (actionand ca un tert solitar impotriva Guvernului Romaniei).

3. Incheie contracte cu o societate care ofera posibilitatea obtinerii drepturilor fara ca salariatul sa fie nevoit sa contribuie financiar si fara ca acesta sa apeleze la consultanti, avocati, executori, s.a.m.d. pentru a demara o actiune de executare impotriva Guvernului, societatea suportand costurile si avand logistica si expertii necesari demararii unei astfel de actiuni, in timp util astfel incat sa intrerupa termenul de prescriptie.

Reclama

Rezultat: salariatul castiga timp si bani, societatea fiind responsabila de recuperarea creantelor si platile catre salariat, avand sanse mari de reusita (societatea reprezinta un numar mare de terti, avand echipe specializate si bugetele necesare).

Intra aici pentru despagubirile PETROM!

Reclama

Bani

BAT a fost recunoscută drept Top Employer în România

Publicat cu

pe

BAT a fost recunoscută drept Top Employer în România, în urma unui amplu proces de evaluare care certifică angajatorii cu cele mai bune practici în domeniul resurselor umane. BAT este un angajator strategic în România, cu peste 3.000 de angajați în cele 3 entități economice prezente pe piața locală și peste 30.000 de locuri de muncă generate pe lanțul de distribuție și aprovizionare.

Numărul angajaților BAT a crescut constant, în medie cu circa 10%, în fiecare dintre cei peste 25 de ani de existență a companiei în România. Mai mult, BAT și-a triplat numărul de angajați în ultimii ani: de la aproximativ 1.200 de angajați în 2013, la peste 3.000 în prezent.

BAT România coordonează toată acticvitatea Ariei Europa de Sud Est

De la 1 aprilie 2023, BAT România a devenit centrul de coordonare al Ariei Europa de Sud Est din cadrul companiei, iar echipa de la București coordonează business-ul BAT în România și în alte 12 țări din regiune. Alături de România, BAT a primit certificarea Top Employer în alte 3 țări din această Arie: Italia, Turcia și Serbia, o recunoaștere care confirmă angajamentul BAT pentru dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe valori, diversitate și dezvoltare continuă.

BAT este una dintre cele cincisprezece companii care au primit certificarea Global Top Employer în 2024, pe baza unei evaluări ample a practicilor în domeniul strategiei de resurse umane și dezvoltarea profesională, mediul de lucru, învățare, diversitate și incluziune și bunăstarea angajaților.

În plus față de recunoașterea de Global Top Employer, BAT a fost nominalizat ca angajator de top în treizeci și șase de țări din Africa, Asia Pacific, Orientul Mijlociu, America Latină, America de Nord și Europa. Statutul de angajator de top este o recunoaștere a angajamentului asumat de BAT pentru atragerea celor mai competenți profesioniști, pentru investiție continuă în dezvoltarea angajaților și pentru crearea unui mediu de lucru excelent.

Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud Est, a menționat: „BAT trece printr-un amplu proces de transformare, un moment unic în evoluția companiei, în care tehnologia, inovația și dezvoltarea incredibilă a portofoliului nostru recalibrează complet modul de organizare și derulare a afacerii. Această transformare incredibilă este posibilă datorită echipei extraordinare de oameni din cadrul BAT, oameni excepționali care evoluează continu, identifică oportunități noi și fac adesea un pas în plus în atingerea obiectivelor.

La rândul nostru, contribuim în mod susținut la crearea unui mediu de lucru stabil și performant, care să protejeze bunăstarea angajaților noștri, să le ofere încredere și susținerea necesară pentru ca generațiile de azi să fie mai bune decât cele de ieri. Avem peste 7,000 de colegi în Aria Europa de Sud Est, o echipă de oameni curajoși, diverși și entuziaști, iar certificarea Top Employer în România, Italia, Turcia și Serbia este în primul rând meritul lor.”

Cora Koppe-Stahrenberg, Chief People Officer în cadrul BAT, a spus: „Colegii din cadrul BAT reprezintă cea mai valoroasă resursă a companiei, iar acordarea acestei recunoașteri nu doar o dată, ci de șapte ori la rând, este o dovadă a angajamentului nostru puternic pentru construirea și promovarea unei culturi incluzive. Ne dorim să oferim o experiență excelentă tuturor angajaților BAT, odată cu accelerarea transformării afacerii noastre.”

BAT și-a asumat obiectivul de a construi ”o lume fără fum”, prin încurajarea fumătorilor să facă trecerea la alternative cu nicotină cu risc redus* comparativ cu fumatul. Susținerea unei culturi organizaționale în care angajații sunt încurajați să se dezvolte, să crească și să inoveze într-un mediu divers și incluziv a fost întotdeauna un obiectiv important pentru BAT și reprezintă un element central în accelerarea acestei transformări.

Procesul de certificare Top Employer este derulat anual de către Top Employer Institute, o organizație independentă care studiază condițiile de lucru oferite angajaților de către marile companii din întreaga lume. Certificarea recunoaște angajatorii care oferă cele mai bune practici de angajare, permițând angajaților să se dezvolte personal și profesional, prin excelente rezultate profesionale.

Companiile participante sunt supuse unui proces de evaluare riguros, care include o revizuire amplă a practicilor angajatorilor. Au loc mai multe sesiuni de validare în care sunt furnizate dovezi ale acestor practici și, de asemenea, se efectuează un audit independent al constatărilor.

Continua sa citesti

Bani

Stop Contrabanda: peste 150 de milioane de tigari capturate in 2023!

Publicat cu

pe

În 2023 s-a înregistrat cel mai ridicat volum al capturilor de țigarete ilicite în România în ultimii 5 ani, potrivit datelor centralizate pe StopContrabanda.ro. Spre comparație, în 2018 autoritățile române au capturat în total 112 milioane de țigarete.

Autoritățile române au capturat peste 150 de milioane de țigarete de contrabandă în 2023, iar valoarea totală a acestora pe piața neagră se ridica la aproape 110 milioane de lei (22 milioane de euro).

Volumul capturilor este în creștere cu aproape 40% față de 2022, când autoritățile au capturat peste 110 milioane de țigarete de contrabandă.

Conform celor mai recente date Novel Research, în 2023 media anuală a contrabandei a crescut în România cu peste un punct procentual, până la 8,2%. Aceasta după ce în 2022 nivelul mediu anual al contrabandei scăzuse semnificativ, la 7,1%, acesta fiind și cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 15 ani, ceea ce a reprezentat implicit și venituri mai mari la bugetul de stat.

În 2023, media anuală a contrabandei cu țigarete în România se situează în media europeană din 2022, evaluată la 8,2% conform studiului KPMG. Anul trecut au avut loc 2 revizuiri succesive ale accizei la produsele din tutun și nicotină, în contextul în care accizele și prețurile țigaretelor din România sunt cele mai mari din UE raportate la puterea de cumpărare*. În țările învecinate României, țigările pot fi cumpărate chiar și la aproximativ jumătate din preț, contrabanda fiind astfel foarte profitabilă. De asemenea, România are 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la trei ori mai mic.

“Tendința ascendentă a nivelului contrabandei cu produse din tutun, precum și prevalența semnificativă a produselor contrafăcute indică riscuri majore care persistă la adresa siguranței comunităților și a dezvoltării economice, precum și la adresa veniturilor la bugetul de stat. Pe de altă parte, nivelul semnificativ al capturilor de țigarete ilicite din 2023 ne indică odată în plus că presiunea pieței ilicite este în creștere, fiind nevoie ca lupta împotriva traficului ilicit să rămână o prioritate. Proiectul Ministerului de Finanțe privind dotarea birourilor vamale cu 26 de sisteme noi de scanare în perioada următoare, eforturile susținute ale autorităților de aplicare a legii, suntem convinși că vor contribui semnificativ la consolidarea eforturilor de combatere a traficului ilicit. Desigur, aceste eforturi trebuie susținute de măsuri fiscale echilibrate și predictibile, care să susțină un mediu de business legitim și sustenabil, precum și comerțul cu produse legale, reglementate și taxate corect.
Cu o prezență de peste 25 de ani în România a BAT, ne bucurăm să fim parte din acest efort comun. BAT România rămâne unul dintre marii contribuabili ai țării, cu circa 10,5 miliarde de lei plătiți la bugetul de stat în 2022, și un partener de încredere al autorităților în susținerea eforturilor de combatere a contrabandei, prin intermediul proiectelor de informare și conștientizare, dar și prin donații de echipamente necesare la granițele țării, în cadrul campaniei Stop Contrabanda,” a declarat Ileana Dumitru, Director Corporate & Regulatory Affairs al Ariei Europa centrală și de sud, BAT.

3 județe au înregistrat în 2023 peste jumătate din totalul capturilor anuale

În 2023, peste 55% din totalul capturilor de contrabandă s-a înregistrat la granițele de vest, sud – est și nord – est ale țării, în județele Arad (cel mai mare volum de țigarete destinate pieței negre, peste 36 milioane de țigarete), Constanța (peste 28 milioane de țigarete) și Suceava (peste 21 milioane de țigarete), potrivit datelor centralizate pe StopContrabanda.ro.

Valoarea pe piața neagră doar a capturilor înregistrate anul trecut în aceste 3 județe se ridică la peste 52 de milioane de lei.

Contrafacerea, în creștere. Capturi semnificative de tutun vrac

Comerțul ilegal cu bunuri contrafăcute ridică de asemenea semnale de alarmă, în condițiile în care în primele 11 luni ale anului 2023 autoritățile au depistat 1.116 fapte de natură infracțională, de peste 3 ori mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2022, când au fost depistate 356*. În continuare, aproximativ 25% din țigările consumate în piața ilicită din România sunt contrafăcute, conform rezultatelor analizelor de laborator efectuate de producătorii participanți la studiul pieței ilicite cu țigări.

De altfel, potrivit celui mai recent Raport al Organizației Mondiale a Vămilor**** și la nivel internațional s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de rețineri de mărfuri care încalcă drepturile de proprietate intelectuală la granițele UE. Numărul de rețineri raportate de autorități a crescut cu aproximativ 34% în 2021 față de 2020, majoritatea acestor rețineri fiind reprezentate de țigări. Tot Organizația Mondială a Vămilor notează o creștere notabilă a capturilor asociate traficului ilicit online.

În același timp, comerțul ilegal cu tutun vrac ia amploare. În ultimele luni ale anului trecut autoritățile române au destructurat rețele de contrabandă care urmau să comercializeze ilegal peste 30 de tone de tutun vrac. Cele mai mari capturi, înregistrate în perioada septembrie – decembrie 2023, au avut loc

în județele Constanța, Călărași, Ilfov, Dolj și Mureș, autoritățile reținând aici peste 33 de tone de tutun vrac și tutun pentru narghilea destinat consumului ilicit.

Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT de sprijin al eforturilor autorităților prin centralizarea capturilor din întreaga țară, dar și prin informarea consumatorilor cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății. Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Autoritatea Vamală Română. Campania „Stop contrabanda” a fost lansată de BAT în 2017, pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu țigări.

Despre contrabanda cu țigări în România

România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu țigarete din Europa de Est și, în același timp, cel mai ridicat nivel din UE la prețurile țigaretelor, raportat la puterea de cumpărare, potrivit Nanny State Index 2023.
România are 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la trei ori mai mic.
Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu aproximativ 2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă contravaloarea a 500 km de drum național modernizați.
Fiecare container de țigări ilegale înseamnă un milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.
În 2022, țigările reprezintă majoritatea (50%) din volumul capturilor raportate la nivel global

Despre BAT în România

BAT este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al României. Pe fondul reducerii nivelului contrabandei cu țigări, BAT a avut o contribuție totală cumulată la bugetul de stat de circa 21,5 miliarde de lei în 2022 și 2021, s ub formă de taxe și accize.
BAT este liderul pieței tutunului din România, cu o cotă de peste 50%.
BAT are peste 3.000 de angajați și creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție și aprovizionare
BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzește, nu arde tutunul.

Continua sa citesti

Bani

Schimbare majora: Venitul minim garantat şi alocaţia pentru sprijinirea familiei dispar în 2024

Publicat cu

pe

Toţi beneficiarii de venit minim garantat şi de alocaţii pentru sprijinirea familiei, dar şi alte persoane/familii fără venituri sau cu venituri reduse, vor beneficia, de anul viitor, de venit minim de incluziune (VMI), un beneficiu care include sprijinul pentru incluziune şi sprijinul pentru familia cu copii şi va înlocui actualele forme de sprijin, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru accesarea VMI, solicitanţii depun o singură cerere pentru ambele componente, urmând ca, în funcţie de veniturile şi structura familiei, să se stabilească dreptul fie la ambele componente, fie la o singură componentă a venitului minim de incluziune, explică reprezentanţii MMSS pe pagina de Facebook a ministerului.

Reclama

Beneficiarilor de ajutor social şi/sau de alocaţie pentru susţinerea familiei li se recomandă ca, pentru continuitatea acordării acestui tip de drepturi sociale, să depună cererea până la 31 decembrie 2023, indiferent dacă familia/persoana singură va beneficia ulterior de una sau de ambele componente ale acestui beneficiu de asistenţă socială.

Cererea şi documentele suport se înregistrează fizic sau electronic la Serviciul Public de Asistenţă Socială de la nivelul primăriei, comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială beneficiarii au domiciliul sau reşedinţa, ca şi în cazul beneficiilor anterior acordate. 

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei2 săptămâni in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica2 săptămâni in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 săptămâni in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 12 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti4 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport4 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare