Gabriela Firea a ajuns iar in centrul atentiei dupa ce fotografiile cu iepuri uriasi care alearga gaini din Bucuresti au devenit virale pe internet.
Decoratiunile de Paste instalate de Gabriela Firea fiind catalogate aproape unanim drept kitsch si nedemne de o capitala.
Iata cum arata alte evenimente similare din Sibiu sau Oradea, in comparatie cu Bucurestiul.
Targul de Paste din Oradea este organizat de primarie prin Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (APTOR), anunta aktual24.ro.
oradea 2oradea 3oradea 4oradea 5oradea 6oradea 7oradea 8
Iata cum arata Targul de Pasti din Sibiu:

 
Iata si cateva imagini din Bucuresti, de la targul organizat de Gabriela Firea:
pastepaste2paste3paste4
Intr-un comunicat de presa difuzat duminica, Gabriela Firea sustine ca decorul a fost creat de artisti cu renume in mai multe capitale europene.
Decorul din Piata Constitutiei, „care a facut obiectul unor comentarii rautacioase”, este realizat de Dragos Buhagiar, „scenograf de renume international”, membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER, potrivit PMB: „Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment”, se arata in comunicat.
In comunicat se mai precizeaza ca „Bucurandu-se de un adevarat succes inca din anul 2015, indeosebi in randul celor mici, a fost amplasata in Piata Constitutiei o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, butaforie creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, in mediul artistic national si international.”
Targul din Oradea a fost amenajat de un artist local, florarul Marius Sabau.

<