Intra in contact cu noi

Bucuresti

5 lei/oră pentru orice loc de parcare din București – Astazi a fost aprobat noul regulament pentru parcari

Publicat cu

pe

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) anunţă joi că a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti noul Regulament de parcare, care prevede un tarif unic de parcare de 5 lei/oră. Regulamentul prevede şi un abonament zilnic de parcare de 30 lei şi un Abonament lunar de parcare de 500 lei. Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea case, informează News.ro.

”Aşa cum am promis, astăzi a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti noul Regulament de parcare. În dezbaterea publică pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat măsuri noi, care astăzi devin regulă în Bucureşti: Tarif unic parcare 5 lei/oră. Nou! după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare”, spune Bujduveanu pe Facebook.

Viceprimarul mai precizează că regulamentul prevede şi un abonament zilnic de parcare de 30 lei şi un Abonament lunar de parcare de 500 lei.

Reclama

”Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei”, mai spune viceprimarul PNL.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, proiectul a trecut în unanimitate.

”Obiectivul pachetului de măsuri aprobate este schimbarea mentalităţii oamenilor şi conştientizarea faptului că domeniul public aparţine tuturor. Parcarea este un serviciu public şi trebuie să fie accesibil tuturor, dar şi plătit de către toată lumea! Proiectul elimină privilegiile de care beneficiază unele categorii, iar locurile de parcare din jurul instituţiilor statului vor deveni locuri publice de parcare cu plată”, spune oficialul.

Reclama

El arată că se vine cu măsuri de sistematizare a circulaţiei – benzi unice pentru transport public, sensuri unice, montare de dispozitive de delimitare (stâlpi) pe trotuare.

”Creştem numărul locurilor de parcare! În interiorul inelului central şi în zona de Nord vom crea, în următorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare. Cei care pachează neregulamentar vor fi amendaţi iar maşinile le vor fi ridicate. Maşinile electrice şi cele hibrid vor fi înregistrate digital în baza de date a Companiei Municipale, fără să mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc)”, afirmă Bujduveanu.

El menţionează că administrarea corectă a locurilor de parcare a adus şi beneficii: Primăria Capitalei va încasa primele venituri – 10.000.000 lei – sub formă de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipală Parking Bucureşti (CMPB). Banii vor fi folosiţi pentru soluţii de Mobilitate în Bucureşti: reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului

Reclama

Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte MOBILITATEA în Bucureşti! Eliberăm trotuare de maşini, creăm noi locuri de parcare şi sistematizăm circulaţia în zona centrală”, mai scrie el.

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei2 săptămâni in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica2 săptămâni in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 săptămâni in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 12 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti4 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport4 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare