duminică, decembrie 15, 2019

Candidat la Sectorul 6 din partea PSD, senatorul Gabriel Mutu isi ASCUNDE BANII in tranzactii prin Panama si Seychelles!

Pe acelasi subiect

Tudorel Toader ii salveaza pe Dragnea si Mazare: Scapa din puscarie cu recursul compensatoriu!

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a...

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa...

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Senatorul Gabriel Mutu a fost prins realizand mai multe tranzacții cu firme de tip căsuța poștală din Panama si Seychelles dar spune ca nu știe de la cine a încasat bani și pe cine a plătit prin conturile din state paradis fiscal.

Candidatul PSD pentru Primăria Sector 6, senatorul Gabriel Mutu (născut în 1969), a făcut cel puțin trei tranzacții pe pe un cont secret din Panama și un transfer în Seychelles. Ambele state sunt considerate paradisuri fiscale pentru că proprietarii banilor sunt anonimi, iar proveniență averilor nu trebuie declarată. În trei dintre aceste tranzacții, parlamentarul a vândut acțiuni de la firme unde era acționar, iar într-o altă situație a luat de la un offshore participații de la un srl din Romania, scrie cetateanul.net.

Senatorul PSD, deja cercetat într-un dosar DIICOT privind evaziune fiscală, a intrat în lumea afacerilor în anii ’90, ca administrator la firmele controlate de Alexandu Bittner, celebrul om de afaceri apropiat al lui Adrian Năstase.

Una dintre societățile unde Gabriel Mutu era administrator, înainte sa ajungă senator în 2008, atunci fiind ales la primul mandat, se numea Romconsulting Investment & Development. Acționarul majoritar la aceasta din urmă firmă, unde actualul candidat de la Sectorul 6 era angajat ca administrator, era offshore-ul Darval Investment SA Panama.

Cele patru tranzacții cu offshore-uri

Printre legăturile dintre societatea de tip căsuță poștală și senatorul PSD a fost și una directă, de cedare și primire de acțiuni ale unor srl-uri autohtone.

PRIMA TRANZACȚIE. În anul 2008, Gabriel Mutu achiziționează 30% din acțiunile firmei Grand Apartements Grup de la Darval Investment SA Panama. Mandatarul acestei firme este Raluca Petcu, o cunoscută a senatorului și a lui Bogdan Cătălin Iordăchescu. Acesta din urmă este un important investitor imobiliar, dar și unul dintre acționarii caselor de amanet Tezaur. Iordăchescu are ca partener în cadrul afacerii cu amanet pe același offshore din Panama, Darval Investment SA. În cadrul afacerii, Mutu mai ia 10% din acțiunile Grand Apartements Grup de la aceeași Raluca Petcu și Cristian Octavian Paicu.

Firma nu prea a avut activitate, având un singur angajat, iar din raportările la Ministerul de Finanțe reiese că anual, între 2010 și 2012, au circulat bunuri sau sume de bani cu o valoare de un milion de lei. Firma a reușit să acumuleze, înainte de a fi închisă, în 2012, datorii de peste 1,4 milioane de lei.

bun Grand Apartments Grup 2010 Mutu cumpara de la Darval

A DOUA TRANZACȚIE. Iordăchescu și Mutu sunt la rândul lor doi apropiați și parteneri de afaceri. Cei doi au fost asociați la International Building Construct până în anul 2008, când actualul candidat de la Sectorul 6 a ieșit din acționariat. El a pasat cele 0,7% din acțiuni către aceeași companie de tip căsuță poştală din Caraibe.

bun International Building Construct 2009 cu Darval

A TREIA TRANZACȚIE. La începutul lui 2009, luna ianuarie, Mutu mai face o tranzacție cu contul din Panama. Senatorul își vinde acțiunile de la Romconsulting Properties, unde era partener cu același Iordăchescu, tot către Darval Investment SA.

bun Romconsulting Properties 2009 Mutu vinde la Darval

A PATRA TRANZACȚIE. Gabriel Mutu nu s-a mărginit să facă afaceri cu offshore-uri de pe continentul american, aşa că a vândut niște acțiuni și la o companie căsuță poştală din Insulele Seychelles, din apropierea coastelor continentului african. La mijlocul lui 2009, parlamentarul cedează 99,375% din acțiunile de la Leader Rezidențial Concept către Vantec Business Ltd. din Seychelles. Mandatarul acestui offshore este Petre Marinescu (născut în 1974). Aici mai trebuie amintit că cel de-al doilea asociat al Leader Rezidențial Concept este Claudia Mutu, soția parlamentarului, mai scrie cetateanul.net.

VIS_Gabriel Mutu offshore-1460327112090

Nu știe nimic

Cetateanul.net nu a reușit să-l contacteze, în acest weekend, pe Gabriel Mutu pentru a ne preciza punctul său de vedere, însă în urmă cu cinci ani senatorul a declarat pentru Reporting Project, în cadrul unui material ce viza rețeaua condusă de Lazlo Kiss, cel care înregistra offshore-uri pentru afaceriști din România, că nu a avut prea multe relații cu aceste companii din state paradis fiscal. “Eu am cesionat și gata, nu m-a interesat a cui e firma offshore și nici cine a înființat-o. În afaceri, asta nu se întreabă niciodată! Într-adevăr, Măinescu o reprezenta, dar nu știu să vă spun mai multe.”, a fost replica sa despre afacerile cu firma din Seychelles

Cât despre offshore-ul din Panama acesta s-a mărginat să spună doar: “Vorbiți despre firmele mele mai vechi din care am ieșit. Nu mai știu care e situația.”

Mandatarii se întâlnesc la domiciliul lui Mutu

Chiar dacă senatorul susține că nu știe cine se află în spatele celor două căsuțe poștale, reprezentanții celor doua offshore-uri implicate în tranzacții cu Gabriel Mutu, Raluca Petcu (Darval Investment SA Panama) și Petre Marinescu (Vantec Business Ltd Seychelles) sunt la rândul lor doi parteneri cu o afacerea chiar în domiciliul candodatului de la Sectorul 6.
Cei doi, Petcu și Marinescu, sunt asociați în cadrul srl-ului din București, Pro Imob Serv. Sediul acestei societăți a fost apartamentul cu nr. 20 dintr-un bloc de pe strada Elena Văcărescu din Capitală. În același apartament își are domiciliul trecut și Gabriel Mutu.

bun Pro Imob Serv in apartamentul lui Mutu 2011 cu Raluca Petcu

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa...

Tariceanu o ironizeaza pe Firea: Mai are o sansa din greseala!

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, reacţionează la vestea că decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de...

Gabriela Firea anunta ca e in stare de orice sa mai castige un mandat: Chiar nu maintereseaza, eu imi duc lupta mea!

Gabriela Firea a anunțat vineri, la Antena 3, că va mai candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Firea a precizat totodată că nu...

Harta in timp real a poluarii Bucurestiului

O platformă online lansată recent arată gradul de poluare din diferite regiuni ale Capitalei. Până acum, zece senzori au fost amplasaţi în cele mai...

Scandalagioaca Firea ameninta ca-i face plangere premierului Orban pentru abuz in serviciu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi răspunde premierului Ludovic Orban, cel care spunea că primarul cere bani ”cu neobrăzare”. Firea îi transmite că solicită acești...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -