Intra in contact cu noi

Transport

Aceasta este cea mai periculoasa intersectie din Bucuresti

Publicat cu

pe

Cu aproape 1.500 de victime anual, România e pe primul loc în topul accidentelor rutiere grave din Uniunea Europeană. În București, neacordarea de prioritate și traversarea neregulamentară sunt principalele cauze ale tragediilor. În plus, în oraș, există nu mai puțin de 15 intersecții care sunt considerate adevărate puncte negre pe harta riscului din trafic.

15 intersecții din Capitală sunt un real pericol pentru pietoni. Șoferii sunt grăbiți, neatenți și parcă nu îi văd pe oameni atunci când vor să treacă strada. De la începutul anului, în intersecțiile din Capitală au fost peste 100 de accidente grave, iar 9 oameni și-au pierdut viața.

Claudiu Costea – purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Astfel de intersecții, pe care noi le considerăm puncte negere, unde s-au produs minimum 3 accidente de circulație care au aceeași cauză generatoare. Conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate trecerilor de pietoni angajați regulamentar în traversarea drumului public riscă o amendă cuprinsă între 870 de lei și 1160 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

Reclama

-Aici e cea mai periculoasă trecere de pietoni. Oprește tramvaiul în stație, ia uitați, vedeți? Și vin șoferi și dacă nu ești atent te spulberă.

-O mașină mi-a dat voie, una să îmi zboare copilul, veneam cu el de la școală.

Pe Strada Zețarilor din sectorul 5 al Capitalei, la intersecție cu Strada Baciului. Aceasta este cea mai periculoasă trecere de pietoni și intersecție din Capitală pentru că aici au avut loc cele mai multe accidente în care au fost implicați pietonii. Specialiștii în conducere defensivă le recomandă șoferilor să frâneze din timp atunci când se aproprie de trecerile de pietoni, să nu folosească telefoanele atunci când conduc și să se adapteze condiților meteo.

Reclama

Emil Gâtej – specialist în conducere defensivă: Unui șofer îi este necesar un timp de vreo 2 secunde până când acționează efectiv pedala de frână, deci aproape o secundă până când constientizează și încă aproape o secundă până când apasă efectiv pedala de frână.

În Sectorul 2 al Capitalei la intersecția străzilor Câmpul cu narcise și Lăicelului, o altă intersecție periculoasă din traficul bucureștean. 5 din cele 80 de accidente grave din 2021 s-au petrecut în această intersecție în special din cauza șoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor. Pentru a preveni accidentele în intersecțiile cele mai periculoase din București, polițiștii propun montarea indicatoarelor rutiere vizibile și semafoarelor, spun polițiștii din brigada rutieră.

Reclama

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: