Acasă Bucuresti ADIO metrou in Pantelimon! Planurile au fost amanate pentru dupa 2030!

ADIO metrou in Pantelimon! Planurile au fost amanate pentru dupa 2030!

2506

Dezvoltarea rețelei de metrou din București are loc cu viteza unui melc care merge înapoi. După ce magistrala Drumul Taberei – Piața Universității aproape că a fost abandonată, tronsonul de metrou dintre Piața Iancului și Pantelimon se va realiza abia în 2030.
Deși este deja elaborat, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov (PMUD) va fi îndeplinit, treptat, până în anul 2030. “Proiectul de construire a metroului până în cartierul Pantelimon este prevăzut în PMUD. Conform estimărilor Metrorex, proiectul va fi început după anul 2022, iar punerea în funcţiune a acestui tronson este estimată după anul 2026”, a precizat, ca răspuns la întrebările României Libere, compania Metrorex.
Tronsonul de metrou din cartierul Pantelimon va face parte din linia care va porni din cartierul Drumul Taberei și va ajunge în centrul Capitalei. Cele mai importante stații ar urma să fie Eroilor, Universitate și Piața Iancului – acestea fiind și puncte de joncțiune cu actualele magistrale subterane.
Conform Metrorex, tronsoanele viitoarei magistrale 5 au termene de finalizare diferite. Astfel, secțiunea Râul Doamnei (Drumul Taberei) – Eroilor se va finaliza în decembrie 2017. Tronsonul Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului ar urma să fie gata în decembrie 2022, iar tronsonul Piața Iancului – Pantelimon va începe să fie construit abia după anul 2022.
Totuși, acest ultim tronson, a cărui realizare va impune distrugerea (și apoi refacerea) infrastructurii de la suprafață, nu a demarat până acum, în condițiile în care Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon sunt, de ani de zile, afectate de lucrări masive de reabilitare. Lucrări care, de altfel, nu sunt în totalitate gata, și din cauza cărora tramvaiele nu mai pot circula nici pe Șoseaua Iancului, nici pe Șoseaua Pantelimon.
Citeste continuarea pe romanialibera.ro.

<