Bucureştiul este plin de locuri interzise, foarte frumoase si atractive datorita istoriei si povestilor pe care le ascund. Acestea s-ar putea transforma uşor într-un circuit inedit şi profitabil. 
Bucureştiul e plin de foarte multe clădiri, unele vechi şi frumoase care zac închise sau pur şi simplu nu sunt deschise publicului. Clădiri care s-ar putea transforma foarte simplu într-un punct de atracţie destinat turiştilor, dar şi bucureştenilor, scrie one.ro.
Spre exemplu, grădina Palatului Patriarhiei Palatul Patriarhiei, fost Palat al Adunării Deputaţilor, a fost ridicat prin subscripţie publică (este bun al poporului) şi din 1994 până în 2010 a fost dat în folosinţă Bisericii Ortodoxe Române pentru a fi folosit de Sinod (consiliul de conducere al Bisericii), deşi Sinodul avea sediul funcţional la Mănăstirea Antim. În 2010, printr-o Ordonanţă de Urgenţă dată de guvernul Emil Boc, Palatul a trecut în proprietatea BOR. Publicul nu a avut acces niciodată în aceste grădini cu terase şi trepte.


Mausoleul din Parcul Carol I Închis de ani de zile, se tot aude că ar urma să fie transformat în Memorialul Eroilor, dar nu se face absolut nimic acolo în prezent. Se vorbea că se va instala înauntrul rotondei (baza mausoleului) o statuie a Regelui Ferdinand. Spaţiul, fost mormânt al liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej (exhumat şi mutat după 1989), zace nefolosit.

Foto: turism.bzi.ro
Turnul Muzeului Ţăranului Român Deşi MŢR este vizitabil, ba chiar are un club foarte frecventat la parter, turnul, care ar oferi o privelişte frumoasă spre Piaţa Victoriei şi şoseaua Kiseleff, a fost mereu închis. Gurile rele spun că ar fi acolo echipamente ale serviciilor secrete.

Foto: activenews.ro
Grădina Palatului Cotroceni. Sediu al Administraţiei Prezidenţiale, palatul este vizitabil, într-o mică parte. Grădinile terasate sunt, însă, închise, zice-se din motive de securitate. Au fost deschise o dată în 2009, la Zilele Poţilor Deschise. Cu măsurile de securitate corespunzătoare, s-ar putea asigura fără probleme accesul publicului aici.

Foto: skytrip.ro
Castelul lui Ţepeş din Parcul Carol I Iniţial castel de ape al Expoziţiei Generale Române din 1906, miniatura cetăţii Poenari de pe Argeş adăposteşte azi sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor. De pe terasa turnului mare şi din balcon s-ar putea admira Parcul Carol, însă autorităţile nu valorifică acest potenţial turistic mare. Este accesibil publicului larg o dată pe an, la Zilele Porţilor Deschise. Nu în fiecare an.

Foto: blogdebucuresti.ro
Terasa de sus a Casei Poporului Momentan, se poate vizita doar terasa mediană a palatului, însă doar dacă se plăteşte tot turul. Se pare că pe terasa superioară sunt montate echipamente ale serviciilor secrete.

Foto: gandul.info
Terasa Magazinului Unirea Un spaţiu care până în anii ’80 era o terasă unde se putea bea a fost închis după 1990 şi niciodată redeschis. Priveliştea ar fi una foarte interesantă. Piaţa Unirii este chiar în centrul oraşului.
Foto: zf.ro
Transparenta face diferenta