marți, octombrie 15, 2019

Atentie ce cumparati: Protectia Consumatorului a aplicat amenzi uriase in urma controalelor din Hala Obor

Pe acelasi subiect

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

Inspectorii ANPC au întreprins 41 de acţiuni de control în data de 22 septembrie în vechea Hală Obor, unde au aplicat 62 de amenzi în valoare de peste 700.000 de lei şi au retras definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 60.000 de lei, potrivit unui anunţ al autorităţii.

În data de 22.09.2019, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov au efectuat un număr de 41 acţiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în Hala Veche Obor,din Bucureşti.

Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale atât la comercializarea produselor alimentare cât şi a celor nealimentare (articolelor textile, produse cosmetice, produse de uz casnic).

În urma acţiunilor de control s-au aplicat 62 amenzi contraventionale în cuantumul a 713.500 lei şi 7 avertismente.

A fost retrasă definitiv de la comercializare cantitatea de 6.843,95 kg produse alimentare, în valoare de 61.645,88 lei şi s-au oprit temporar de la comercializare 11.261 produse nealimentare în valoare de 22.776 lei.

A fost propusă masura complementara de închidere pe o perioada de până la 6 luni a Halei Obor, ce aparţine SC CI-CO SA. În data de 24.09.2019 s-a emis decizia suspendării activităţii în Hala veche Obor.

Au fost controlaţi un număr de 32 operatori economici care comercializau produse alimentare. Au fost identificate la comercializare diferite specii de peşte proaspat depozitat în conditii necorespunzatoare, preparate de carne şi carne de pasăre neetichetate în totalitate şi fără documente de provenienţă, carne de porc depozitată la temperatura mediului ambiant, mezeluri şi lactate fără elemente de identificare şi caracterizare, dar şi fără termene de valabilitate.

De asemenea existau napolitane, biscuiţi şi fructe confiate vrac fără elemente de identificare, fără termen de valabilitate, depozitate necorespunzator direct pe paviment.

Măsura opririi definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a fost dispusă pentru produsele care nu erau însoţite de documente de provenienţă, nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare şi pentru produsele cu data limită de consum depaşită.

La cei nouă operatori economici controlaţi au fost identificate la comercializare un număr de 11.261 produse nealimentare (produse textile, produse cosmetice, paltoane, bluze, fuste, damigene, capace, borcane, tacâmuri), în valoare de 22.776 lei.

Au fost constatate urmatoarele deficienţe: lipsa traducerii în limba română a elementelor de caracterizare, neafişarea certificatului de înregistrare la registrul comerţului, lipsa termenului de valabilitate la produsele cosmetice, a compoziţiei fibroase, a instrucţiunilor de utilizare, a denumirii producătorului, eventuale contraindicaţii şi avertismentele de siguranţă pentru produselor cosmetice.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Vesti proaste pentru bucuresteni: Directorul RADET anunta noi avarii la reteaua de termoficare

Directorul RADET, Alexandru Burghiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bucureștenii vor mai avea de suferit din cauza avariilor, în...

Ce sa invete copiii nostri de la o Biserica inchinata banului? Un popa a incercat sa pupe mana unui celebru baron PSD!

Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, a primit azi din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa...

Interviu cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: „Principiile nu se negociază, aşa spunea Corneliu Coposu”

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a fost invitatul Anei Iorga la Subiect şi Predicat. Politicianul a explicat că a intrat în politică inspirat de...

Ce lasa PSD-ul in urma? „Sa stiti ca gaura este uriasa si nu sunt bani nici de salarii, nici de pensii”

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, luni, ca trebuie instalat cat mai curand ”un guvern cat mai bun”, pentru ca exista o lipsa...

Dupa 6 ani, pedofilii din București care au violat și amenințat cu arma doi copii ajung, in sfarsit, in fata judecatorului

Trei bărbați acuzați că au sechestrat și violat doi copii, în Capitală, au fost trimiși în judecată, aceștia fiind, în prezent, în stare de...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -