Intra in contact cu noi

Cultura

Angajaţii Teatrului „C.I. Nottara” îl roagă pe Nicuşor Dan să o numească în funcţia de director general pe actriţa Victoria Cociaş

Publicat cu

pe

O sută de angajaţi ai Teatrului „C.I. Nottara” îi solicită primarului general Nicuşor Dan, printr-o scrisoare, să o numească în funcţia de director general al instituţiei pe actriţa Victoria Cociaş ca urmare a respingerii contestaţiei Marinelei Ţepuş după evaluarea recentă.

„Subsemnaţii, angajaţi ai Teatrului C.I. Nottara, ca urmare a situaţiei create în ultima vreme, şi care a escaladat atât în spaţiul public, cât şi în interiorul instituţiei, vă rugăm să aveţi în vedere numirea unui manager interimar, care să-i reprezinte pe toţi cei 149 de angajaţi, nu doar pe cei 15 petiţionari anonimi”, se arată în scrisoare.

Ei susţin că „acest lucru se poate întâmpla doar prin numirea unei adevărate personalităţi artistice a instituţiei noastre, care nu a făcut parte din comploturi şi/sau scene de culise nedemne de un teatru respectat şi iubit de public”.

„Noi, semnatarii acestei scrisori, vă supunem atenţiei numele doamnei Victoria Cociaş, actriţă cu o activitate de 37 de ani în Teatrul „C.I. Nottara”, artistă recunoscută în plan naţional, care se bucură de admiraţia şi respectul întregului colectiv. Suntem siguri că doamna Victoria Cociaş, printr-un comportament ireproşabil dublat de o prodigioasă activitate artistică, va putea tempera tensiunile apărute în cadrul colectivului ca urmare a scandalului provocat de reclamaţia celor 15 angajaţi, fiind în stare să readucă un climat armonios şi echilibrat în activitatea curentă a instituţiei”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Reclama

„Indiferent de răspunsul domnului primar Nicuşor Dan, vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei din Teatrul Nottara pentru încrederea cu care m-au onorat”, a scris Victoria Cociaş.

Semnatarii cer de urgenţă o întâlnire cu primarul general, Nicuşor Dan, şi directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, Liliana Fedorca.

În perioada 6 – 12 aprilie, Primăria Municipiului Bucureşti a evaluat activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din Capitală subordonate municipalităţii.

Reclama

Marinela Ţepuş, teatrolog, care conducea Teatrul Nottara de 10 ani, a fost evaluată cu notă sub 7 şi este, conform legii, demisă.

Cultura

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Publicat cu

pe

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă, și anume, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Tineret” din 20 martie, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Publicul Tânăr” din 21 martie și „Ziua Mondială a Teatrului” din 27 martie. Fiecare dintre aceste zile are o semnificație aparte și oferă o oportunitate unică de a celebra și aprecia teatrul, sub orice formă.

Toate aceste evenimente speciale sunt un prilej de a atrage atenția asupra faptului că teatrul este o formă de artă accesibilă și importantă în dezvoltarea copiilor, tinerilor și adulților.

Prin intermediul teatrului, aceștia au oportunitatea de a explora lumea din jurul lor, de a-și dezvolta imaginația, creativitatea și abilitățile de comunicare, dar și de a învăța să colaboreze cu alți oameni și să dezvolte empatia și înțelegerea față de diferitele culturi și moduri de gândire.

Reclama

Cu toate aceste ocazii, toți creatorii de teatru sunt invitați să organizeze activități culturale și educaționale dedicate copiilor, tinerilor și adulților, cu scopul de a promova și de a sprijini dreptul oricui la teatru și la artele spectacolului.

Teatrul Țăndărică va celebra zilele teatrului, organizând următoarele evenimente:

  • Motanul încălțat – miercuri, 20 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Fata babei și fata moșneagului – joi, 21 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Tom Degețel – miercuri, 27 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
Continua sa citesti

Cultura

Ministrul Turcan: Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” din București, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, vor fi restaurate

Publicat cu

pe

Am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării lucrărilor de consolidare și restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare și care a deservit Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare nr.  CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București.
Așezămintele „Ion I.C. Brătianu”, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosința Bibliotecii Naționale a României, dar au fost funcționale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat. Respectând dorința fondatorului, clădirea va fi redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziții și conferințe, pentru a evidenția valoarea colecțiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii și documente de arhivă esențiale pentru istoria României și a regiunii sud-est europene.

Investiția este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

Nicușor Dan anunță că Primăria Bucureștiului susține cu câte 70.000 de lei fiecare proiect culturale incluziv şi social

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că proiecte culturale incluzive şi sociale sunt eligibile în premieră pentru bugetare participativă printr-un program derulat de Arcub, care pot fi înscrise până pe 21 aprilie, ora 17,00, bugetul disponibil fiind de 4,11 milioane lei.

„Ediţia din acest an, ‘Bucureşti acasă’, are o secţiune nouă care vizează combaterea şi prevenirea bullying-ului, excluderii sociale, consumului de droguri şi conştientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversităţii şi a toleranţei şi prin integrarea persoanelor cu dizabilităţi. Ca în fiecare an, programul de finanţare nerambursabilă se adresează tuturor domeniilor culturale – de la teatru, dans şi muzică şi până la artă digitală şi noile media. Bugetul disponibil este de 4.110.000 de lei. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a scris, duminică, Nicuşor Dan pe Facebook.

Regulamentul, ghidul şi anexele sunt disponibile pe www.arcub.ro, platforma electronică dedicată înscrierii proiectelor fiind https://arcub.submittable.com/submit.

Reclama
Continua sa citesti

La mare cautare