Acasă Bucuresti 14 masini lupta in fiecare zi pentru un loc de parcare, in...

14 masini lupta in fiecare zi pentru un loc de parcare, in Sectorul 2! Ce zice primaria?

1855

In sectorul 2 al Bucurestiului exista 350.000 de masini si doar 25.000 de locuri de parcare. Oficial. In realitate numarul parcarilor ar putea fi mult mai mic. Asta inseamna ca 14 masini lupta zilnic pentru un loc de parcare.
Situatia o recunoaste si directorul ADP de sector, Alexandru Cioaba care spune că anul acesta nu se pot construi mai mult de 200 de locuri de parcare de resedință tradiționale

“Se intenționează promovarea unui nou tip de parcări, parcările supraetajate. Adică pe suprafețele de parcare existente, cele generoase bineînteles, de la o mie de metri pătrați în sus se vor supraetaja. Se vor construi fundații izolate, stâlpi, plansee cu scări de acces pe 1, 2, 3 sau 4 niveluri, in functie de regimul de înălțime al zonei respective. Avem în program în zona Colentina amenajarea unei parcări de 2.200 de metri pătrați și în Pantelimon o alta de 1.800 de metri pătrați”, spune Cioaba, citat de bucurestifm.ro.

Experimentul parcărilor supraetajate nu s-a bucurat, cel putin până acum de prea mare succes în București.
Alexandru Cioaba spera ca locuitorii sectorului 2 să fie multumiți.

“Aceste proiecte pilot pentru care propunerile din exercitiul bugetar 2017 au demarat deja vor demonstra dacă cetățenii vor agrea acest tip de parcare. Nu vă ascund că sunt foarte multi cetățeni reticenți la această modalitate de parcare. Dorința noastră este să vedem cum aceste două proiecte pilot vor avea cerere și ecou în rândul cetățenilor sectorului 2”, mai spune Alexandru Cioaba, director la ADP sector 2.

<