Incredibil ce se întâmplă în Ministerul de Interne sub domnia lui Carmen Dan! Zilele trecute, un poliţist fără vestă de protecţie a fost împuşcat mortal de un infractor, iar Carmen Dan a dat vina pe… soartă.
Azi, mai mulţi oameni din subordinea sa au fost la un pas de tragedie chiar în una dintre clădirile emblematice ale Ministerului de Interne: un lift din clădirea Poliţiei Capitalei s-a prăbuşit în gol! Şansa celor aflaţi în ascensor a fost că prăbuşirea n-a fost atât de dură şi n-a murit nimeni.
Totuşi, CINCI persoane au fost rănite.
La faţa locului au ajuns echipajele SMURD şi ale Pompierilor. Maşinile de intervenţie au păstruns pe strada Brezoianu, cum cobori de pe Calea Victoriei spre clădirea veche a Primăriei Capitalei.
Incidentul s-a petrecut în cursul acestei dimineţi, dar oamenii lui Carmen Dan au încercat să-l ţină secret. Însă surse din Poliţia Capitalei au trimis pe adresa redacţiei ZIARISTII.COM informaţia care ar fi trebuit făcută publică de către cei responsabili.
Clădirea Poliţiei Capitalei este una veche, cu structură slabă, fără dotări moderne şi cu investiţii insuficiente, în ciuda faptului că de 10 ani încoace s-au tot făcut lucrări de reparaţie şi consolidare.
Blocul în care lucrează poliţiştii din Bucureşti este dinainte de al Doilea Război Mondial şi, potrivit specialiştilor în construcţii, rămâne încă un stabiliment cu risc seismic.
Acesta este motivul pentru care, într-un târziu, autorităţile au demarat reabilitarea sa, care a mers însă în ritm de melc.
Lucrările de consolidare a cladirii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au început în anul 2009, când au fost alocaţi şi cei mai mulţi bani de la Guvern: 101 milioane de lei.
De atunci, lucrările au mers cu frâna trasă şi nu s-au rezolvat toate problemele de siguranţă, vezi incidentul cu liftul.
Clădirea în care funcţionează sediul Poliţiei Capitalei este situată pe Calea Victoriei 19 şi a fost construită în 1935.
Guvernul PSD-ALDE a folosit bugetul public pentru a mări salariile unor anumite categorii din sectorul bugetar, dar a uitat complet de rezolvarea unei probleme la fel de grave precum proasta salarizare: investiţiile în dotări.

<

Poliţiştii au tras multe semnale de alarmă

Zilele trecute, mai mulţi sindicalişti şi lideri ai Poliţiei au cerut demisia lui Carmen Dan. Nu pentru sabotarea Diasporei la vot alături de Teodor Meleşcanu (Ministerul Afacerilor Externe), ci pentru moartea poliţistului din Timiş împuşcat de un infractor fugar.
Marian Godină, luptător în trupele speciale (SAS), cunoscut pentru intervenţiile sale publice în favoarea colegilor, a atacat-o public pe Carmen Dan pentru moartea poliţistului:

 „A murit un polițist, împușcat de un urmărit. Doamna ministru, îmi permit să vă întreb, ce ați făcut dumneavoastră pentru acest minister de când îl conduceți? Știu că ați fost la câteva înmormântări de polițiști și după fiecare spuneați că veți schimba ceva. 

Eu nu vă acuz de moartea vreunui polițist, probabil că azi s-ar fi întâmplat asta și cu alt ministru la conducere, dar vă mai întreb ceva: Cam ce caută pe stradă, în anul 2019, un polițist îmbrăcat în pantaloni de stofă, cămașă, încălțat cu pantofi și purtând la brâu un pistol din anii 70? Ăstea sunt rămășițe ale fostului regim, atunci când milițianul nu era nevoit vreodată să alerge după careva și nimeni nu îi riposta.  Cu toată pregătirea lui, un astfel de polițist nu are nicio șansă în fața unui infractor înarmat”, a scris Godină pe blogul personal.

Traian Berbeceanu: „Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie!”

Şi Traian Berbeceanu, poliţist cunoscut pentru lupta sa cu clanurile mafiote, a reacţionat la scurt timp după ce Carmen Dan a pus moartea poliţistului pe seama hazardului:
„S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante.
Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru”, a scris Berbeceanu pe pagina sa de socializare.

Transparenta face diferenta