Bucuresti
Sectoarele din Bucuresti unde esti vazut orice faci pe strada
În tot Bucureștiul sunt peste 4.800 de camere ale primăriilor, iar până la finalul anului numărul lor se va dubla, potrivit informațiilor transmise de administrația locală din București, la solicitarea HotNews.ro.
În Sectorul 1 sunt peste 2000 de camere de supraveghere puse de primărie, 1.400 în parcuri și la locurile de joacă, iar 658 pe străzi, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției.
În Sectorul 2 sunt 750 de camere de supraveghere, ne-a comunicat primarul Radu Mihaiu.
În Sectorul 3 sunt circa 1.200 de camere de supraveghere.
„Echipamentele de supraveghere pot fi manevrate la 360 de grade cu ajutorul joystick-ului, cu opțiuni de zoom pe imagine pentru a afla detalii, pentru observarea și identificarea persoanelor care au un comportament antisocial. Sistemul este necesar pentru a preveni și a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curățenia pe spațiul verde, pe aleile din parc, persoanele care distrug mobilierul stradal, rondurile de flori și alte amenajări”, a comunicat recent Primăria Sectorului 3.
Primarul Robert Negoiță spune că pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere se dau amenzi.
„Avem un sistem de siguranță mai ridicat și astfel controlăm mai ușor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curățenia sunt surprinse asupra faptului și ulterior sancționate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetățenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător și pe cei din jur și să oferim locuitorilor din sector un plus de siguranță”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
Primăria Sectorului 4 vrea 700 de camere
În Sectorul 4 nu sunt deloc camere, însă primarul intenționează să monteze 700.
„Camerele de supraveghere existente în acest moment pe raza Sectorului 4 aparțin Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București”, ne-au comunicat reprezentanții Primăriei Sectorului 4.
În perioada următoare, Sectorul 4 are în plan dezvoltarea unui sistem propriu de supraveghere compus din peste 700 de camere video. Acestea vor fi montate pe domeniul public, dar și în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 4.
„Cu toate că Sectorul 4 se află, de câţiva ani buni, în topul celor mai sigure sectoare ale Bucureştiului, ne dorim şi mai mult că acest sentiment de siguranţă să se simtă în sufletul fiecărui locuitor atunci când iese din casă.
Odată cu montarea acestor camere video vom reuşi să-i identificăm mai uşor pe cei care se fac vinovaţi pentru deranjarea ordinii publice, pe cei care aruncă deşeuri pe domeniul public, pe cei care consumă băuturi alcoolice pe stradă sau în foişoarele montate lângă blocuri sau pe cei care obişnuiesc să vandalizeze bunurile de pe spaţiul public sau privat al Sectorului 4”, a scris Daniel Băluţă, recent, pe Facebook.
Pentru noul sistem de supraveghere, valoarea estimată a investiției este de circa 25 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local în 2021.
În Sectorul 5 sunt circa 400 de camere de supraveghere și Primăria intenționează să pună încă 400, potrivit unui studiu de fezabilitate aprobat recent.
Valoarea estimată a investiției este de circa 35 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local în februarie 2022.
Primăria Sectorului 6 va monta încă 3.000 de camere anul acesta
În Sectorul 6 sunt 360 de camere de supraveghere, iar Primăria va monta anul acesta încă 3.000.
„În Sectorul 6, sunt funcționale, în acest moment, 350 de camere fixe și zece mobile, care sunt amplasate în locurile unde Poliția Locală Sector 6 constată că au loc abateri frecvent, pentru combaterea fenomenului (deșeuri aruncate ilegal, acte de vandalism etc)”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sectorului 6 la solicitarea HotNews.ro.
Montarea celor 3.000 de camere noi a început deja.
„A început montarea lor în perimetrul unităților de învățămant, astfel că la începutul anului școlar 2023-2024 vor fi 1.800 de camere de supraveghere ultra performante. De asemenea, alte 1.300 vor fi amplasate pe străzi până la finele anului. Toate cele 3.000 de camere, plus ce se va integra din cele vechi, vor fi monitorizate din centrul de comanda care se află în lucru”, ne-a mai comunicat Primăria Sectorului 6.
Primăria Sectorului 6 va plăti pentru noul sistem de supraveghere format din 3.000 de camere 42 milioane lei plus TVA. Banii merg către o asociere formată din 3 firme -Dataware Consulting SRL, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații și Aegeria Business Consulting SRL – iar contractul a fost semnat pe 18 mai 2022, termenul de implementare fiind de 60 de luni.
Primăria Capitalei are 55 de camere
Primăria Capitalei mai are și ea 55 de camere de supraveghere, majoritatea în Centrul Vechi.
Comparat cu Londra sau orașele din China, numărul de camere de supraveghere raportat la populație este extrem de mic.
De exemplu, în orașele marin China sunt 439 camere de supraveghere la mia de locuitori. În Londra sunt 13 camere de supraveghere la mia de locuitori, potrivit unui top făcut de comparitech.com.
Bucuresti
900 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda
Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice. Lucrările vor afecta toate sectoarele Capitalei.
Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. În sectorul 2 al Capitalei, lucrările vor dura pană pe 19 august, potrivit Termoenergetica. În zona cuprinsă între traversarea Căii Giulești și Calea Griviței, Sectoarele 1 și 6, se fac lucrări de reparație și modernizare a conductelor. 12 blocuri rămân fără apă caldă până pe 6 august, la ora 23:00.
Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973.
De asemenea, conductele vor fi reparate și în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasă Colentina, Doamna Ghica din Sectorul 2. Până pe 19 august, la ora 23:00, 452 de blocuri nu vor avea agent termic. Magistrală I Sud având o vechime de 40 de ani. Anul trecut, în zonă, a fost înlocuit un tronson de peste 150 metri de țeavă.
În Sectorul 3, se vor face lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Obiectiv 3 Magistrală I Sud tronson CM18 – CB5/C – CV4”. În acest context, două puncte termice, respective 17 blocuri, rămân fără apă caldă până pe 10 august, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965.
Tot în Sectorul 3, se fac lucrări de reparații pentru o conductă din 1975 iar alte aproape 230 de nu au agent termic până pe 7 august, la ora 23:00.
În Sectorul 4, pe strada Nitu Vasile, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987.
Lucrări se vor face și pe strada Luică și 166 blocuri nu vor avea apă caldă până în data de 7, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1976.
Pe Bulevardul Unirii din Sectorul 5 al Capitalei, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, către 14 blocuri, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1990.
Și în strada Virtuții din Sectorul 6, se vor executa lucrări de refacere a căminului „CU3” și de înlocuire a unor vane cu diametrul de 800 mm, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice și un modul, până în data de 9 august 2024, orele 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1976.
Bucuresti
Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București
- Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București și va aduce unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali din domeniu față în față cu publicul român.
Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta și practica parenting-ului conștient și despre cele mai eficiente modalități de a crește copii autentici, fericiți și rezilienți.
Potrivit The Parenting Index*, la nivelul anului 2021, 61% dintre părinții din România resimțeau o presiune intensă din partea societății în legătură cu modul în care aleg să își crească proprii copii, în vreme ce 46% dintre ei considerau că rolul de părinte este mai dificil decât s-ar fi gândit.
„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri. Prin paneluri de experți și sesiuni interactive, aspirăm să reducem decalajul dintre cercetarea academică de ultimă oră și practica de zi cu zi”, spune Diana Bălan, fondator ParentED Fest.
În cadrul evenimentului, unii dintre cei mai renumiți specialiști internaționali din domeniu vor interacționa cu publicul din România:
- Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, vine în premieră în România. “Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație. Aș spune că, de multe ori, profesorul este copilul, învățând părintele cum să devină o versiune mai bună a sa și, mai ales, cum să trăiască în prezent, așa cum doar copiii știu să trăiască”. Dr. Shefali reușește să cuprindă în cărțile sale provocările cu care familiile se confruntă în 2024, ajungând astfel la milioane de părinți din întreaga lume și demontând rând pe rând metodele învechite de a-i educa pe cei mici, în urma a numeroase cercetări și ani întregi de experiență.
- Dr. Deborah MacNamara, om de știință, consilier clinician și expert în parenting cu peste 25 de ani de experiență, autoarea uneia dintre cele mai celebre cărți dedicate părinților din întreaga lume – „Rest, Play, Grow”. “Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta. De asta, siguranța relației este esențială”.
- Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie, autor și „educator pentru părinți”, va contribui la înțelegerea evoluției copiilor și va oferi sfaturi părinților într-una dintre cele mai mai provocări ale parentingului: cum putem insufla celor mici reziliență fără să cauzăm traume. “Din păcate, principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență”.
- Dr. Greer Kirshenbaum, expert în parenting, autor, cercetător în neuroștiințe, specialist în somnologie infantilă și dezvoltarea timpurie a copiilor, va vorbi la București despre unul dintre cele mai importante subiecte din parentingul modern: gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților. “Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine”.
ParentED Fest este susținut de Lidl România – Strategic Partner, Sanador – Heathcare Partner, alături de ThedaMar, AutoKlass, One United Properties, Catena, Casa Timiș, Raiffeisen Bank și CEC Bank. Parteneri media: ZYX Books și Euromedia.
Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.
Bucuresti
Salonul Bicicletei revine în Capitală
Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.
Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.
De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.
Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.
Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.
Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.