joi, decembrie 12, 2019

Liceenii din Bucuresti i-au LASAT MASCA pe bancheri: Voi de ce faceti camata legala si eu nu pot fi camatar?

Pe acelasi subiect

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Dupa Berbeceanu, un alt nume important se pregateste sa intre in echipa guvernamentala

Prim-ministrul Ludovic Orban își aduce alături cei mai buni oameni din PNL. Cristi Barbu, secretar general adjunct al partidului,...

Bucurestenii au iesit cu ligheane in fata Primariei Capitalei! CatastroFirea ne-a adus ca-n vremea comunismului!

Mai multe persoane se află, joi dimineață, în fața Primăriei Capitalei unde au adus ligheane pentru a protesta pentru...

Liceenii din Bucureşti au avut parte de o întâlnire dedicată educaţiei financiare, unde i-au pus în încurcătură pe bancheri. Elevii de clasa a XI-a au fost curioşi să afle ce fac băncile cu banii din comisioane şi de ce sunt taxaţi şi la bancomate. Au vrut să ştie şi ce efecte va avea legea dării în plată, dar mai ales de ce restanţierii sunt daţi afară din case, informează Digi 24.

Tinerii din 14 licee bucureştene au aplaudat furtunos atunci când câţiva colegi de-ai lor le-au pus întrebări mai puţini comode reprezentanţilor băncilor.

Elev: „Am şi o întrebare de când am venit aici am curiozitatea asta – eu de exemplu ca cetăţean român de ce nu pot fi cămătar, iar banca face cămătărie legală?”

Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Băncilor: „Mai repetaţi o dată!”

Elev: „De ce eu nu pot fi cămătar, iar banca poate face cămătărie legală?”

Florin Dănescu: „Clienţii care aduc economii la bănci îşi doresc să li se bonifice o dobândă – de acord? Este cămătărie acest lucru? Bun! Pentru asta trebuie să ceară dobânzi pentru a acoperi cheltuielile băncii”.

Elev: „Vă spun şi de ce mi se pare cămătărie: pentru că dobânda pe care o luaţi dvs. 10% din banii pe care îi primiţi, dvs. nu îi daţi pe toţi, se şi păstrează, pentru că trebuie să faceţi şi profit”.

Florin Dănescu: „În România, băncile au pierdut timp de 5 ani la rând, ştiaţi? Cu tot cu cămătaria aceasta de care vorbiţi”.

Elev: „Aveam 50 de lei, când am făcut tranzacţie, am scos scos bani din bancomat, mi-a arătat că mi-a luat 5 lei, ar fi 10% din valoarea totală, e cam mult doar pentru o tranzacţie”.

Oana Ilaş, director în cadrul unei bănci: „Nu există nicio bancă vă asigur care să taxeze 10 la sută retragerea de numerar, chiar pe cardul de debit comisioanele sunt sub 0,3%”.

Elevă: „De ce ar trebui să avem încredere în bănci, când foarte mulţi oameni şi-au pierdut casele datorită dvs.? Şi datorita dobânzilor foarte mari, şi creditelor care…”

Florin Dănescu: „Ce înseamnă foarte mulţi oameni? Ştiţi câţi oameni? Foarte mulţi aţi afirmat. Câţi? Dacă băncile nu ar recupera creditele, nu ar fi în măsură să plătească depozitele”.

Elev: „Ce părere aveţi despre legea dării în plată şi cum mă va afecta pe mine, ca tânăr în România, care vrea să cumpere o casă în viitor?”

Florin Dănescu: „Cultura plăţii înseamnă cuvântul de onoare într-o economie fără de care nimeni nu poate să spere într-un loc de muncă într-o piaţă liberă”.

Mulţumiţi sau nu de răspunsuri, liceenii au încheiat întâlnirea în aplauze.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Inca o dovada de incompetenta: Primaria Bucurestiului a anulat licitatia pentru autobuze electrice

Primăria Capitalei a anulat licitația pentru 100 de autobuze electrice, potrivit unui anunț din 10 decembrie. Ambele oferte, atât...

Lista telefoanelor pe care aplicatia WhatsApp nu va mai functiona de la 1 ianuarie 2020

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane, după ce aplicația de mesagerie a anunțat că nu va mai rula pe...

Populism ieftin: Dupa 4 ani in care n-a facut nimic, Firea anunta constructia spitalului metropolitan exact inainte de alegeri!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat data la care va începe construcția Spitalului Metropolitan din București. Construcția, care va fi de fapt un complex...

”Minuni cu bani marunti” in Sectorul 2: Prima primarie dotata cu defibrilator

Primăria sectorului 2 are de luni un defibrilator extern automat, amplasat cu ajutorul Asociaţiei "Părinţi Salvatori", în cadrul campaniei "Minuni cu bani mărunţi". "Primăria sector...

Marele actor Ștefan Iordache evocat de actori și prieteni la Gala Cine Magnific

”Ștefan Iordache este urieșesc”. Așa îl descria Olga Tudorache pe marele actor, într-o discuție cu Marius Vodochi. ”Era un aristocrat al Ferentariului, care stând...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -