marți, octombrie 15, 2019

USR anunta ca dupa ce cade Dancila va sustine un guvern cu ALDE si PRO Romania

Pe acelasi subiect

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

ALDE și Pro Romania, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR. În ceea ce privește succesul moțiunii de cenzură, consideră că acesta nu este o certitudine, relatează Mediafax.

„În cele din urmă Parlamentul are rolul să legifereze și să acționeze, inclusiv într-o moțiune de cenzură, pentru beneficiul cetățenilor, nu pentru al nostru. Nu guvernăm pentru noi înșine. Trebuie să ridicăm ochiul de la șireturi și să ne uităm un pic la orizont. Această guvernare face rău. Nu e vorba de încredere, ci de a stabili un acord prin care susținem parlamentar un guvern care respectă niște priorități pentru noi”, a spus Dan Barna, citat de Mediafax.

„Noi vedem această guvernare ca o guvernare de tranziție pentru anticipate. Susținem un astfel de guvern, dacă își asumă obiectivele care pentru noi contează”, a declarat Dan Barna într-un interviu pentru Mediafax.

Întrebat dacă ar susține și un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Dan Barna a spus că USR susține orice guvern non-PSD care își asumă condițiile pe care le pune partidul său, fără a se gândi în mod particular la persoane. El a dat ca exemplu de obiective urmărite de USR într-o guvernare de tranziție alegerea primarilor în două tururi, abrogarea ordonanței 114 și  revenirea asupra modificărilor aduse legilor justiției.

În schimb, dacă ar fi nominalizat un premier tot de la PSD, iar guvernarea de tranziție ar fi asigurată de o alianță din care ar face parte și PSD, Dan Barna spune că USR nu ar susține un astfel de guvern.

Dacă ar fi un guvern PNL- ALDE,-Pro România, un astfel de guvern ar fi susținut parlamentar de USR, cu amendamentul că cei din componența echipei guvernamentale ar trebui să respecte criteriile de integritate ale USR. „Oamenii nominalizați de aceste partide ar trebui să fie cu o integritate ireproșabilă, să nu aibă probleme penale, elemente pe care le cerem și de la propriii noștri membri”, a spus Dan Barna.

„USR a fost un partid consecvent. Dacă vom cădea de acord pentru alegeri anticipate, nu mai intrăm în secvența asta (a unui guvern de tranziție – n.r.). Moțiunea de cenzură nu trimite guvernul acasă. Moțiunea de cenzură inabilitează Guvernul să emită ordonanțe de urgență și rămâne doar să administreze treburile curente”, a subliniat liderul USR. El a mai spus că la consultările de la Cotroceni, care vor fi convocate dacă trece moțiunea, va susține ideea unui acord cu celelalte partide pentru a declanșa alegeri anticipate.

Liderul USR recunoaște că nimic nu este sigur legat de șansele moțiunii de cenzură, chiar dacă ar exista deja numărul necesar de voturi, motiv pentru care recomandă celor din opoziție să voteze la vedere. „Vom vota la vedere pentru a nu exista vreun echivoc. Nu este nicio îndoială și fac apel explicit la cei care pretind că sunt în Opoziție să voteze la vedere, pentru a nu fi niciun dubiu”, a declarat Dan Barna.

Întrebat care este primul pas după ce moțiunea trece, liderul USR a răspuns: „Să nu privim <<trece moțiunea>> ca pe o certitudine. Sper să se întâmple. Dar experiența moțiunilor anterioare asta ne arată, acum sunt semnături mai multe decât voturile necesare. Cei 3 ani de politică pe care eu și USR îi avem ne-au arătat că precauția este o abordare sănătoasă. Apoi intrăm în logica pactului pentru anticipate, singurele care așază România pe direcția necesară. După alegeri anticipate, categoric da, suntem dispuși să intrăm la guvernare”, a repetat Dan Barna. El a explicat mecanismul pentru a se ajunge la anticipate: în 60 de zile președintele să propună doi premieri de formă, care să fie respinși de Parlament, după care următorul pas să fie dizolvarea Parlamentului. „Deci februarie-martie e un termen foarte realist. E mesajul pe care l-am transmis și în discuțiile cu PNL”, a spus Dan Barna.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Ce lasa PSD-ul in urma? „Sa stiti ca gaura este uriasa si nu sunt bani nici de salarii, nici de pensii”

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, luni, ca trebuie instalat cat mai curand ”un guvern cat mai bun”,...

Dupa 6 ani, pedofilii din București care au violat și amenințat cu arma doi copii ajung, in sfarsit, in fata judecatorului

Trei bărbați acuzați că au sechestrat și violat doi copii, în Capitală, au fost trimiși în judecată, aceștia fiind, în prezent, în stare de...

Demisii in masa la Spitalul Floreasca din Bucuresti

Un număr de 36 de angajaţi din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, din care aproximativ 20 de asistenţi medicali, au depus cereri de transfer...

Banul primeaza! Ion Tiriac a blocat constructia caii ferate Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Tronsonul de câțiva kilometri trebuia să fie gata înainte de meciurile de la EURO 2020. Contestatarii proiectului, în frunte cu omul de afaceri Ion Țiriac,...

Valeriu Nicolae, singurul sprijin al copiilor din Ferentari, zdrobit de PSD prin primarul Florea din Sectorul 5

Valeriu Nicolae, coordonator al unui proiect prin care a ajutat sute de copii din cartierul Ferentari din Bucuresti, a publicat un text tulburator in...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -