De marți, 12 iulie, intră în vigoare o nouă informare meteo de caniculă și disconfort termic accentuat. Adminitrația Națională de Meteorologie a anunțat că 12, 13 și 14 iulie vor fi zile de foc cu temperaturi maxime de 35 – 37 de grade și chiar 38 de grade, în Lunca Dunării.
În intervalul menţionat, vremea călduroasă va persista în toată ţara. În primele două zile va fi caniculă în vest şi sud-vest unde vor fi valori maxime de 35…37 de grade.
Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse.
Din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista şi în data de 15 iulie, anunta stiripesurse.ro.
 

<