Bani

Aeroportul Otopeni este foarte aproape sa-l depaseasca pe cel din Budapesta la numarul de pasageri!

Aeropotul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), cel mai m­are din ţară, este la un pas de a egala ca număr de pasa­geri ae­ro­portul din Buda­pesta, în con­diţiile în care diferenţa de trafic s-a redus anul trecut la circa 400.000 de oameni, arată o ana­liză a ZF făcută pe baza datelor de la Eurostat.

Trendul vine ca urmare a faptului că principalul aeroport din Bucureşti a avut anul trecut o creştere de 18% faţă de anul precedent a traficului, în timp ce aeroportul din Budapesta a consemnat un avans de doar 11%.

Loading...

În plus, aeroportul Otopeni a avut în ultimii ani o evoluţie mai mare decât cel din Budapesta. În 2010, cel mai mare aeroport din Ungaria avea un trafic aproape dublu faţă de aeroportul principal din Bucureşti.

Aeropor­tul din Bucureşti se apropie şi de celelalte aero­por­turi din capitalele din regiune – Praga şi Varşovia, care acum au aproape cu 2 mi­lioa­ne de pasageri mai mulţi faţă de Otopeni. Iar trendul este aşteptat să continue având în vedere că aeroportul îşi va mări capacitatea.

Sursa: zf.ro

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP