Incendiul de la Balotesti nu a fost stins nici dupa 12 ore!

0
548
Incendiul a distrus două depozite din localitatea Baloteşti, din Ilfov: unul de mobilă şi celălalt de mase plastice. Flăcări uriaşe, de peste 10 metri, au mistuit în total o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, iar fumul dens s-a văzut, de la kilometri distanţă. 16 autospeciale au fost trimise să stingă focul. Intervenţia militarilor a fost îngreunată de vântul puternic. Din fericire, nu au fost victime.
Incendiul nu a fost stins nici după 12 ore, dar este sub control. Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat la Digi24 că s-a prăbușit structura de rezistență a uneia dintre clădiri și de aceea pompierii nu au putut pătrunde înăuntru. S-a acționat însă toată noaptea pentru stingerea incendiului. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că pentru locuitorii din zonă nu există niciun pericol cu excepția unui disconfort cauzat de fum. Deocamdată nu s-au stabilit cauzele incendiului.
Pe de altă parte,  Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat la fața locului şi un auto-laborator care a prelevat  probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.  Garda Naţională de Mediu este şi ea prezentă la faţa locului şi monitorizează situaţia.