Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, intrebat insinuant de Antena 3 cum a trait cu 3.000 de lei pe luna, ca se poate trai decent cu acesti bani.
„Am vazut declaratia dvs. de avere. Din calculele pe care le avem, dvs. ati trait, in ultimele luni, cu 3.000 de lei pe luna?”, a intrebat angajata Antena 3.
„Declaratia de avere spune totul despre cariera mea in viata publica, despre cinstea mea, despre faptul ca niciodata nu am acceptat sa obtin venituri care nu mi se cuvin si va spun limpede ca, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumatate am detinut functii publice si, credeti-ma ce va spun, ca din indemnizatiile pe care le primesti din functiile publice nu te poti imbogati, cel mult poti sa ai un trai decent.
In primul rand, sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trai pe picior mare, ci, dimpotriva, la fel este si familia mea, suntem niste oameni cat se poate de modesti. Nu cred ca asta e problema, problema este cat este de corect un om. Va dati seama, daca dupa o cariera de 30 de ani in viata publica declaratia mea de avere arata in acest fel, cred ca oamenii trebuie sa inteleaga nu neaparat ca sunt cel mai sarac premier, cum s-au grabit unii sa spuna, ci ca sunt poate cel mai cinstit si cel mai corect premier, omul care, orice functie a detinut, nu a facut altceva decat sa fie in serviciul public”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban detine, conform declaratiei de avere, o casa de vacanta in co-proprietate cu sotia, iar anul trecut a avut venituri nete de 37.000 de lei din activitati de consultanta tehnica.
Orban are, impreuna cu sotia sa, Mihaela, o casa de vacanta de 200 de metri patrati, cumparata in 2014.
El mai are trecut in declaratia de avere un Volkswagen Passat fabricat in 2007.
Ca active financiare are inscrise doua conturi in euro, ambele deschise in 2010, pe numele sotiei, unul de aproximativ 5.500 de euro si un altul de 6.275 de euro.
In 2018, Ludovic Orban a incasat 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firma din Targu Mures, si 9.000 de lei net de la SCP Doru Traila &asociatii. In ambele cazuri, actualul premier a desfasurat activitati de consultanta tehnica. Doru Traila este fostul sot al Cristinei Traila.

<
Transparenta face diferenta