Un liceu din București se remarcă prin numărul de medii de 10 obținute de elevii săi la examenul de BAC, după publicarea rezultatelor parțiale ale examenului.
4 din cele 9 medii de 10 de la BAC 2017 primite de elevii din București au fost obținute de absolvenți ai Colegiului Național ”Sfântul Sava”.
Un alt amănunt interesant este că 190 dintre cei 237 de absolvenți de ”Sfântul Sava” care au dat BAC anul acesta au luat medii peste 9. Un singur elev a picat, după ce a luat 8 la română, 9 la matematică și 4,60 la fizică. Probabil elevul va face contestație la ultima dintre materii.
La nivel național, au fost 97 de medii de 10 la BAC. După contestații, probabil acest număr va crește, scrie realitatea.net.
Contestațiile pot fi depuse între orele 16 și 20, iar rezultatele finale de la BAC 2017 vor fi publicate de edu.ro luni, 10 iulie.
Rezultate BAC 2017 pe județe sunt aici. Căutarea exacta după nume este disponibila AICI.
Elevii care au aflat că au promovat examenul de Bacalaureat, după rezultatele din 5 și 10 iulie, pot alege să continue studiile și să participe la Admitere 2017. Sunt 3 tipuri de admitere:
1. admitere cu dosar (contează media și/sau notele de la BAC 2017 și eventual unele medii din anii de liceu)
2. admitere cu examen (notele la BAC 2017 și din anii de liceu NU contează, doar nota de la admitere face diferența; medicina, de exemplu, are un astfel de examen)
3. mixt admitere / note BAC / note liceu (se dă și examen de admitere, dar contează într-o anumită măsură – la alegerea respectivelor universități – și notele de la BAC 2017 sau din liceu).
Transparenta face diferenta