Conform unui anunt de licitatie pe SEAP, primaria Sectorului 5 vrea sa cumpere echipamente foto-video de ultima generatie, in valoare de peste 100.000 de lei, care vor sta apoi la baza infiintarii propriei televiziuni a primariei.

<

”Daca Primaria Sector 6 doar cocheta cu ideea infiintarii unei televiziuni, Primaria Sectorului 5, prin Centrul Cultural si de Tineret ” Stefan Iordache”, pare sa faca deja pasi in aceasta directie prin achizitionarea unor echipamente foto/video foarte performante in valoare de peste 100 mii RON”, scrie pagina de facebook ”Banii nostri”, cea care a semnalat licitatia pe SEAP.


Nu este prima oara cand edilii Bucurestiului par preocupati sa aiba propria televiziune decat sa rezolve problemele oamenilor.
La sfarsitul lunii iunie primaria sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, anunta ca vrea sa infiinteze o televiziune online si o scoala TV, urmand sa aloce circa 270.000 de euro de la bugetul local in perioada iunie-decembrie-2017, pentru functionarea dar si dotarea studioului TV, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica.

„Centrul  Cultural  European  Sector  6  se  organizeaza  in  scopul  desfasurarii  activitatilor specific domeniilor: cultura, sport si relatii cu alte organisme specializate. Conform O.U.G nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor  culturale,  cu  modificarile  si  completarile  ulterioare,  unul  din  obiectivele principale ale Centrului Cultural European Sector 6   este oferirea de produse si servicii culturale diverse pentru satisfacerea nevoilor culturale comunitare, in scopul cresterii gradului de acces si de participare a cetatenilor la viata culturala. Accesul la informatie si educatie reprezinta principalul factor de adaptare si de evolutie al individului si al comunitatii.  In conditiile unei evolutii sociale extrem de rapide si a unei viteze de informare care se schimba pe zi ce trece, oamenii au nevoie de surse de informare si de sisteme de educatie, care sa-i  ajute  sa  se  dezvolte,  sa  se  adapteze  la  societatea  in  schimbare  si  care  sa  le  ofere  un fundament pe baza caruia sa isi formeze un echilibru personal. Ne dorim realizarea unui nou canal  de  informare  adresat  cetatenilor  din  Sectorul  6.  Aceasta  sursa  de  informare  este televiziunea online a Sectorului 6”, se arata in raportul de specialitate al proiectului.

Transparenta face diferenta