Intra in contact cu noi

Bucuresti

Sectoarele din Bucuresti unde esti vazut orice faci pe strada

Publicat cu

pe

În tot Bucureștiul sunt peste 4.800 de camere ale primăriilor, iar până la finalul anului numărul lor se va dubla, potrivit informațiilor transmise de administrația locală din București, la solicitarea HotNews.ro.

În Sectorul 1 sunt peste 2000 de camere de supraveghere puse de primărie, 1.400 în parcuri și la locurile de joacă, iar 658 pe străzi, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției.

În Sectorul 2 sunt 750 de camere de supraveghere, ne-a comunicat primarul Radu Mihaiu.

Reclama

În Sectorul 3 sunt circa 1.200 de camere de supraveghere.

„Echipamentele de supraveghere pot fi manevrate la 360 de grade cu ajutorul joystick-ului, cu opțiuni de zoom pe imagine pentru a afla detalii, pentru observarea și identificarea persoanelor care au un comportament antisocial. Sistemul este necesar pentru a preveni și a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curățenia pe spațiul verde, pe aleile din parc, persoanele care distrug mobilierul stradal, rondurile de flori și alte amenajări”, a comunicat recent Primăria Sectorului 3.

Primarul Robert Negoiță spune că pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere se dau amenzi.

Reclama

„Avem un sistem de siguranță mai ridicat și astfel controlăm mai ușor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curățenia sunt surprinse asupra faptului și ulterior sancționate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetățenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător și pe cei din jur și să oferim locuitorilor din sector un plus de siguranță”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 4 vrea 700 de camere

În Sectorul 4 nu sunt deloc camere, însă primarul intenționează să monteze 700.

Reclama

„Camerele de supraveghere existente în acest moment pe raza Sectorului 4 aparțin Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București”, ne-au comunicat reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

În perioada următoare, Sectorul 4 are în plan dezvoltarea unui sistem propriu de supraveghere compus din peste 700 de camere video. Acestea vor fi montate pe domeniul public, dar și în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 4.

„Cu toate că Sectorul 4 se află, de câţiva ani buni, în topul celor mai sigure sectoare ale Bucureştiului, ne dorim şi mai mult că acest sentiment de siguranţă să se simtă în sufletul fiecărui locuitor atunci când iese din casă.

Reclama

Odată cu montarea acestor camere video vom reuşi să-i identificăm mai uşor pe cei care se fac vinovaţi pentru deranjarea ordinii publice, pe cei care aruncă deşeuri pe domeniul public, pe cei care consumă băuturi alcoolice pe stradă sau în foişoarele montate lângă blocuri sau pe cei care obişnuiesc să vandalizeze bunurile de pe spaţiul public sau privat al Sectorului 4”, a scris Daniel Băluţă, recent, pe Facebook.

Pentru noul sistem de supraveghere, valoarea estimată a investiției este de circa 25 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local în 2021.

În Sectorul 5 sunt circa 400 de camere de supraveghere și Primăria intenționează să pună încă 400, potrivit unui studiu de fezabilitate aprobat recent.

Reclama

Valoarea estimată a investiției este de circa 35 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local în februarie 2022.

Primăria Sectorului 6 va monta încă 3.000 de camere anul acesta

În Sectorul 6 sunt 360 de camere de supraveghere, iar Primăria va monta anul acesta încă 3.000.

Reclama

„În Sectorul 6, sunt funcționale, în acest moment, 350 de camere fixe și zece mobile, care sunt amplasate în locurile unde Poliția Locală Sector 6 constată că au loc abateri frecvent, pentru combaterea fenomenului (deșeuri aruncate ilegal, acte de vandalism etc)”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sectorului 6 la solicitarea HotNews.ro.

Montarea celor 3.000 de camere noi a început deja.

„A început montarea lor în perimetrul unităților de învățămant, astfel că la începutul anului școlar 2023-2024 vor fi 1.800 de camere de supraveghere ultra performante. De asemenea, alte 1.300 vor fi amplasate pe străzi până la finele anului. Toate cele 3.000 de camere, plus ce se va integra din cele vechi, vor fi monitorizate din centrul de comanda care se află în lucru”, ne-a mai comunicat Primăria Sectorului 6.

Reclama

Primăria Sectorului 6 va plăti pentru noul sistem de supraveghere format din 3.000 de camere 42 milioane lei plus TVA. Banii merg către o asociere formată din 3 firme -Dataware Consulting SRL, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații și Aegeria Business Consulting SRL – iar contractul a fost semnat pe 18 mai 2022, termenul de implementare fiind de 60 de luni.

Primăria Capitalei are 55 de camere

Primăria Capitalei mai are și ea 55 de camere de supraveghere, majoritatea în Centrul Vechi.

Reclama

Comparat cu Londra sau orașele din China, numărul de camere de supraveghere raportat la populație este extrem de mic.

De exemplu, în orașele marin China sunt 439 camere de supraveghere la mia de locuitori. În Londra sunt 13 camere de supraveghere la mia de locuitori, potrivit unui top făcut de comparitech.com.

Reclama

Bucuresti

Accident sau atac mafiot în București? Doi interlopi spulberați de o mașină pe Șoseaua Fundeni

Publicat cu

pe

Doi bărbați au ajuns, joi seară, la spital, după ce au fost accidentați de un șofer care se deplasa pe Șoseaua Fundeni din Capitală, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Cele două victime fac parte, potrivit unor surse judiciare, din clanul Chira.

„La data de 30 Noiembrie a.c., în jurul orei 17.20, Brigadă Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație. Conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe Șos. Fundeni, dinspre Șos. Colentina către Șos. Pantelimon, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 161, a surprins și accidentat doi pietoni”, anunță Brigada Rutieră.

Reclama

Polițiștii precizează că cei doi pietoni, doi bărbați în vârstă de 38, respectiv 20 de ani, au fost răniți și duși la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

„Conducătorul autovehicului a fost testat cu aparatele etilotest și DrugTest, rezultatele indicate fiind pentru consumul de băuturi alcoolice și pentru consumul de substanțe interzise. ~În continuare, polițiștii Brigăzii Rutiere efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului de circulație”, se arată în finalul comunicatului.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Firea: „Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate”

Publicat cu

pe

Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general, acuză Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

„Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general.

Zilele trecute, am văzut cu toții în presă cum a ajuns să arate singura construcție de tip Park&Ride realizată de Municipalitate, în zona Pantelimon. Coșurile de gunoi erau pline până la refuz, semn că nimeni nu le mai curățase de săptămâni întregi. Multe dintre instalații sunt vandalizate, pereții mâzgâliți cu tot felul de desene, iar locurile de parcare ocupate de mașini abandonate, cu praful pe ele de luni întregi.
Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 nu fac nimic pentru a-i încuraja pe șoferii care intră în București dintre Cernica sau Pantelimon să-și lase mașinile în parcare, cât timp sunt la serviciu sau în oraș cu alte treburi. Au luat o singură măsură, zero taxe, dar care nu este suficientă. În plus, cele două primării nu se înțeleg nici măcar să țină funcțională parcarea care a costat aproape 13 milioane de euro.
Chiar dacă în urma articolelor din presă au dispărut mormanele vizibile de gunoaie, restul problemelor au rămas.
În 2016 am găsit aici, la intersecția șoselelor Pantelimon și Vergului, o mare groapă și atât. În septembrie 2020, lucrările erau aproape gata. Dar au venit alegerile, s-a schimbat primarul și lucrările s-au oprit la 99%. Abia în iulie 2021, după opt luni, Primăria Capitalei a reușit să termine și acel rest de 1% și să deschidă parcarea. De atunci, vedem cu toții ce s-a întâmplat…”, scrie Gabriela Firea.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Cum se lucrează în București? Nicușor Dan: ”Proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze”

Publicat cu

pe

Tribunalul Bucureşti a confirmat că lucrările de construire la clădirea de pe strada Visarion nr. 8 au fost ilegale, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

„Autorizaţia a expirat, noi nu am prelungit-o, iar proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze. Se face un an de când am sesizat Parchetul, singurul organ competent să oprească lucrările, nu am avut niciun răspuns”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

El a atras atenţia că se înregistrează „o disoluţie a autorităţii în urbanism”, care începe cu Parchetul.

Reclama

„Cathedral Plaza, Visarion 8, Icoanei 2-8 sunt clădiri care vor fi demolate, chiar dacă vom mai pierde ani în procese”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a declarat, pe 12 februarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru oprirea lucrărilor de construcţie la blocul aflat pe strada Visarion nr. 8, pe motiv că „sunt multe ilegalităţi şi falsuri”.

„După ce clădirea a fost demolată bucată cu bucată fără vreo autorizaţie, primarul PSD Firea a dat în 2019 autorizaţie pentru un bloc cu 5 etaje. Sunt multe ilegalităţi, chiar falsuri constatate de Parchet. Ca de obicei, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a găsit nimic ilegal”, afirma Nicuşor Dan.

Reclama

Pe 7 iunie, edilul general al Capitalei îşi manifesta nemulţumirea că solicitările Municipalităţii de oprire a lucrărilor de pe străzile Visarion şi Icoanei nr. 2-8 nu au fost soluţionate de parchete.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 45 ore in urma

VIDEO-Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier. Băluță: Înainte, pentru câteva ore pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4

Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier, a anunțat Primăria Sectorului 4. Potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis inițial pentru pietoni. „Înainte,...

Bani12 ore in urma

Studiu Gfk: Puterea de cumpărare în București este dublă față de media pe țară

Județul Constanța se află, în acest an, la jumătatea clasamentului național privind puterea de cumpărare, cu o medie anuală pe...

Timp liber16 ore in urma

O celebra berarie din Viena a deschis o franciză la București

Celebra berărie Salm Braeu din Viena, Austria, a deschis o franciză la București. Aceasta este situată pe Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 48....

Turist16 ore in urma

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și...

Stiri Bucuresti actualitateo zi in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Banio zi in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: