duminică, noiembrie 17, 2019

Florea de doar de fatada! Vanghelie controleaza prin interpusi primaria Sectorului 5

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Controversatul politician Marian Vanghelie, fost primar în București în Sectorul 5 pe perioada a patru mandate între 2000 și 2016, ajuns atat de nefrecventabil incat nici in PSD nu l-au mai vrut, a intrat într-un con de umbră din cauza scandalurilor de corupție. Nu au trecut nici trei ani de când nu mai este edil și vorbim din perspectiva oficială, căci de fapt așa cum arată o ancheta Podul.r,  Marian Vanghelie încă trage majoritatea sforilor la Primăria Sectorului 5.

Podul.ro vă informa în data de 31 martie 2019 că Vanghelie, prin intermediul unor consilieri locali, a impus păstrarea sau numirea unor directori apropiați în Sectorul 5: Vicențiu Antonescu și Dragoș Ioniță, la ADP ; Lăzărescu Paul și Roberto Vișan, la Administrația Piețelor; Nicorescu Virgil, Lupașcu Marian, la AES; Leonard Petre, la Economat și Popescu Florentina, la DGASPC.

Oamenii lui Marian Vanghelie, Marian Lupașcu și Loredana Zidărescu, controlează 80% din bugetul Primăriei Sectorului 5

Astăzi vom pune accentul pe Marian Lupașcu, directorul Amenajări Edilitare și Salubritate SA, despre care se știe că din 1998 este omul de casă al lui Marian Vanghelie. Să aruncăm un ochi înainte de toate pe traseul profesional al lui Marian Lupașcu: 1987-1991 – Frigotehnist la Frigotehnica SA; 1991-2000 – Electrician Metrorex; 2000-2003 – Șef Piețe Sector 5; 2004 – 2008 – Șef Economat; 2008 – Șef Poliția Locală Sector 5; 2012 – Vicepreședinte CNSLR Frăția. Așadar, putem observa că lui Marian Lupașcu i-a priit foarte bine cârdășia cu Vanghelie. Chiar din anul 2000 de când a devenit Vanghelie edil, Marian Lupașcu a stat în tot soiul de poziții de conducere. În privința studiilor, Lupașcu a terminat în 2003 Facultatea de Științe Juridice la Universitatea Româno-Americană, iar în 2005 master în Dreptul Afacerilor. Probabil a ales specializările respective de studii pentru a jongla într-un mod „profesionist” cu banii publici.

Motivul pentru care AES trebuie să fie în centrul atenției este simplu. Aproximativ 80% din bugetul Primăriei Sectorului 5 este girat de AES. Marian Lupașcu, directorul AES, este de altfel concubinul Ioanei Mija. Mija este mâna dreaptă a lui Marian Vanghelile, aceasta fiindu-i secretară între 2000 și 2016.

Totodată, în subordinea lui Marian Lupașcu se află Loredana Zidărescu, secretara formațiunii politice a lui Vanghelie, PDSI, dar în același timp și șefă a Serviciului de Achiziții Publice a Sectoului 5. Atât Marian Lupașcu, cât și Loredana Zidărescu fac vizite frecvent pe la sediul partidului lui Vanghelie de pe strada Doctor Mihail Obedenaru.  Așadar, fostul pușcăriaș Marian Vanghelie controlează din umbră prin interpuși 80% din bugetul Sectorului 5, făcând jocurile la AES și la Serviciul de Achiziții Publice.

Un exemplu relevant este cel al firmei Star Pro cu sediul pe Str. Eșarfei Nr. 55 care în anul 2017, având un singur anajat, a câștigat două licitații în valoare de 60 de milioane de euro pentru amenajarea a 34 de parcuri din sector.

Daniel Florea, actualul primar al Sectorului 5, băgat în corzi de prietenia dintre Vanghelie și Bușoi

Actualul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, nu are o zonă de manevră prea largă întrucât majoritatea celor din PSD care se află în Consiliu sunt oamenii lui Vanghelie. Un atu pe care aceștia îl mai au este reprezentat majoritatea în consiliu. În cazul achizițiilor care necesită sume mari, majoritatea simplă de 50% + 1 nu mai e necesară, ci e nevoie de votul a două treimi dintre consilieri.

Aici intervine relația strânsă dintre Cristian Bușoi, care a renunțat recent la șefia PNL București și candidează la europarlamentare, și Marian Vanghelie. Potrivit informațiilor Podul.ro cei doi și-au consolidat prietenia în anii de concedii petrecute în Turcia și Dubai. Astfel, Cristian Olteanu, liderul PNL Sector 5, apropiat de-al lui Cristi Bușoi, face tot posibilul ca liberalii din consiliu să voteze cot la cot cu oamenii lui Vanghelie când este nevoie de o majoritate de două treimi la vot.

Nici nu e de mirare că unii liberali din București, mai ales din Sectorul 5, sunt adesea în cârdășie cu PSD-ul. Acest fapt se poate vedea și în pasivitatea cu care fac campanie împotriva PSD în capitală. Desigur, nu generalizăm.

Sursa: Podul.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -