luni, decembrie 9, 2019

Cele mai interesante evenimente ale weekend-ului în Bucuresti!

Pe acelasi subiect

Bucurestenii ingheata in case si firma infiintata de Firea cumpara SUV-uri de 27.000 de euro bucata pentru sefi

Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, a achiziționat...

Dupa Berbeceanu, un alt nume important se pregateste sa intre in echipa guvernamentala

Prim-ministrul Ludovic Orban își aduce alături cei mai buni oameni din PNL. Cristi Barbu, secretar general adjunct al partidului,...

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate și Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschid porțile curții de onoare de la Palatul Regal, transformând-o într-o grădină publică a Bucureștiului printr-un maraton de evenimente, informează un comunicat al MNAR.

„Vineri, 22 aprilie, de la ora 17.00, organizăm o serie de evenimente care vor transforma spațiul din fața muzeului într-un loc de interes și de întâlnire pe Calea Victoriei, un reper al Bucureștiului istoric, care a modelat întreaga configurație a zonei”, precizează sursa citată.

Programul cuprinde vizitarea Sălii Tronului și a Sufrageriei Regale (în intervalul orar 17.00-22.00); „Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal” — ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei (orele 18.00 și 21.30); Palatul Regal și Piața Palatului pe harta Bucureștilor — un dialog cu arh. Maria Duda, Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu (ora 19.00); „Ce mai faci, scriitorule?” — un dialog cu scriitoarea Adela Greceanu (ora 20.30).

De asemenea, între orele 17.00 și 19.30 vor fi organizate ateliere de pictură pentru copii, iar între 17.00 și 22.00 se va lansa asociația de proiecte urbane BAZA. În același interval orar va fi difuzată muzică, în parteneriat cu Magazinul Senia Music.

Evenimentul este realizat de ARCEN, cu sprijinul MNAR, și este o primă acțiune prin care se dorește, potrivit organizatorilor, să se reașeze locul Palatului Regal și al curții de onoare în geografia Bucureștiului.

* Ca în fiecare primăvară, în preajma Floriilor, Muzeul Țăranului își așteaptă vizitatorii la un târg cu meșteri chemați din toate colțurile țării, de vineri, 22 aprilie, până duminică, 24 aprilie, de la orele 10.00 până la 18.00, potrivit unui comunicat al Muzeul Național al Țăranului Român.

„Pe lângă multele și măruntele lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri, pe care le veți putea neguțători, veți avea prilejul ca timp de trei zile, să-i cunoașteți și să stați la taifas cu cei care le-au făurit: olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare”, arată comunicatul citat de Agerpres.

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și alte obiecte frumoase vor putea fi achiziționate la Muzeul de la Șosea.

De asemenea, cumpărătorii pot găsi cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

Preț biletului este de 4 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari, 2 lei.

* În Duminica Floriilor, 24 aprilie, la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ are loc deschiderea Anualei de Artă Religioasă și Restaurare 2016, ce are ca mesaj  un text din Sfânta Evanghelie, de la Sf. Ap. și Ev. Luca: „Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu” (Luca 21, 17), potrivit unui comunicat al Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’.

Vernisajul expoziției are loc la ora 14.00.

„Într-o lume pragmatică în care tot mai des citim în presă informații alarmante privind globalizarea persecuției împotriva creștinilor, blamarea valorilor religioase și înlocuirea lor cu altele așa zis ‘umaniste’, Expoziția Anuală din acest an își propune să tragă un semnal de alarmă față de importanța păstrării credinței, a păstrării și a continuării tradițiilor, să aducă în atenție importanța artei sacre, a conservării patrimoniului artistic religios și a actului de restaurare”, se arată în comunicatul citat.

În cadrul evenimentului restauratorii și creatorii de artă sacră își vor prezenta operele realizate în anul anterior, proiectele multianuale ce s-au finalizat de curând sau sunt încă în desfășurare dar și rezultatele cercetării de atelier, informează sursa citată.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Gabriela Firea anunta ca taxa pe oxigen se va plati incepand din luna martie

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și...

Primarul Sectorului 1 este total pe langa primarie: Habar n-are de o licitatie uriasa organizata sub nasul lui!

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache spune că licitația pentru construirea a 9 patinoare în valoare totală de peste 280 milioane de lei nu îi...

Nimic nu merge bine: O macara s-a rasturnat pe santierul Podului Ciurel

O macara s-a răsturnat luni pe şantierul Podului Ciurel din Capitală. Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, incidentul nu s-a soldat cu victime. Primăria Capitalei...

Vicepremierul Raluca Turcan anunta desfiintarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militare și ale magistraților

PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, a anunțat luni vicepremierul Raluca Turcan, precizând că...

VIDEO-Lider PSD saltat de mascati chiar din sediul partidului: Acuzatii grave de coruptie!

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA chiar din sediul partidului și dus la audieri la Timişoara, transmite...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -