Intra in contact cu noi

Bucuresti

A meritat? Aici au ajuns majoritatea florilor date profesoarelor in prima zi de scoala!

Publicat cu

pe

Numeroase buchete de flori oferite de copii invatatoarelor in prima zi de scoala, luni, in Sectorul 4 au ajuns in tomberoane, conform unei fotografii postate pe forumul Reddit Romania. Numerosi utilizatori au forumului considera ca oferirea de flori reprezinta o „atentie” prin care parintii incearca sa castige bunavointa cadrelor didactice, incurajandu-se astfel „cultura spagii”, scrie Aktual24.ro.

„Dam vina pe politicieni ca baga in buzunare cu doua maini cand ajung ‘la butoane’. Intrebare, oare nu suntem noi cei care ii invatam asa? Cand vom reusi ca popor sa depasim nevoia de ‘a da o atentie’?”, a scris utilizatorul care a postat pe Reddit Romania fotografia cu buchetele de flori la tomberon.

Imaginea a starnit o dezbatere aprinsa intre numerosi utilizatori. Foarte multi comsidera ca oferirea de flori incurajeaza coruptia, parintii dorind prin acest gest sa obtina bunavointa cadrelor didactice pentru copiii lor.

Reclama

Iata cateva comentarii relevante:

„Sunt curios la ce scoala e… ca un buchet de acolo seamana… Eu m-am dus cu al meu fara flori. Din cei 25 de copii am fost singurul fara! Era chiar una care avea un cosulet cu o mini ‘pancarta’ infipta pe care isi scrisese numele cu carioci colorate. Ca sa nu-i scape ‘doamnei’ ca a cotizat? Ca sa arate ca stie sa scrie la clasa 0?

In final am zis ‘la dracu, nu am de gand ca al meu copil sa fie marginalizat pentru un cacat de buchet de flori’ si m-am dus si am cumparat si eu.

Reclama

Deci poftim de ce:

pentru ca unii profesori vor sa primeasca si iti vor marginaliza copilul si se vor purta urat cu el daca nu primesc

pentru ca daca copilul tau este marginalizat toata structura ierarhica din invatamant, consiliu, director, inspectorat… imi imaginez ca e politizata maxim si se acopera unii pe altii si practic nu ai nici o cale de atac pentru orice nedreptate ti se face

Reclama

pentru ca unii parinti sunt niste pupincuristi sinistri in speranta ca copilul lor sa iasa in fata, iar altii sunt niste lasi si merg si ei cu valul cu teama de a nu fi defavorizati

Cred ca oficial am ajuns sa ma numar in a doua categorie, mai vedem cand o fi vorba de lucruri mai importante, ca nevasta-mea are antecedente de ‘facut valuri’ pentru o cauza corecta”.

……..

Reclama

„Obicei sovietic datul florilor la dascali! Numai ca acestia din urma au nevoie de altele. La o scoala privata din Bucuresti, comitetul de parinti a unei clase a propus sa ae cumpere ‘duamnei’ o masina Fiat! Deci ‘atentia’ poate ajunge pana unde nu ai crede. Nu prea vad ca o sascapam de ‘atentii’, dimpotriva vor deveni grotesti, daca nu sunt deja!”.

……

„Uite aici e radacina problemelor noastre in Romania. E un circuit vicios. Cand suntem jos, ne facem relatii in stanga si in dreapta ca sa putem urca. Cadouri, pile, gesturi de suport pe interes, etc. Daca majoritatea populatiei se comporta asa, cum poate un cetatean de rand sa reziste tentatiei de a primi atunci cand devine potent politic sau financiar? Schimb pe schimb, nu?

Reclama

Uite asa ajungem sa perpetuam niste obiceiuri proaste de care nu putem scapa de mai bine de 30 de ani. O floare la profesori, o ciocolata la nepoti, o gaina in sacosa la rude, mega plicul la nunta, etc. Daca circuitul cadourilor ar inceta, nu mai ramane decat un singur fel de a obtine simpatia asociatilor, prin performanta si onestitate”.

……

„Dude, ce comparatie faci intre furtul/spagile politice si o floare la invatatoare in prima zi de scoala? Sunt perfect de acord cu faptul ca plicul la doctor/politist etc e un obicei toxic care creeaza o reactie in lant si o obisnuinta proasta, care trebuie sa dispara, dar aici vorbim de o fucking floare in prima zi de scoala, e o chestie simbolica care tine de traditie si bun simt, respectul pe care il arati cadrului didactic ca iti indruma copilul, nimic iesit din comun…acum ca mai sunt parinti care arunca milioane lunar pentru o ‘atentie’ la profesor, well that’s fucking wrong.

Reclama

Nepotul meu a avut ieri prima lui zi de scoala din aceasta viata, nu as avea nimic impotriva obiceiului cu dusul de flori la invatatoare, dar ce faci in momentul in care toti ceilalti copii dau cate o floare cadrului didactic si al tau e complet izolat? Te poti pune pentru o secunda in locul lui? Eu inteleg ca tu/eu/noi privim lucrurile cu alti ochi, dar trebuie sa te gandesti si la ce simte copilul tau in momentul in care el este singurul care nu duce o floare invatatoarei (ceea ce nu are nicio legatura cu spaga). Prefer sincer sa sustin un obicei pe care tu il blamezi, o data(poate de doua ori) pe an, care ma costa maxim 15(poate 30)lei, decat sa imi fac copilul sa se simta inferior fata de ceilalti copii din clasa, doar pentru o ambitie prosteasca.

Ideea principala, nu dati spaga la doctor/politist/politician, dar nu uitati de gesturile care tin de bun simt si o educatie bine primita, judecati anumite actiuni in functie de situatie, si nu mai fiti frustrati, numai bine!”.

……

Reclama

„Se incurajeaza cultura spagii. Un buchet de flori e ok, daca s-ar da unul pe clasa, fara liste cu cine a pus bani si alte mizerii si la sfarsit de an, nu inceput. Astfel transmiti invatatoarei multumiri pentru efortul depus de-a lungul anului.

Dand florile la inceput, mesajul transmis e sa fie mai generoasa la note si mai putin stricta. Mai rau, cand fiecare elev aduce flori e ca un fel de concurs, care aduce buchetul mai frumos. Daca se invata de mic cu atentii, mai tarziu va promova la euroi in plic.

Este cel putin la fel de important sa descurajam darea de mita, nu doar luarea. Medicii, politistii, judecatorii, politicienii nu s-au trezit ei intr-o zi sa pretinda spagi, mai intai au fost cei care le-au oferit. Din pacate la noi este privita mult mai grav luarea de mita decat darea”.

Reclama

Sursa: Aktual24.ro

Bucuresti

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea să se închidă. Decizia vine în urma fondurilor insuficiente pentru mentenanță. Primarul Clotilde Armand a explicat că lipsa banilor este rezultatul tăierilor masive operate de consilierii PSD și PNL în cadrul amendamentelor bugetare. Potrivit lui Clotilde Armand.

Potrivit lui Clotilde Armand, fondurile alocate pentru întreținerea spațiilor verzi și implicit a locurilor de joacă au fost reduse drastic, rămânând doar 20 de milioane de lei dintr-un total inițial de 200-250 milioane de lei.

Această sumă insuficientă a fost deja folosită pentru a plăti facturile restante din decembrie, lăsând bugetul în incapacitatea de a susține serviciile esențiale precum mentenanța locurilor de joacă pentru lunile următoare.

„Locurile de joacă au niște mecanisme, care sunt verificate constant și în momentul în care se desface ceva sau s-a rupt o piesă, vine imediat o echipă care repară, dar cu piesele care aparțin de firma care ne-a pus echipamentul. Adică nu se fac improvizații cu locurile de joacă. Și aceste servicii care sunt nu numai non-stop, dar și cu niște piese de schimb care sunt certificate, adică totul este profesionist.

Dacă nu putem să asigurăm un serviciu profesionist, eu ca primar nu-mi voi asuma că o să am noroc și nu se va rupe jocul respectiv”, a spus edilul.

Primarul a subliniat că, în lipsa unei finanțări adecvate, este imposibil să se asigure o mentenanță profesionistă a locurilor de joacă, subliniind importanța utilizării pieselor de schimb certificate și a serviciilor specializate pentru repararea echipamentelor. În caz contrar, riscul de accidente și deteriorare a structurilor crește, determinând primăria să ia decizia de a închide locurile de joacă începând cu 1 aprilie.

Întrebată despre posibilele soluții, Clotilde Armand a menționat că a propus de mai multe ori o rectificare bugetară pentru a corecta situația, dar consilierii din opoziție au refuzat să voteze în favoarea ei.

Primăria se confruntă deja cu probleme precum lipsa lifturilor, a serviciilor de curățenie și a pazei, iar situația devine din ce în ce mai critică, potrivit hotnews.ro.

sursa: News Bucuresti

Continua sa citesti

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.
Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Reclama




Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Reclama




Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti
Reclama
Banio oră in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 1o oră in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti2 ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare