Accident cu sase raniti in Piata Constitutiei. Soferii faceau drifturi in centrul Bucurestiului

0
486

Șase persoane au fost rănite în urma unui accident produs sâmbătă noapte în Capitală, șase mașini fiind implicate. Potrivit Brigăzii Rutiere, unul dintre șoferi nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției și a lovit altă mașină, aceasta fiind proiectată în 4 autoturisme parcate.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:30, a avut loc un accident rutier, pe bulevardul Libertății din Capitală, în care au fost implicate șase mașini – două în mișcare și patru parcate. În urma impactului, șase persoane au fost rănite: una rănită grav și celelalte ușor.
Potrivit Brigăzii Rutiere, un șofer care circula pe bulevardul Libertății, dinspre bulevardul Regina Maria, către Piața Națiunilor Unite, a efectuat un viraj dreapta fără să se asigure la schimbarea direcției de mers, moment când a lovit altă mașină, care circula în aceeași direcție de mers, fără a adapta viteza de deplasare la condițiile de drum. Cel din urmă autoturism a fost proiectat în alte patru mașini parcate, mai arată sursa citată.

<

Martorii spun că aseară au avut loc timp de patru ore „liniuțe” și drifturi, iar aceasta ar fi cauza accidentului.

„Au fost mai multe (mașini care făceau drifturi, n.r.) Erau vreo 40 de mașini strânse în piață, făceau liniuțe cu rândul. Așteptau să nu fie trafic și porneau”, a povestit un martor pentru Digi24.

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigadei Rutiere, a precizat pentru Digi24 că șoferii implicați „nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și o altă cauză ar fi neasiguarea la schimbarea direcției de mers”.

„Au rezultat mai multe persoane rănite, cinci răniți ușor și unul grav. Sunt la spital și li se acordă îngrijiri medicale. E un accident mai complex, dar efectuăm cercetări în continuare pentru a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs evenimentul”, a mai spus el.

Acesta a recunoscut că Piața Constiției „este un loc în care se strâng foarte mulți tineri pentru socializare sau alte activități”, dar că în legătură cu acest accident „până acum nu am avut situații ca aceste persoane să fi făcut drifturi sau întreceri neautorizate. De data aceasta, nu vă pot spune cu exactitate”.

„O să încercăm să avem și imagini de pe camerele video și atunci o să revenim cu detalii”, a subliniat purtătorul de cuvânt.