In zona Grozavesti – Politehnica din Bucuresti exista o oferta de garsoniere si apartamente noi scoase la vanzare mai mare cu 23% fata de cea din Floreasca – Aviatiei, reiese dintr-un studiu realizat de directimo, primul portal imobiliar prin care un client poate achizitiona o locuinte pe cont propriu, direct de la proprietar.
In zona de birouri Floreasca – Aviatiei, construita din 2008 pana in prezent, exista un numar de 1.546 de garsoniere si apartamente noi in 16 proiecte rezidentiale distincte, in tima ce in aceeasi perioada de timp, in Grozavesti – Politehnica s-au construit noua ansambluri rezidentiale, in care sunt dispuse in prezent 1.898 de unitati locative.
“In ambele zone, dezvoltarile rezidentiale au luat avant in perioada 2014 – prezent, insa se poate remarca un interes mai crescut in aceasta perioada pentru zona Grozavesti – Politehnica: 78% din totalul de proiecte din zona au fost demarate in 2014 – prezent, in vreme ce in Floreasca – Aviatiei, procentul este de 62,5%”, se arata in studiu, citat de wall-street.ro.
La nivelul preturilor solicitate, diferentele dintre cele doua zone sunt considerabile. Astfel, apartamentele din zona Floreasca – Aviatiei sunt cu aproximativ 28% mai scumpe decat cele din Grozavesti – Politehnica.
Pretul mediu pentru un apartament din zona Grozavesti – Politehnica se situeaza in jurul valorii de 1.464 de euro pe metru patrat util. In Floreasca – Aviatiei, pretul mediu creste pana la 1.875 euro/mp util.
Proiectele rezidentiale din Grozavesti – Politehnica reunesc apartamente mai mici si mai accesibile, in vreme ce apartamentele din Floreasca – Aviatiei sunt mai spatioase si mai scumpe, lucru care se reflecta in special in cazul apartamentelor de trei si patru camere.
Daca in Grozavesti – Politehnica, un apartament de patru camere are o suprafata utila cuprinsa intre 97 si 170 de metri patrati, in Floreasca – Aviatiei, acest tip de locuinta are o suprafata cuprinsa intre 106 si 262 de metri patrati utili.
Apartamentele de trei camere din Grozavesti – Politehnica pornesc de la o suprafata de 64 de metri patrati utili si ajung la 158 de metri patrati utili. Locuintele cu trei camere din Floreasca – Aviatiei au o suprafata utila de 61 – 171 de metri patrati.
Potrivit studiului, cele mai mici diferente de suprafete se remarca la nivelul locuintelor cu doua camere. Un astfel de apartament din Grozavesti – Politehnica are o suprafata utila cuprinsa intre 35 si 89 de metri patrati.
In Floreasca – Aviatiei, acelasi tip de unitate porneste de la o suprafata utila de 41 de metri patrati si ajunge la 82 de metri patrati.