Acasă Transport Ampla actiune a Politiei Capitalei azi-noapte: 140 de amenzi si 19 permise...

Ampla actiune a Politiei Capitalei azi-noapte: 140 de amenzi si 19 permise retinute!

Transparenta face diferenta

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune pentru depistarea șoferilor care cnduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
S-au dat 140 de amenzi, în valoare de peste 81.000 de lei, și s-au reținut 19 permise, majoritatea pentru conducere sub influența alcoolului. S-au întocmit și șapte dosare penale. ”În noaptea de 16/17 februarie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de Ordine Publică au acționat pe principalele artere ale Municipiului București pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influență băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a anunțat, duminică dimineață, Brigada Rutieră, preluată de News.ro.
Au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 81.200 lei, și au fost reținute 19 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influență băuturilor alcoolice și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.
De asemenea, au fost întocmite șapte dosare penale, trei dintre ele pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influență băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influență substanțelor psihoactive, unul pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, unul pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat și unul pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.
De exemplu, în jurul orei 01.20, a fost depistat un bărbat în vârstă de 23 de ani care a condus un autovehicul pe Bd. Regina Elisabeta, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice. De asemenea, în jurul orei 05.00, la intersecția dintre Bd. Camil Ressu și Calea Dudești, a fost depistat conducătorul unui autovehicul în vârstă de 20 de ani care avea 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.