Intra in contact cu noi

Bucuresti

VIDEO – Cum arata CEA MAI PAZITA camera din Bucuresti!

Publicat cu

pe

Putini bucuresteni stiu ca in centrul orasului se una dintre cele mai bine pazite camere din tot Bucurestiul. Aceasta se afla in Palatul Cotroceni si ascunde lucruri de importanta nationala.
Rubrica Digi 24  – „Locuri de Bonton”, a realizat o emisiune in Palatului Cotroceni. O clădire simbol a României, unde se scrie istorie de peste 300 de ani. Un loc despre care orice român a auzit, dar mult mai puţini ajung să îl viziteze.

Cotroceni: mănăstire, reşedinţă domnească de vară, palat regal, palat al pionierilor comunişti, reşedinţă oficială a Preşedintelui României. Un loc demn de primul om în stat, cu o poveste de trei secole. În anul 1682, Şerban Cantacuzino, domnitorul Ţării Româneşti ridică o mănăstire pe domeniul Cotrocenilor. Alături de lăcaşul de cult, Regele Carol a construit în 1888, un palat în care se retrăgea în zilele de vară alături de regina Elisabeta. Principesa Maria şi Principele Ferdinand s-au mutat la Cotroceni în 1896 iar una dintre preocupările celei care avea să devină regina României a fost să îşi pună amprenta asupra decorului din fiecare cameră.

Binecunoscuta pasiune a Reginei Maria pentru flori nu putea lipsi măcar dintr-una dintre camerele de la Cotroceni.
Salonul de onoare este cel mai mare din vechiul palat regal. La ordinul reginei Maria, arhitectul Grigore Cherchez a transformat două încăperi într-una foarte spaţioasă. Regina a fost criticată în epocă pentru că una dintre sălile pe care a adaptat-o era chiar marea sufragerie regală unde a avut loc consiliul de coroană care a hotărât intrarea Romaniei în primul război mondial. Salonul era folosit pentru baluri, recepţii şi alte evenimente mondene, dar a fost şi locul in care s-a scris istoria României.
Biblioteca era încăperea în care regele Ferdinand îşi petrecea cea mai mare parte a timpului. Erudit, cultivat, pasionat de biologie si de botanică, Majestatea sa, despre care cronicarii spun că avea o fire timidă, se refugia în lecturi.
Comuniştii au naţionalizat în 1949 vechiul palat regal şi l-au transformat în palatul pionierilor care a funcţionat până în anul 1976. Cutremurul din 1977 a pus la pământ cea mai mare parte a clădirilor care alcătuiau Palatul Cotroceni. Tot comuniştii au fost cei care au ordonat restaurarea Palatului. Acesta a fost transformat în Muzeul Cotroceni, care poate fi vizitat de orice turist.

Domeniul Cotroceni adăposteşte astăzi sediul Administraţiei Prezidenţiale. Aceasta a fost construită în perioada 1980-1986. Remarcabil este că Nicolae Vlădescu, arhitectul care a coordonat lucrările, a reuşit să impună construcţiei un stil asemănător celui din vremea Regelui Carol I.
Holul de onoare este una dintre cele mai cunoscute încăperi ale Palatului Cotroceni. Dacă invitaţii de cel mai înalt rang sunt întâmpinaţi de preşedinte încă de la poarta Palatului Cotroceni, alţi demnitari sunt aşteptaţi pe holul de onoare al preşedinţiei. Tot de aici se fac cele mai multe declaraţii de presă.
Coloanele sale sunt inspirate de cele ale mănăstirii Văcăreşti, dar şi de cele ale bisericii de la Cotroceni. Predomină marmura, toată de provenienţă românească.
Sala Unirii este cea mai mare din complexul Administraţiei Prezidenţiale. Aici au loc depunerea jurămintelor membrilor guvernului şi ai Curţii Constituţionale, primirea oficială a ambasadorilor, recepţiile, dineurile oficiale şi ceremoniile de decorare. Are 42 de metri lungime şi coloane din marmură românească, înalte de de 6 metri, decorate cu floarea de crin.
Din Sala Unirii preşedintele intră în Salonul Muşatinilor, decorat în stil neo-gotic moldovenesc cu lemn de stejar.
În salonul Cantacuzinilor au loc întâlnirile de scurtă durată ale şefului statului cu omologii săi. Salonul este decorat cu foiţă de aur, iar pe deasupra oglinzii este stema heraldică a familiei Cantacuzino.
Salonul brâncovenesc este sala cea mai folosită pentru întâlnirile preşedintelui cu diferite delegaţii.
Cu siguranţă cea mai bine păzită cameră din Palatul Cotroceni, dar şi cea în care este aproape imposibil să pătrunzi, este biroul preşedintelui.
Palatul Cotroceni a fost de-a lungul timpului al domnitorilor, al regilor, al pionierilor şi al şefilor de stat. 

Reclama
 
 

Bucuresti

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Publicat cu

pe

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.

Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.

De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.

Reclama

Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reclama

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Reclama

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Publicat cu

pe

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția locală trebuie să revină pe stradă, la intrările în școli, la patrularea prin parcuri și să nu fie nevoită să acționeze drept “bodyguard” pentru primar/primăriță. Auzim, des, în campaniile electorale, că învățământul va deveni modern, inteligent, atractiv, european! Asta ar fi normalitatea.

Reclama

Andrei Florin-Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă:

“Poliția Locală înapoi în stradă! Aceasta este promisiunea mea pentru părinții din Sectorul 1!

Poliția școlilor este proiectul pe care îl voi implementa, cu prioritate, în calitate de Primar al sectorului 1 și are în vedere ca fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1 să aibă permanent o patrulă a Poliției Locale în proximitate.

Reclama

Siguranța copiilor și liniștea părinților lor trebuie să devină o prioritate în sectorul nostru.

Polițistul local va fi persoana de contact prin care locuitorii Sectorului 1, de la cel mai mic la cel mai în vârstă, vor fi permanent în relație directă cu Poliția, atât locală, de sector, dar și cu cea națională. Polițistul va avea contact atât cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice și private din zona sa.

Nu mai avem timp de pierdut cu promisiuni fantastice și demagogie! Avem nevoie de măsuri simple, ușor de aplicat imediat și cu efecte pe termen lung! Iar eu pot, vreau și știu cum să fac aceste lucruri să devină realitate!”

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani6 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei6 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Bani2 săptămâni in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare