Politica

Analiza USR: Firea a realizat doar 2 din 79 de masuri propuse pentru Bucuresti!

Consilierul general USR Roxana Wring a apreciat, marti, ca in cazul in care activitatea primarului general, Gabriela Firea, ar fi evaluata de catre Darius Valcov si Liviu Dragnea, acestia ar trebui sa ii retraga sprijinul politic, deoarece a indeplinit in mica masura promisiunile facute.

„Daca doamna Firea ar fi evaluata de Darius Valcov si de Liviu Dragnea, credeti ca ar lua nota de trecere? Noi credem ca pe baza rezultatelor primului an de mandat, domnul Liviu Dragnea ar trebui sa-i retraga sprijinul politic si doamna Firea ar trebui sa urmeze exemplul colegilor sai din Guvern si sa isi dea demisia”, a spus Wring in cadrul unei conferinte de presa, organizata la un an de la alegerile locale, informeaza Agerpres.

Consilierul general a precizat ca „inovatia” acestui prim an de mandat a fost introducerea „unui mod creativ prin care se pot risipi banii publici”. Ea a mentionat ca Gabriela Firea nu a realizat restructurarea aparatului administrativ al PMB, „sufocat de birocratie”, dar ca au fost infiintate, in schimb, 21 de societati comerciale din bugetul local.

Loading...

„In loc de consolidari de imobile si renovari de fatade, am avut premierea celui mai frumos balcon. Va dati seama ca intr-un oras cu zeci de mii de locuinte colective e nevoie de tot aparatul administrativ al Primariei Capitalei pentru a gasi acest cel mai frumos balcon. Nu am avut piste pentru biciclete si nici nu vom avea curand, in schimb in sedinta de vineri, doamna Firea va face cadou un voucher de 500 de lei pentru cumpararea unei biciclete. Din o suta de kilometri de piste de biciclete, avem in acest moment numai sapte kilometri. Nu avem locuinte sociale, dar li s-a facut cadou studentilor care locuiesc cu chirie in Bucuresti cate 500 de lei pe luna”, a adaugat Wring.

Consilierul general USR Ana Maria Ciceala a declarat ca programul electoral al Gabrielei Firea continea 79 de masuri concrete, dar ca in decurs de un an au fost realizate doar doua, alte opt fiind in curs de implementare.

„A alocat intreaga suma ceruta — de constructor, probabil — pentru Monumentul Marii Uniri. O alta promisiune — imbunatatirea cadrului legislativ privind masuri de protectie sociala care sa conduca la stabilirea echilibrului demografic — am trecut-o si pe aceasta la masuri realizate, fiindca intr-adevar a inceput sa imbunatateasca prin proiecte de hotarare sistematizarea institutiilor care lucreaza pe protectie sociala in Bucuresti. (…) Restul pana la 79 sunt masuri pe care nu numai ca nu le-a indeplinit, ci la unele dintre ele, cum ar fi urbanismul, transparenta, predictibilitatea actului de guvernare locala, achizitiile publice, poluarea, fondurile europene pentru termoficare — acolo au fost stopate toate proiectele, iar in ce priveste unele dintre ele, ne-am intors in anii 2000″, a spus Ciceala.

Ea a adaugat ca nu s-au intreprins masurile promise pentru reducerea poluarii fonice si atmosferice in Bucuresti.

„In ceea ce priveste conducerile RADET, RATB si conducerile de la spitale, au fost facute numiri peste noapte in tot acest an, fara concurs pe post, fara CV-uri, fara a respecta legea guvernantei corporative”, a precizat ea.

Ana Maria Ciceala a mentionat ca, desi edilul general a promis ca va publica pe site toate contractele si actele aditionale incheiate de Primaria Municipiului Bucuresti, „nici macar un singur contract din mandatul Gabrielei Firea” nu apare pe site. In acest sens, ea a precizat ca un consilier general USR a primit de la PMB documentul contractului incheiat cu Scoala 141 in vederea renovarii, dar ca ulterior documentul respectiv i-a fost retras.

„Primaria functioneaza acum ca un fel de fortareata baricadata, din care nu iese nimic (…) si in acelasi timp nu intra nimic, fiindca atunci cand cetatenii vor sa intre sa vada cum se desfasoara sedintele de Consiliu si cum se cheltuie banii lor in Primarie, dar si ONG-urile interesate, trebuie sa se lupte la propriu cu Politia locala”, a declarat Ciceala.

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP