Intra in contact cu noi

Politica

Analiza USR: Firea a realizat doar 2 din 79 de masuri propuse pentru Bucuresti!

Publicat cu

pe

Consilierul general USR Roxana Wring a apreciat, marti, ca in cazul in care activitatea primarului general, Gabriela Firea, ar fi evaluata de catre Darius Valcov si Liviu Dragnea, acestia ar trebui sa ii retraga sprijinul politic, deoarece a indeplinit in mica masura promisiunile facute.
„Daca doamna Firea ar fi evaluata de Darius Valcov si de Liviu Dragnea, credeti ca ar lua nota de trecere? Noi credem ca pe baza rezultatelor primului an de mandat, domnul Liviu Dragnea ar trebui sa-i retraga sprijinul politic si doamna Firea ar trebui sa urmeze exemplul colegilor sai din Guvern si sa isi dea demisia”, a spus Wring in cadrul unei conferinte de presa, organizata la un an de la alegerile locale, informeaza Agerpres.
Consilierul general a precizat ca „inovatia” acestui prim an de mandat a fost introducerea „unui mod creativ prin care se pot risipi banii publici”. Ea a mentionat ca Gabriela Firea nu a realizat restructurarea aparatului administrativ al PMB, „sufocat de birocratie”, dar ca au fost infiintate, in schimb, 21 de societati comerciale din bugetul local.
„In loc de consolidari de imobile si renovari de fatade, am avut premierea celui mai frumos balcon. Va dati seama ca intr-un oras cu zeci de mii de locuinte colective e nevoie de tot aparatul administrativ al Primariei Capitalei pentru a gasi acest cel mai frumos balcon. Nu am avut piste pentru biciclete si nici nu vom avea curand, in schimb in sedinta de vineri, doamna Firea va face cadou un voucher de 500 de lei pentru cumpararea unei biciclete. Din o suta de kilometri de piste de biciclete, avem in acest moment numai sapte kilometri. Nu avem locuinte sociale, dar li s-a facut cadou studentilor care locuiesc cu chirie in Bucuresti cate 500 de lei pe luna”, a adaugat Wring.
Consilierul general USR Ana Maria Ciceala a declarat ca programul electoral al Gabrielei Firea continea 79 de masuri concrete, dar ca in decurs de un an au fost realizate doar doua, alte opt fiind in curs de implementare.
„A alocat intreaga suma ceruta — de constructor, probabil — pentru Monumentul Marii Uniri. O alta promisiune — imbunatatirea cadrului legislativ privind masuri de protectie sociala care sa conduca la stabilirea echilibrului demografic — am trecut-o si pe aceasta la masuri realizate, fiindca intr-adevar a inceput sa imbunatateasca prin proiecte de hotarare sistematizarea institutiilor care lucreaza pe protectie sociala in Bucuresti. (…) Restul pana la 79 sunt masuri pe care nu numai ca nu le-a indeplinit, ci la unele dintre ele, cum ar fi urbanismul, transparenta, predictibilitatea actului de guvernare locala, achizitiile publice, poluarea, fondurile europene pentru termoficare — acolo au fost stopate toate proiectele, iar in ce priveste unele dintre ele, ne-am intors in anii 2000″, a spus Ciceala.
Ea a adaugat ca nu s-au intreprins masurile promise pentru reducerea poluarii fonice si atmosferice in Bucuresti.
„In ceea ce priveste conducerile RADET, RATB si conducerile de la spitale, au fost facute numiri peste noapte in tot acest an, fara concurs pe post, fara CV-uri, fara a respecta legea guvernantei corporative”, a precizat ea.
Ana Maria Ciceala a mentionat ca, desi edilul general a promis ca va publica pe site toate contractele si actele aditionale incheiate de Primaria Municipiului Bucuresti, „nici macar un singur contract din mandatul Gabrielei Firea” nu apare pe site. In acest sens, ea a precizat ca un consilier general USR a primit de la PMB documentul contractului incheiat cu Scoala 141 in vederea renovarii, dar ca ulterior documentul respectiv i-a fost retras.
„Primaria functioneaza acum ca un fel de fortareata baricadata, din care nu iese nimic (…) si in acelasi timp nu intra nimic, fiindca atunci cand cetatenii vor sa intre sa vada cum se desfasoara sedintele de Consiliu si cum se cheltuie banii lor in Primarie, dar si ONG-urile interesate, trebuie sa se lupte la propriu cu Politia locala”, a declarat Ciceala.

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucur3sti/domains/bucurestiul.ro/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te

Lasa un raspuns

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat cu

pe

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Reclama


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Reclama


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei3 zile in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 zile in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turist3 săptămâni in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politica3 săptămâni in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp libero lună in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Sectorul 1o lună in urma

A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o...

Reclama

La mare cautare