miercuri, octombrie 16, 2019

Primaria Bucurestiului organizeaza in 22 septembrie Ziua fara masini. Pe cand ziua parcarilor?

Pe acelasi subiect

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

Consiliul General al Municipiului București a votat cu 43 de voturi pentru și o singură abținere, fără niciun vot împotrivă, participarea Municipiului București la inițiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilității” 2019 și stabilirea „Zilei fără autoturisme în București” pe data de 22 septembrie. Proiectul a fost inițiat de consilierii generali ALDE, Tudor – Tim Ionescu, Tomnita Florescu (viceprimar), Claudiu Daniel Catana și Voicu Ion Valentin.

Astfel, conform proiectului, pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 și 17:00, se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculele electrice cu 2,3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

De asemenea, proiectul prevede participarea Municipiului București la inițiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care în 2019 se desfășoară sub tema „Mergi cu noi”. De la introducerea sa în 2002, impactul Săptămânii Europene a Mobilității a crescut constant, atât în Europa, cât şi în lume. În 2017, campania a bătut recordul de participare; 2 526 de oraşe din 50 de ţări au organizat activități în decursul săptămânii.
Peste jumătate dintre oraşele participante au implementat măsuri permanente, însemnând un total de 7 993 de măsuri axate în principal pe gestionarea mobilității, accesibilitate şi facilități noi sau îmbunătățite pentru biciclişti.
Săptămâna a culminat cu „Ziua fără autoturisme”, în care oraşele participante au delimitat una sau mai multe zone rezervate exclusiv pietonilor, bicicliştilor şi transportului public întreaga zi. În 2017, 1.352 de oraşe au organizat „Ziua fără autoturisme”.

În fiecare an, Săptămâna Europeană a Mobilităţii se axează pe o temă specifică legată de mobilitatea durabilă. În 2019, tema este „Mersul sigur pe jos şi cu bicicleta”. Ediția din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității pune în prim plan mersul sigur pe jos şi cu bicicleta şi beneficiile pe care le aduce sănătății, mediului înconjurător şi finanţelor noastre!

Modurile active de transport, cum a fi mersul pe jos şi cu bicicleta, nu generează emisii şi ne menţin inimile şi corpurile sănătoare. S-a constatat şi că oraşele care promovează mersul pe jos şi cu bicicleta în locul autoturismelor sunt mai atractive, au un trafic mai descongestionat şi o calitate mai ridicată a vieţii.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Presedintele Iohannis, provocare pe facebook pentru toti romanii: Hai să readucem România printre marile culturi ale Europei!

Președintele României postează pentru a doua oară, astăzi, pe Facebook. Iohannis lansează o provocare către toți româii, pe care...

Reactia jurnalistului Oreste Teodorescu la dezvaluirile despre Barna: Sloganul ”Fericiți în România” se transformă în ”Păcăliți în România”

Jurnalistul Oreste Teodorescu a precizat pentru PSNews.ro că dezvăluirile Rise Project, al căror protagonist este liderul USR, Dan Barna, îi amintesc de episodul Mona...

Declaratii nesimtite ale selectionerului Norvegiei dupa ce a vazut 30.000 de copii pe Arena Nationala

Selecționerul Norvegiei, Lars Lagerback, susține că a fost o greșeală faptul că România a jucat cu suporteri, chiar dacă aceștia au fost copii sub...

Premierul desemnat, Ludovic Orban, da asigurari ca guvernul lui va trece: Avem 10 voturi in plus

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anuntat, marti seara, dupa o sedinta cu conducerea PNL, ca liberalii au „10 voturi in plus” fata de cat...

VIDEO-Dancila nu poate sa iasa pe strada prin Bucuresti nici dupa ce nu mai e premier

Celebrul protestatar Marian „Ceausescu” a asteptat-o, marti seara, in fata sediului B1 TV, pe Viorica Dancila pentru a-i oferi cadou un tricou inscriptionat cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -