Sectorul 2
Dinamo va avea stadion nou, de 25.000 de locuri. Statul pompeaza bani si ei retrogradeaza!
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, în cadrul unei festivităţi organizate cu ocazia împlinirii a 74 de ani de existenţă de către CS Dinamo, că în curând vor începe lucrările de reconstrucţie ale noului stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare, care va avea aproximativ 25.000 de locuri, anunță agerpres.
El a înmânat documentaţia necesară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, care ar urma să înceapă lucrările de reconstrucţie prin Compania Naţională de Investiţii.
„Astăzi scriem istorie pentru clubul Dinamo, mă bucur că alături de noi se află ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, partenerul nostru în acest proiect. Îi voi înmâna oficial hotărârea Clubului Sportiv Dinamo prin care se iniţiază construirea arenei multifuncţionale a Clubului Sportiv Dinamo. Punem altfel piatra de temelie a unui proiect major. Performanţa se făcea cu investiţii, sportul românesc are nevoie de investiţii consistente. iar faptul că în curând stadionul va fi preluat de Compania Naţională de Investiţii este un pas în susţinerea performanţei, dar şi mărturia că atunci când există bune intenţii şi voinţă lucrurile pot fi puse în mişcare. Avem o mare responsabilitate faţă de generaţiile viitoare şi anume să oferim tinerilor sportivi posibilitatea să se afirme în condiţii optime. Cred cu toată tăria că noua generaţie are capacitatea de a consolida valorile naţionale, inclusiv tradiţia sportivă. În egală măsură suntem datori să le insuflăm tinerelor generaţii valori solide care stau la baza succesului, muncă susţinută, seriozitate, ambiţie şi, îndrăznesc să spun, patriotism. Domnule Cseke, mingea este în terenul dumneavoastră şi noi aşteptăm din acest moment inaugurarea noului stadion Dinamo. Vă invit să vă înmânez dosarul”, a afirmat Lucian Bode.
El a exclus posibilitatea tergiversării începerii lucrărilor, precizând că nu mai există probleme de ordin juridic: „A picat proiectul la un moment dat pentru că se dorea pe alt a amplasament, a picat pentru că era un dosar penal deschis la DNA, a picat pentru că era un proces în instanţă, dar acum toate aceste lucruri nu mai există. Pe lângă decizie, eu am predat şi tema de proiectare, am predat şi certificatul de urbanism, toate documentele necesare, pentru ca Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii să demareze procedura de demolare şi de construcţie. Noi estimăm că în 2024 noul stadion cu capacitatea de aproximativ 25.000 de locuri să fie gata. Aceasta este dorinţa constructorului”.
Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a declarat că pentru CNI va fi o prioritate reconstrucţia stadionului Dinamo.
„Este o onoare pentru mine să fim împreună astăzi, e un moment important pentru dumneavoastră şi pentru întreaga ţară. Sunt două stări care mă încearcă, responsabilitate şi eficienţă. Înţelegem nevoia şi obligaţia de a da Clubului Sportiv Dinamo un stadion modern, de secolul 21. Statul român, prin Ministerul Dezvoltării, care este principalul constructor, a reuşit în ultimii ani să ofere o infrastructură sportivă în această ţară, care astăzi continuă cu stadionul Dinamo. După Târgu Jiu şi Craiova, anul trecut am predat stadionul Arcul de Triumf şi Steaua, anul acesta am predat stadionul Rapid. Fiţi siguri că stadionul Dinamo se face din acest moment, se construieşte, şi va fi o prioritate a Ministerului Dezvoltării care are un mandat ferm pentru acest lucru iar Guvernul va susţine din punct de vedere financiar această investiţie”, a declarat Cseke.
Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, a afirmat că stadionul va fi prevăzut cu 10 săli sportive, dintre care două multifuncţionale.
„Noi am prins aici 10 săli, dintre care două sunt multifuncţionale pentru jocurile sportive, handbal, volei, baschet, respectiv pentru sporturile individuale, dar pot fi utile mai multor discipline. Sunt săli distincte pentru fiecare disciplină în parte. Am luat această decizie pentru eficientizarea spaţiului, să ne adaptăm tendinţelor europene să prindem sub stadionul aceste beneficii. Noi am folosit deplasările din Champions League de la handbal ca un reper pentru a vizita stadioane. Am fost la Barcelona, la Porto, la Paris şi am văzut modul în care ei sunt organizaţi, numărul de angajaţi pe care îi au, costurile pe care le au cu arenele şi am reuşit să ne facem o idee din punct de vedere al raportului calitate preţ şi eficienţă. După depunerea documentelor toate aspectele legate de proiectare ţin de Compania Naţională de Investiţii. Bineînţeles, cu acordul nostru. Noi am spus cum ce ne-am dori, am spus exact ce să cuprindă stadionul. Vom avea şi un heliport. Împreună cu domnul Arafat avem o adresă înaintată prin care am solicitat un heliport, astfel încât elicopterele SMURD să nu mai aterizeze pe velodrom, ci pe stadion şi să ajungă direct la spital”, a spus Popa.
Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021), din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.
În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.
Sectorul 2
Promisiune electorala? Primaria Sectorului 2 anunta modernizarea Halei de Peste din Piata Obor
Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea halei de pește, pentru a creşte gradul de confort al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Decizia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.
”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.
Primăria a mai anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități.
„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.
Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare.
Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția va fi de aproximativ 1,38 milioane de euro.
„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.
Sectorul 2
Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București
Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună cu Asociația „Platforma pentru Educație Competitivă” și sprijinită de Organizația Femeilor Liberale a filialei PNL Sector 2.
Între 13 și 15 septembrie, orele 16:00-19:30, toți copiii, dar și însoțitorii acestora vor avea parte de consultații gratuite în specializările: medicină generală, oftalmologie, dermatologie, diabet și nutriți, acestea fiind realizate de către personalul medical al clinicii Noblesse. Evenimentul se află la a doua ediție și obiectivul acestuia este creșterea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei.
„Începutul de an școlar vine cu multe responsabilități pentru părinți. Eu, ca profesor, dar și ca părinte, înțeleg acest lucru. Cred că fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și la servicii de sănătate de calitate. „Începem școala sănătos” este un proiect care îngrijește, dar și educă atât copiii, cât și părinții cu privire la atenția pe care trebuie să o acordăm sănătății. Ca și anul trecut, mă voi bucura să fiu în mijlocul copiilor, părinților și bunicilor. Împreună putem găsi răspuns preocupărilor cu privire la începutul noului an școlar. Mulțumesc pe această cale cadrelor medicale ce se vor ocupa și anul acesta de nevoile micuților, dar și ale adulților!”, precizează Monica Anisie.
Această ediție va avea un element de noutate reprezentat de prezența elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Fundeni”, alături de profesorii acestora. Împreună vor răspunde curiozităților celor prezenți privind educația pentru sănătate.
Sectorul 2
Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar
Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic: cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.
Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.
Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.
”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini
Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.
Ce trebuie să știți:
– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.
– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.
– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.
– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.
– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.
– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.
– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.
– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.
Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.”, a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.