Valer Ciobănescu, liderul Sindicatului Șoferilor din STB, a declarat luni la Digi24 că multe mijloace de transport în comun sunt reparate cu piese vechi, preluate din cimitirele STB, și devin pericol public.

<

„În prezent se practică același obicei: de a se lua piese de pe autobuzele trase pe dreapta, de a funcționa în parametri anormali. Avem probleme și la sistemul de frânare, la sistemul de direcție, ITP-ul, cum știți, sunt măsluite la zi reviziile tehnice. S-a întâmplat să mai ia foc autobuze pe care s-au montat aerele condiționate pe acele Euro 3. Acele lucruri s-au mușamalizat în acel moment. Ne așteptăm, acum când a venit vara, să se întâmple aceleași incidente”, spune Valer Ciobănescu.

Un troleibuz a ars, duminică, în centrul Capitalei. Cauza incendiului rămâne, momentan, incertă, până la finalizarea cercetărilor. Din primele informații, ar fi fost vorba despre un scurtcircuit. În troleibuz, în momentul izbuncnirii incendiului, se afla un singur călător. Nici ei și nici șoferul nu au fost afectați de incendiu.

În urma incidentului, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a trimis Corpul de Control la Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Transparenta face diferenta