Intra in contact cu noi

Politica

Valeriu Nicolae, vanatorul de impostori: „Firea a mintit despre ce facultate a terminat pentru a se angaja pe multi bani la un fost turnator la Securitate”

Publicat cu

pe

Vanatorul de impostori, Valeriu Nicolae, scoate in evidenta faptul ca Gabriela Firea si-a falsificat CV-ul si ca in perioada in care a fost primar al Capitalei a „aruncat zeci de milioane din banii publici in televiziuni pentru a fi slăvită”. Firea a anuntat miercuri ca si-ar dori sa fie sustinuta si de PNL pentru un nou mandat de primar.

„Gabriela Firea a mințit despre ce facultate a terminat pentru a se angaja pe mulți bani la un fost turnător la securitate și șef la BNR, a slujit la greu la alt turnător la securitate, un hoțoman care datorează peste 60 de milioane de EUR statului, patronul ‘spiritual; de la Antena 3, Dan Voiculescu.

Doamna Firea a aruncat zeci de milioane din banii publici in televiziuni pentru a fi slăvită, a lins la Dragnea la greu și apoi a scuipat unde a lins. Este soția lui Pandele, marinarul, omul cu două doctorate făcute in același timp și, firesc, plagiate, ambele la instituțiile pline de securici, cu o facultate de Drept la Bioterra și un master in agroturism.

Firea și Pandele ar merita un monument al imposturii. Doamna Firea da de inteles ca este optiunea PSD si PNL la primaria București”, a transmis, joi, Valeriu Nicolae.

Reclama

Gabriela Firea si-a falsificat CV-ul, a anuntat jurnalistul Dragos Patraru in 2016. El spunea ca Firea are o cu totul alta specializare decat cea pe care si-a trecut-o in CV. De asemenea a mintit si in privinta anului in care a terminat facultatea.

Intr-un text publicat in Catavencii, Patraru a dezvaluit ca Firea si-a trecut o alta specializare in CV pentru a putea ocupa functia de purator de cuvant al fostului premier Mugur Isarescu. Minciuna a ramas in CV pana acum.

„Scrie doamna Gabriela Firea, in biografia dansei, pe blog-ul personal: ‘Studiile mi le-am continuat la Bucuresti, unde am urmat cursurile Facultatii de Litere, specializarea Stiintele Comunicarii, pe care am absolvit-o in 1994’.

Reclama

Doamna Firea, nu trageti, sunt eu, Lascarica! Am facut aceeasi facultate, sa stiti! Da, si eu ca fetele, tot la Litere, tot la Comunicare si Relatii Publice, cu un masterat dupa, in Modele de Comunicare. Doar ca eu am facut-o mai tarziu, iar dumneavoastra, prea devreme, doamna!

Devreme in sensul ca ati intrat la specializarea asta cand ea nici nu era infiintata, doamna Firea. Ceea ce, sa recunoastem, este o performanta. Adica acum inteleg de ce v-a luat domnul Pandele. Ochi de doctor, frate!

Ca sa ne intelegem, doamna Firea. Specializarea Comunicare si Relatii Publice s-a infiintat in 1993. Stiu asta pentru ca am participat, in 2013, ca absolvent, la sarbatoarea prilejuita de implinirea a douazeci de ani de existenta a sectiei. Deci in 1994 n-aveati cum sa terminati la Stiintele Comunicarii. Doar daca ati facut patru ani intr-unul (asa se facea atunci). Dar nu s-a intamplat asta, pentru ca dumneavoastra ati absolvit, de fapt, la Litere, specializarea Bibliologie, adica va pregateati temeinic sa deveniti bibliotecar.

Reclama

Mai mult, sa stiti ca m-am interesat si n-ati terminat in 1994, asa cum sustineti, ci in 1997. Inteleg ca ati avut si un an de intrerupere de studii, cand ati ramas prima data gravida. Ceea ce e bine, si eu mi-am dorit copii de tanar, sa pot sa ma-nteleg cu ei.

E, aflati ca azi specializarea Bibliologie nu mai exista, ea a fost denumita Stiintele Informarii si ale Documentarii – moama, ce tare suna acum, e pa informare, pa documentare, pa de-astea, e de pus in CV! – si a intrat sub marea palarie a Stiintelor Comunicarii. Dar si cand ati dat examen de admitere, si cand ati dat examen de licenta, treaba pe care ati facut-o se numea Bibliologie. Pfai, acum imi dau seama ca puteti sa le spuneti astora mai saraci cu duhul ca Bibliologia este stiinta care se ocupa cu studiul Bibliei. Tot o ardeti dumneavoastra pe credinta, asea!

Nu mai spun ca erati printre cei mai slabi din grupa, pentru ca nu vreau sa fiu rau. Pana la urma, e normal, ceilalti nu aveau copii de ingrijit, puteau sa invete temeinic sa devina bibliotecari. Niste tocilari, doamna, n-ai cu cine!

Reclama

Asa cum ati fi facut si dumneavoastra cand faceati meseria asta, m-am intrebat: bine-bine, dar de ce sa fi mintit doamna Firea in CV? Sa fi fost pentru a ”justifica” ocuparea functiei de consilier de relatii publice si imagine pe langa nea Mugur Isarescu, in 1999? Sau ati avut nevoie de aceasta schimbare a specializarii pentru a putea da bine ca sef al Departamentului de Comunicare al Guvernului? Eu cred ca tot va puneau, doamna, nu trebuia sa mintiti. Ce, daca treceati acolo ca sunteti bibliotecar, credeti ca va puneau la biblioteca Guvernului? Ca doar nu studiile v-au dus in acele pozitii…

Dar daca asa e, sa nu uitati sa modificati acolo, repede, in CV: Facultatea de Litere, specializarea Primarie – spatii verzi”, a scris Patraru in Catavencii.

Reclama

Politica

Premierul Ciucă: În funcție de realizări, vom decide dacă îl mai sprijinim sau nu pe Nicușor Dan în Consiliul General al Primăriei București

Publicat cu

pe

Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să gândească, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan în zece puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor pentru primarul general Capitalei, Nicuşor Dan, iar în funcţie de realizările acestuia se va decide dacă îl mai sprijină sau nu în Consiliul General, a declarat, vineri, preşedintele liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

„Propun ca, până la sfârşitul lunii ianuarie, organizaţia PNL Bucureşti să gândească un plan în zece puncte pe care să-l dea primarului general cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor. (…) În funcţie de realizări, vom decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijinim în Consiliul General”, a explicat Ciucă, la şedinţa Comitetului de Coordonare al PNL Sector 3, în care urmează să fie aleasă conducerea acestei filiale.

El a susţinut că, în prezent, Bucureştiul este „un oraş blocat, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu management cu probleme şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice”.

Reclama

„Va trebui să formulăm un răspuns mai clar în ceea ce priveşte administraţia Capitalei. Vă mărturisesc, cel puţin până acum, nu înţeleg întru totul poziţia PNL în Bucureşti. Suntem la Putere sau suntem în Opoziţie? La sectoare, în funcţie de personalitatea primarilor, lucrurile sunt şi ele diferite şi confuze. Toată lumea este de acord că trebuie să câştigăm Bucureştiul la alegerile următoare. Eu aş vrea să aşez în faţa dumneavoastră o altă întrebare la care vă îndemn să reflectaţi: pentru ce vrem noi să câştigăm Bucureştiul? Un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberală şi sunt convins că suntem cu toţii de acord cu acest lucru, dar la fel de bine sunt convins că şi dumneavoastră gândiţi că nu vom putea câştiga din nou Bucureştiul mergând doar pe ideea că dreapta trebuie să conducă. Vom putea câştiga doar dacă vom arăta că avem o viziune, un proiect pentru această capitală europeană”, a transmis Nicolae Ciucă.

El a arătat că liberalii ar trebui să se concentreze mai întâi asupra obiectivelor pentru Bucureşti.

„Vă invit să inversăm cumva întrebările. Nu cu cine sau în alianţă cu ce partid vom câştiga Bucureştiul, ci pentru ce vrem să câştigăm Bucureştiul. În funcţie de răspunsul la această întrebare va trebui să ne definim şi răspunsul în raport cu actualul primar general, dar şi care este calea de urmat spre obiectivul nostru. Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce aşteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil, pentru a vedea cum mai putem coopera cu el”, a punctat preşedintele PNL.

Reclama

Potrivit acestuia, PNL „nu poate să devină o federaţie de organizaţii, mai mult sau mai puţin puternice, unde funcţiile în Guvern şi în administraţie se atribuie doar conform ponderii electorale”.

„Performanţa politică trebuie să coexiste cu performanţa managerială. Există unele domenii din societatea românească în care PNL încă nu are un dialog extins, deşi acestea sunt extrem de importante – cultura, educaţia şi am să adaug şi sănătatea, fiind câteva exemple la care vreau să vă gândiţi în acest sens. Trebuie să avem un dialog mai activ pe această direcţie cu asociaţiile profesionale, cu think-tank-urile de prestigiu, cu personalităţile recunoscute în domeniile lor pentru a asocia PNL cu ideea de competenţă şi meritocraţie”, a afirmat Ciucă.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Ciuca nu se lasa si le raspunde austriecilor: Îndeplinim toate condiţiile, avem toate argumente foarte solide care ne susţin solicitările!

Publicat cu

pe

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o declarație de presă la Guvern, că România va cere vot pe aderarea la Schengen joi, în Consiliul JAI, subliniind că starea de incertitudine nu mai poate continua.

„La acest moment, toate statele membre ne susţin în avansarea aderării, inclusiv Olanda şi Suedia, cu excepţia Austriei. Avem inclusiv susţinerea fermă a Franţei şi Germaniei, reconfirmată la toate nivelurile.

Referitor la Austria, putem afirma că am avut întâlniri la nivelurile cele mai înalte: preşedintele României cu cancelarul Austriei, miniştrii de interne şi experţii tehnici. Datele, inclusiv de la instituţiile europene, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migraţie care să genereze temeri. Practic, nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment.

Înţelegem cu toţii că migraţia este o problemă sensibilă politic şi că este nevoie de măsuri mai eficiente de răspuns, dar blocarea aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria. Dimpotrivă, aderarea României va face spaţiul Schengen şi mai sigur, prin implicarea României, care după aderare va avea mai multe instrumente la îndemână, tot instrumentarul Schengen, pentru a ajuta la controlul şi contenirea acestui fenomen.

Reclama

Şi ceilalţi parteneri europeni, şi instituţiile europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, statele membre, împărtăşesc această evaluare şi au comunicat asta în discuţiile cu cancelarul Karl Nehammer şi cu ministrul de Interne Karner. Un lucru este cert, suntem hotărâţi să mergem până la capăt, inclusiv prin a cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua.

Îndeplinim toate condiţiile, avem toate argumente foarte solide care ne susţin solicitările. Ne vom baza pe ele şi mâine în discuţiile din Consiliul JAI, când vom cere să se formuleze, prin vot, fără tergiversări, o decizie pentru România. Hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă. Am dovedit asta de-a lungul anilor şi mai ales în contextul războiului din Ucraina. Experţii europeni au confirmat că îndeplinim toate condiţiile necesare şi că România merită să fie membră a spaţiului Schengen.

Mai mult, experţii au arătat că asigurăm un management al frontierei de înaltă calitate, că implementăm soluţii eficiente în gestionarea migraţiei ilegale, că suntem activi în cooperarea poliţienească internaţională, şi că oferim pe unele aspecte exemple de bune practici pentru celelalte state europene. Am acţionat cu totală transparenţă şi deschidere către dialog cu statele membre, am oferit toate informaţiile solicitate, inclusiv Austriei, mai ales în privinţa modului în care gestionăm migraţia ilegală”, a declarat premierul.

Reclama

„Dincolo de situaţia concretă a României, şi de credibilitatea procesului, nu putem menţine o stare de neclaritate, anume lipsa unei decizii în ceea ce priveşte un stat membru care nu numai că doreşte să devină parte a Schengen, dar a dovedit de multe ori că merită, existând confirmări clare în acest sens. Aşadar, mâine, la consiliul JAI, vom merge la vot! Integrarea României în Schengen este obiectivul nostru naţional!”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Continua sa citesti

Politica

USR-ul lui Drula se intelege de minune cu PSD-ul lui Dragnea: Zeci de mii de euro dati pe ascuns!

Publicat cu

pe

România TV a publicat o anchetă prin care dezvăluie că „USR a plătit zeci de mii de euro agenției de media a PSD-ului lui Dragnea ca să îl defăimeze pe ministrul Bode în mediul online pe cazul BMW-urilor pentru MAI”.

Conform sursei citate, USR a cheltuit mai bine de 20.000 de euro în doar 2 săptămâni pentru a-l denigra în mediul online pe ministrul PNL Lucian Bode pentru decizia de a semna contractul de achizitie a minimum 300 de BMW-uri pentru MAI. Partidul lui Cătalin Drulă a folosit Google și Facebook și o sumă impresionantă de bani pentru o perioadă foarte scurtă pentru a-l ataca pe ministru pe toate site-urile mari de știri din România. Pentru această campanie de “guerilla mediatica” USR a lucrat cu agenția de media cu care avea contract și PSD-ul în perioada Liviu Dragnea. Este vorba despre compania Zenvertising, care a fost fondată și este controlată de Mihai Șuică (34 de ani) din Teleorman.

Interesant este faptul că, intervievat de ziarul Puterea, liderul USR, Cătălin Drulă, a negat că partidul său are vreo legătură cu agenția Zenvertising.

Reclama

Reporter: Legat de bugetul pe care l-a alocat USR pentru propagandă și presă: anul trecut a fost de un sfert de milion de lei, anul acesta este de un milion de lei. Cum se explică majorarea asta, de patru ori?

Cătălin Drulă: Bugetul nostru este clar publicat, facturile noastre le găsiți pe site, toate informațiile despre cheltuielile pe care le facem sunt publice. Acesta (bugetul de presă și propagandă, n.r.) este cheltuit în mod transparent în general pentru a face cunoscute mesajele noastre, proiectele pe care le avem. Nu avem ceea ce ascund PSD-ul și PNL-ul, tot felul de contracte mascate prin care se cumpără bună-voință editorială, nu există așa ceva, fapt care se poate verifica foarte ușor pentru că la noi nu e secret ci toate facturile și plățile sunt publice.

R.: Folosiți exact aceeași firmă pe care o folosește PSD-ul și nu apare nicio publicație.

Reclama

C.D.: Nu înțeleg despre ce vorbiți.

R.: Zenvertising este firma prin care aproape un milion de lei anul acesta, de când sunteți dvs președinte…

C.D.: Este o informație falsă.

Reclama

R.: Nu, este o informație de la dvs de pe site.

C.D.: Nu avem contract cu această firmă.

R.: Aveți consilierii aproape, nu ați putea să lămuriți subiectul?

Reclama

C.D.: În alt context. Asta este o conferință de presă dedicată…

R.: Nu vi se pare important subiectul?

C.D.: Mi se pare important… (intervine salvator deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR)

Reclama

Ionuț Moșteanu: Există căi prin care ne puteți adresa nouă, ca partid, dacă doriți interviu, biroul de presă – solicitare, comunicate, dar la noi e atât de transparent că puteți vedea facturile, plățile…

R: Păi, tocmai că le-am văzut, este aceeași firmă pe care o folosește PSD-ul.

I.M.: Mulțumesc! (între timp, Drulă dispare din zona dedicată conferinței).

Reclama

Potrivit România TV, doar la Zenvertising USR a cheltuit în total 925.000 de lei aproximativ 200.000 de euro. 422.000 lei în mai, 290.000 în iunie, 213.000 lei în iulie sunt doar câteva dintre sumele pe care USR le plăteste lunar către firma Zenvertising pentru a-și derula campaniile mediatice agresive.

Zenvertising SRL. a primit în 2018 în epoca Dranea 1.866.849 lei de la PSD. Firma a fost înfiinţată în aprilie 2016, având ca domeniu de activitate administrare pagini web. Societatea este condusă de Bogdan Mihai Şuică şi Carmen Daniela Creţu.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Politica11 minute in urma

Premierul Ciucă: În funcție de realizări, vom decide dacă îl mai sprijinim sau nu pe Nicușor Dan în Consiliul General al Primăriei București

Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să gândească, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan în zece puncte cu termene...

Bucuresti7 ore in urma

Șahul românesc se dezvoltă: “În sport, ca și în business, pentru a performa pe termen lung ai nevoie de o bază solidă”

La un an de la preluarea mandatului de președinte al FR Șah, Vlad Ardeleanu anunță primul parteneriat extern cu Federația...

Bucuresti7 ore in urma

Un bucurestean si-a dat foc in Piata Universitatii

Un bucureștean s-a autoincendiat, vineri, în Piața Universității. Bărbatul a a fost preluat și transportat la o unitate medicală, pentru...

Transport11 ore in urma

Veste bună pentru bucureșteni: Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, în week-end

Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, începând de sâmbătă, 10 decembrie, fiecare tramvai având câte un controlor...

Bucurestio zi in urma

Primarul Nicusor Dan: „Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul oraşului”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB va realiza o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi...

Sectorul 32 zile in urma

Robert Negoita: Primaria Capitalei blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului

Municipalitatea blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului, a declarat, miercuri, edilul Robert Negoiţă. „Aici, la Dristor, este...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: