vineri, noiembrie 15, 2019

Razie a Politiei azi-noapte in Bucuresti. Taximetristii prinsi cu cele mai mari nereguli

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

In cursul noptii de 20 iulie 2019 au avut loc actiuni de control la consumul de alcool precum si la consumul substantelor psihoactive.
In circa o ora si jumatate au fost depistati 2 conducatori auto care consuumasera canabis ei fiind condusi la sediul IML pentru probe biologice.
De asemenea au fost depistati mai multi conducatori auto care consumasera alcool dar au fost sanctionati si alti conducatori auto pentru diferite abateri in trafic.
La acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere și respectarea legislației în vigoare pe această linie s-au folosit aparatele etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost verificate peste 170 de autoturisme și au fost aplicate 110 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 71.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi.

Totodată, au fost identificați 6 conducători de autoturisme care efectuau transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație taxi valabilă în aceste situații dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea in cadrul acțiunii au fost reținute 5 permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legislației rutiere in vigoare, 4 dintre acestea pentru încălcări săvârșite de conducătorii autoturismelor care efectuau transport de persoane in regim de taxi, respectiv 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor taxi.

Exemple:
1. La data de 17.07.2019, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 31 de ani care nu deținea autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.
Totodata, conducatorul auto taxi a fost sancționat și pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier și pentru adresarea de injurii, context in care a fost sancționat conform legii 61/1991, iar pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier s-a dispus masura supendarii dreptului de a conduce pentru 30 zile.

2. La data de 17.07.2019 a fost depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani care a care nu deținea autorizație taxi valabilă și certificat de atestare a pregatirii profesionale dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

3. La data de 18.07.2019, a fost depistat un conducator auto in vârsta de 25 de ani care in timp ce efectua transport public de persoane in regim de taxi a circulat pe sensul opus de circulație punând in pericol siguranța participanților la traficul rutier. In acest caz conducatorul auto taxi a fost sancționat cu amenda, iar ca sanactiune complementara s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 zile.
4. La data de 19.07.2019 a fost depistat un conducator auto in vărsta de 69 de ani care efectua transport public de persoane in regim de taxi cu un autovehicul care avea anvelopele uzate peste limita legală admisă și elementele caroseriei corodate.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Metrorex introduce plata contactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment...

Joburi de la partid: Sotia primarului PSD al Sectorului 5 primeste un salariu nesimtit la Transelectrica!

Soția primarului pesedist al Secotrului 5, Daniel Florea, Andreea Georgiana Florea, a fost numită în data de 17.09.2017 ca membru al Directoratului C.N.T.E.E. „Transelectrica”- S.A.  Ministrul...

Viceprimarul Sectorului 2 ii ia apararea lui Cornel Dinu: Lipsa de profesionalism a Gabrielei Firea

Primăria Municipiului București a reușit o nouă gafă de proporții. Într-un document oficial, semnat de doamna primar Gabriela Firea, legenda dinamovistă Cornel Dinu este...

Premierul Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania...

RADET e in faliment, Bucurestiul in pragul prapastiei si Firea: Lui Dragnea ii sta bine fara mustata!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, marți, referitor la faptul că Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova pentru a fi...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -