Connect with us

Transport

Aici se vede revolutia promisa de Firea! Bucurestiul conduce detasat topul pe 2017 al celor mai aglomerate orase din Europa!

Publicat

on

Traficul este o problemă tot mai mare în orașele din întreaga lume, scrie Businessinsider.com. Unele metropole, însă, au găsit soluții pentru a reduce ambuteiajele formate mai ales în orele de vârf. Printre acestea se numără Londra, care percepe o taxă pentru majoritatea vehiculelor care se deplasează în zone predispuse la congestionare, în special în centrul orașului. Din păcate, edilii altor localități încă nu au găsit o rezolvare eficientă a acestei probleme.
TomTom, o companie de navigare și de cartografiere, a întocmit un clasament cu orașele europene care au cel mai aglomerat trafic. Firma a colectat date timp de peste nouă ani și a acordat fiecărui oraș un punct de congestie din 100. Scorul anual, cu date actualizate în 2016, arată cât timp suplimentar petrec șoferii în trafic.

  1. Napoli, Italia, a primit un scor de 33%, ceea ce înseamnă că șoferii au nevoie de 33% mai mult timp de călătorie pentru a ajunge la destinația dorită.
  2. Koln, Germania. Este foarte apropiat de Napoli, cu un scor de 34%. În acest caz, lucrurile merg mai rău decât în 2015, când obținuse un scor de 30%.
  3. Varșovia, Polonia, a obținut un scor de 37%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire cu un punct față de 2015.
  4. Atena, Grecia, are același scor cu Varșovia, de 37%, însă congestia sa a crescut ușor în 2016.
  5. Manchester, Anglia, a obținut un scor de 38%. Stă un pic mai bine față de anul precedent.
  6. Bruxelles a obținut un scor de 38%. Circulația din capitala Belgiei s-a aglomerat în ultimii trei ani.
  7. De asemenea, Parisul a obținut un scor de 38%. Și aici valoarea traficului este mai mare față de anii anteriori. O creștere a scorului fără precedent, spun specialiștii.
  8. Este cunoscut faptul că Roma are o problemă de trafic. Orașul a obținut un scor ridicat, de 40%, o creștere de două puncte față de anul precedent.
  9. Marsilia, Franța, a obținut un scor de 40%, o creștere de două puncte față de anul anterior.
  10. Londra a depus eforturi pentru a reduce traficul cu un sistem de taxare în zone centrale, dar încă se confruntă cu mari ambuteiaje. A obținut un scor de 40%, în creștere față de 2015.
  11. Sankt Petersburg, Rusia, a primit un scor de 41%. Condițiile de trafic s-au deteriorat în ultimii ani.
  12. Moscova a obținut același punctaj ca și în 2015: 44%. În ciuda problemelor majore de trafic ale orașului, TomTom a acordat orașului premiul pentru locurile parcare disponibile. În capitala Rusiei, timpul de căutare a unui loc de parcare s-a redus cu 65%.
  13. București, România, are cel mai rău trafic din Europa, cu un scor de 50%, o creștere masivă cu șapte puncte față de 2016. Din păcate, pentru șoferii din Capitală, edilii încă nu au găsit o rezolvare pentru această problemă. Aflat pe un neonorant loc 1 în acest top, Bucureștiul nu doar că e sufocat de mașini, dar nu are nici locuri de parcare suficiente. Nici în centrul orașului, nici în zonele rezidențiale.

Transport

Contract semnat pentru reabilitarea a 18 kilometri de linii de tramvai in Capitala

Publicat

on

Reabilitarea liniilor de tramvai 40, 27, 19, 36 și 23 din Capitală, are trec pe Bd. Theodor Pallady, Bd. 1 Decembrie, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, inclusiv Bucla Complex Titan, poate începe.

Nicușor Dan a anunțat că a fost atribuit contractul pentru refacerea tronsonului de 18 kilometri cu cale dublă de rulare.

Inițiativa face parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de infrastructură de tramvai din Capitală, potrivit primarului general.

Advertisement

Porr Construct este firma căreia i-a fost atribuit contractul de reabilitare al liniilor de tramvai, conform reprezentanților Municipalității, citați de Club Feroviar.

Subcontractanți declarați sunt firmele IMSAT, Elektra Invest, Rotermit, Compania Municipală Iluminat Public București.

Săptămâna trecută, proiectul modernizării liniei 40 a fost votat în Consiliul General și are o valoare de aproape 19 milioane de euro.

Advertisement
Continue Reading

Transport

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Publicat

on

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă sâmbătă primarul general, Nicuşor Dan. ”15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti sunt de azi în circulaţie pe străzile Capitalei.

Până la 1 martie vor fi 30 de troleibuze în circulaţie.

Potrivit sursei citate, troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video şi sisteme de numărare a călătorilor.

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcţia de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la reţeaua electrificată se face autonom, din cabina şoferului, arată Nicuşor Dan pe Facebook.

Advertisement

Pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Continue Reading

Transport

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Publicat

on

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex, este conștientă și va fi transportată la spital pentru investigații. 

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale, transmite Metrorex.

„În jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circula alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1”, a transmis anterior compania.

„Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, a adăugat sursa citată.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, au precizat reprezentanții companiei.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

”În această dimineață, 5 februarie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 6, o persoană s-ar fi aruncat în fața trenului, în timp ce acesta intra în stație.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Metrou, fiind identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

De asemenea, un echipaj de prim ajutor i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, anunță DGPMB.

Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro