În zona intersecţiei de la Răzoare, acolo unde va fi staţia de metrou Academiei, două mari terenuri sunt pretabile pentru construcţia de locuinţe şi birouri. Zona poate deveni o extindere a polului imobiliar de Vest, crede Mihnea Şerbănescu, general manager Cushman & Wakefield. 
Austriecii e la Immofinanz au început anul trecut să-şi cureţe portofoliul de terenuri pe care dezvoltatorul Adama le deţine. Anul trecut, compania a vândut două terenuri, cu o suprafaţă totală de 2,5 hectare.
La vânzare este şi unul dintre cele mai mari terenuri din Capitală, cel al fostei platforme Ventilatorul. Tranzacţia ar putea fi încheiată chiar anul acesta, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa, Mihnea Şerbănescu, general manager al Cushman & Wakefiled, care se ocupă de vânzarea terenului de 5,3 hectare.
Cu planul urbanistic zonal (PUZ) obţinut în 2014, pe terenul Ventilatorul se poate construi un proiect mixt, cu blocuri de apartamente, dar şi spaţii de birouri, înalte de 9, 11, resprectiv 15 etaje.
„Zona Progresului poate fi o soluţie, o extindere a polului de Vest. Este o zonă care nu e aglomerată şi care poate suporta şi locuinţe, şi birouri. Ca model, este ceea ce a făcut Vastint la Timpuri Noi, pe un teren cu o suprafaţă oarecum similară. Rămâne ca piaţa să confirme zona, care e un pic în afara centrelor consacrate”, mai spune Şerbănescu.
Chiar în continuarea terenului Ventilatorul, vecinii de la Titan Mar, companie deţinută de familia fostului primar al Bucureştiului, Adriean Videanu, au obţinut avizele pentru terenul de circa 5 hectare, unde se pot costrui 13 clădiri cu 12 etaje, şi una de 20 de etaje.
Şi Camelia Şucu, fosta soţie a omului de afaceri Dan Şucu, vrea să marcheze intrarea în imobiliare. În continuarea terenului deţinut de Titan Mar, societatea Class Real Estate Development a demarat anul trecut demersurile pentru obţinerea PUZ-ului pentru un teren de 10.000 de mp, pretabil la construcţia a trei clădiri de locuinţe, înalte de zece etaje.
În toamna anului trecut, în societatea care deţine terenul au fost cooptaţi doi investitori din Dubai, care deţin, fiecare, câte 25% din Class Real Estate Development. Restul de 50% este deţinut de Class Imobiliar Rezidenţial, unde acţionar majoritar este Ioana Matei Şucu, iar acţionar minoritar este Camelia Şucu.
Citeste mai multe pe Economica.net
Transparenta face diferenta