Acasă Politica La Sectorul 6 politicienii pregatesc rocada penalilor! Mutu vorbeste doar cu PROCURORII!

La Sectorul 6 politicienii pregatesc rocada penalilor! Mutu vorbeste doar cu PROCURORII!

1117

Duppa respingerea in instanta a candidaturii lui Bodu, la Sectorul 6 al Capitalei politicienii incearca o rocada a penalilor. In locul condamnatului Cristian Poteras trage tare sa vina un alt client de vaza al procurorilor, senatorul Gabriel Mutu. Un personaj pe cat de bogat, pe atat de controversat, relateaza National.
Propulsat in politica de grupul de interese care l-a “infiat”, Gabriel Mutu este unul dintre cei mai avuti membri ai PSD. Prea putin dedicat politicii si mai mult afacerilor, in special celor imobiliare, candidatul PSD la Primaria Sectorului 6 este recunoscut pentru relatiile sale stranse cu semecherii Romaniei, de genul lui Alexandru Bittner, Remus Truica sau Dorin Cocos. Potrivit numeroaselor articole de presa, senatorul Mutu era in anii 2000 unul din interpusii lui Bittner in diverse combinatii imobiliare. De asemenea,  Mutu era folosit de Bittner pentru a infiinta diverse companii, SRL-uri, cu domeniu de activitate imobiliar. Astfel, in total, senatorul Mutu a fost actionar in 23 de companii, din care jumatate sunt acum lichidate si, mai important, firmele nu au depus bilanturi de activitate. Cu alte cuvinte, firmele lui Mutu actionau ca niste companii fantoma. Apoi Mutu a devenit partener de afaceri cu Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, iar in 2008 ajunge locotenentul controversatului Dorin Cocos.
Dosar penal la DIICOT
Evident ca, invartindu-se in asemenea cercuri, Gabriel Mutu nu avea cum sa ramana mai prejos. Acum si el are dosar penal, fiind cercetat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala si spalare de bani intr-o speta complexa, cu multi bani la mijloc. Actualul candidat PSD la Primaria Sectorului 6 este acuzat ca a transferat circa 400 de mii de euro din conturile firmei GM Activ Bulding pe care o controla catre alte 5 firme fantoma. Apoi, din conturile firmelor fantoma banii erau scosi la sacosa si ajungeau la acelasi senator Mutu. Pe de alta parte, sotia senatorului, alaturi de apropiatii familei Mutu, controleaza alte zeci de firme care fac afaceri cu energie, detinand si schimburi valutare sau case de amanet in Bucuresti.
Conturi in Panama si Seychelles
Candidatul PSD pentru Primaria Sector 6 a facut mai multe tranzactii pe un cont secret din Panama si un transfer in Seychelles. Potrivit presei, in trei dintre aceste tranzactii, parlamentarul a vandut actiuni de la firme unde era actionar, iar intr-o alta situatie a luat de la un offshore participatii de la un SRL din Romania. Spre exemplu, una dintre societatile unde Gabriel Mutu era administrator, inainte sa ajunga senator in 2008, atunci fiind ales la primul mandat, se numea Romconsulting Investment & Development. Actionarul majoritar la aceasta din urma firma, unde actualul candidat de la Sectorul 6 era angajat ca administrator, era offshore-ul Darval Investment SA Panama.
Probleme la declaratia de avere
Desi este unul dintre cei mai bogati parlamentari, Gabriel Mutu a fost lovit de amnezie cand a venit vorba de completarea declaratiei de avere. Cu toate ca invartea milioane de euro, in prima declaratie de avere, din 2008, Mutu nu a trecut nicio casa sau apartament. Dupa un an, apare un apartament in averea acestuia, insa locuinta este pe numele sotiei, Claudia Mutu. Dupa inca un an, fostul administrator in firmele lui Alexandru Bittner sustine ca detine jumatate din acest apartament, situat pe Bulevardul Preciziei. De altfel, familia Mutu are trecute la Registrul Comertului alte locuinte fata de apartamentul pe care il detin. Cu toate acestea, atat parlamentarul, cat si sotia sa nu sunt domiciliati in apartamentul pe care il detin, conform datelor de la Registrul Comertului. Spre exemplu, Gabriel Mutu are trecuta in toate societatile prin care a trecut ca domiciliu un apartament de pe strada Elena Vacarescu. Nu apare nicaieri ca ar locui in locuinta de la bloc de pe strada Precizei. Mai mult, nici sotia sa, Claudia Mutu, nu locuieste in apartamentul din Bulevardul Preciziei, ci intr-o locuinta de pe strada Grigore Gafenco. Aceasta declara ca locuieste pe Grigore Gafenco atat inainte, cat si dupa cumpararea casei trecuta in declaratia de avere a sotului. Asadar, candidatul PSD, cel care ii indeamna pe locuitorii Sectorului 6 “Vorbeste cu Mutu”, ar putea sa inceapa sa vorbeasca el mai degraba, clarificand celor carora le cere votul  toate controversele din jurul sau.

<