Dan Barna spune că declaraţiile despre raportarea incorectă a morţilor COVID-19 făcute de Vlad Voiculescu nu erau „neapărat necesare”.

<

Jurnalistul Digi24 i-a dezvăluit lui Dan Barna că, într-o emisiune ce va fi difuzată sâmbătă, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost întrebat dacă șefii USR PLUS știau despre intenția lui Vlad Voiculescu de a anunța faptul că a început o investigație legată de raportarea incorectă a morţilor COVID-19, iar Ghinea a spus că da, fără să dezvăluie conținutul discuțiilor și nici concluziile.

„Evident că am avut o discuție, cum e și firesc. La fel de evident, cum probabil intuiți, nu voi detalia ce s-a discutat în seara respectivă”, a spus Barna.

Întrebat dacă, personal, ar fi comunicat public informația, așa cum a făcut-o Vlad Voiculescu, Barna a spus: „din punctul meu de vedere, care se menține și în prezent, o analiză tehnică pe niște discrepanțe de date între două baze de date este o chestiune care trebuie verificată. În momentul în care avem niște concluzii, am identificat problema de metodologie, atunci are rost să faci o comunicare. Până atunci însă e ca și cum ai lucra la o problemă de matematică și ești în plină rezolvare”.

Cât timp nu există rezultatul verificării, informația nu aduce altceva decât rumoare, spune vicepremierul: „și eu consider că nu era neapărat necesară acea comunicare”.

Vlad Voiculescu, ex-ministrul Sănătăţii, reclama diferenţe „fundamentale” între raportare şi datele reale privind decesele COVID, spunând că diferenţa între datele raportate poate fi „de ordinul miilor”.