vineri, noiembrie 15, 2019

Pandele vrea Referendum pentru interzicerea ”pacanelelor” in Voluntari

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Orașul Voluntari va organiza în 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, și un referendum privind interzicerea afacerilor cu jocuri de noroc și pariuri în localitatea. Așadar, încă unul pe lângă cel privind justiția, anunțat deja de președintele Klaus Iohannis.

Într-o declarație pentru G4Media.ro, primarul Florentin Pandele arată că în localitatea pe care o conduce există 30 de săli de jocuri de noroc și că oamenii i-au solicitat să rezolve problema, întrucât există tineri care au ajuns dependenți de aceste jocuri și pierd sume mari de bani.

Potrivit lui Pandele, celelalte eforturi administrative pentru a descuraja fenomenul au fost ineficiente, dar admite că nu e sigur dacă ar fi organizat acest referendum dacă pentru aceeași zi nu ar mai fi fost deja convocat unul, cel pentru justiție.

Principalele declarații făcute de primarul orașului Voluntari pentru G4Media:

  • Profităm și noi de ocazia alegerilor europarlamentare și am găsit de cuviință să vin cu această propunere pentru faptul că sunt mai mulți cetățeni care au venit la mine în audiență și care mi-au spus că nu mai știu ce să facă. Unii dintre ei au început să vândă lucruri din casă. Au copii, unii elevi, alții tineri săriți chiar de 20 de ani, care merg și joacă aproape zilnic deja. Unii și-au făcut nu o pasiune, ci un mod de viață din asta.
  • Nu știm dacă din punct de vedere constituțional acest referendum, dacă va întruni voturile necesare, va putea să fie validat, iar pe teritoriul administrativ al orașului Voluntari să nu mai existe aceste activități comerciale.
  • Un amic de-al meu a venit la mine și mi-a zis că își trimite unul din copii în afara României să facă studii pentru că unul dintre băieții săi deja l-a umplut de datorii. La o lună de zile vine cineva care îi spune că băiatul s-a împrumutat și trebuie să restituie banii. Dar nu este un caz singular, nu-l prezint neapărat pe acesta ca fiind motivul care ne-a determinat să luăm o asemenea hotărâre.
  • Noi am mai dat o hotărâre a Consiliului Local anul trecut în care am cerut interzicerea acestor jocuri de noroc. Nu s-a întâmplat nimicpentru că ei își iau formele de legalizare de funcționare de la oficiul jocurilor de noroc, o structură centrală, iar noi, cel puțin la nivel local, nu suntem decât spectatori.
  • Își deschid spațiile respective, primesc de la primărie autorizație de funcționare, care de fapt vizează doar condițiile comerciale, nicidecum obiectul de activitate.

Dacă nu ar fi existat referendumul pentru justiție ați fi făcut referendumul acesta? 

  • Sincer să fiu nu știu dacă aș fi făcut-o. Sincer. De ce? Pentru că un referendum duce la niște costuri.
  • Într-o încăpere e urna pentru cei care votează la europarlamentare, într-o altă încăpere va fi urna cu referendum. Acolo unde este o urnă cu referendum pentru justiție nu va fi o mare pagubă dacă va mai fi și o urnă cu acest subiect. Dar să fiu sincer, nu știu dacă aș fi propus acum lucrul acesta.
  • Poate aș fi așteptat și dacă aș fi așteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creștinii ăia că voi face ceva și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-ați promis, nu ați făcut nimic.
  • Îi explic fiecăruia, individual, că atribuțiile noastre legale sunt limitate. Numai că dumnealor, pe bună dreptate, așteaptă ca lucrurile să fie rezolvate.

Sursa: g4media.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...

Cristian Tudor Popescu: „Abjecta G. Firea a postat un fake news de un primitivism colosal!”

Cristian Tudor Popescu are o reactie dura fata de comportamentul manifestat de Viorica Dancila si Gabriela Firea in urma dezbaterii lui Klaus Iohanni cu...

Prinsa iar cu minciuna, Gabriela Firea a fost obligata de romani sa-si recunoasca rusinea!

Postarea de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea privind faptul ca presedintele Iohannis ar fi purtat casca in timpul dezbaterii cu jurnalistii a...

Metrorex introduce plata contactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment desfasurat la statia de metrou...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -