marți, noiembrie 12, 2019

Catalin Ionita, seful DGA, co-proprietar pe un teren din Bucuresti unde se doreste constructia unui bloc!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Primar de trei ani si jumatate, Firea da vina pe Ludovic Orban pentru problemele Bucurestiului

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reacţionează vehement la afirmaţiile premierului Orban care a susţinut miercuri că falimentul Regiei Autonome de...

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne, chestorul Cătălin Ioniţă, a fost, până la jumătatea anului trecut, co-proprietar, alături de mama şi de soţia sa, pe un teren din Capitală, pentru care a solicitat avize în vederea construirii unei clădiri de patru etaje. La puţin timp după ce a revenit la conducerea DGA, el a donat mamei sale cota sa de 25% din teren. Contactat de News.ro, Cătălin Ioniţă a invocat faptul că este vorba despre viaţa sa privată, afirmând că ar trebui acordată atenţie carierei sale şi lucrurilor pe care le-a făcut pentru minister.

Conform declaraţiei de avere din februarie 2018, Cătălin Ioniţă deţinea o cotă de 25% din două terenuri, în Ilfov şi în Bucureşti, ambele obţinute în 2015, prin contracte de vânzare-cumpărare. În ambele cazuri, co-proprietari erau mama (50%) şi soţia (25%). Terenul din Bucureşti are 217 metri pătraţi.

În declaraţia de avere datată 18 iulie 2018, cota parte din terenul deţinut în Bucureşti nu mai figurează, fiind însă menţionată o donaţie de teren către mama sa.

În 8 martie 2018, pentru acest teren, situat pe Şoseaua Mihai Bravu, nu departe de Pasajul Muncii, este emisă autorizaţie de construire pentru „IMOBIL FUNCTIUNE MIXTă – servicii şi locuire şi organizare de execuţie”. Cei care au solicitat autorizaţia sunt Cătălin Ioniţă, soţia şi mama acestuia, la acel moment co-proprietari ai terenului.

În 30 octombrie 2018, pentru acest teren este emis, de această dată doar la solicitarea mamei chestorului Ioniţă, un certificat de urbanism pentru „împrejmuire teren în regim provizoriu pentru realizarea lucrărilor de organizare de şantier a imobilului cu funcţiune mixtă, Rh propus= 2S+P+4E+Et tehnic”.

Demersurile pentru obţinerea autorizaţiei au fost începute de Cătălin Ioniţă încă din 2016, serviciile de specialitate ale Primăriei sectorului 3 aprobând, în august 2016, Planul urbanistic de detaliu pentru „imobil cu funcţiuni mixte 2S+P+4E+Et tehnic”.

Lucrările de construcţie nu au început încă, terenul fiind doar împrejmuit.

Declaraţia sa de avere mai menţionează şi două case în Bucureşti cu suprafeţe de peste 230 de metri pătraţi, deţinute împreună cu soţia, cumpărate în 2006 şi 2012, una dintre ele fiind închiriată.

Contactat telefonic de News.ro, Cătălin Ioniţă a refuzat să dea explicaţii, invocând că este vorba despre viaţa sa privată şi a cerut să îi fie respectate intimitatea şi familia. Întrebat de ce a donat mamei sale partea lui de teren, Ioniţă a replicat: „Nu este cumva viaţa mea privată despre care vorbiţi? Dumneavoastră aţi donat sau cumpărat vreodată un teren? De ce aţi făcut-o?”.

„Ştiţi ce se întâmplă? Acum, în postul Paştelui, au apărut toate mizeriile despre mine… Cred că trebuie să vă uitaţi la cariera mea, la ce am făcut pentru ministerul ăsta, nu să căutaţi toate mizeriile”, a spus el pe un ton calm, în contextul apariţiei, în ultima vreme, a mai multor informaţii care îl vizează.

„Vă rog să îmi respectaţi intimitatea şi chestiunile care ţin de familie”, a afirmat Ioniţă, fără a oferi alte explicaţii refertioare la teren sau la modul de finanţare a unei eventuale construcţii.

Numit în ianuarie 2018 la conducerea Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă a demisionat şase luni mai târziu, invocând motive personale. La o zi după- demisie, în 27 iunie, a  fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.

Conform procurorilor, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, Cătălin Ioniţă „a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”. El spunea atunci că nu îşi face probleme pentru că este nevinovat, cariera sa fiind „impecabilă”.

„Cariera mea este impecabilă şi voi merge până în pânzele albe să îmi dovedesc nevinovăţia. (…) Nu există nicio abatere a mea de la lege şi de la morală şi voi demonstra acest lucru. Dincolo de suprinderea pe care o am, am determinarea să clarific aceste aspecte”, a mai spus fostul şef al Poliţiei Române, care a mai fost audiat o dată la DNA.

La o zi după prima sa citare la DNA, în 28 iunie, chestorul Cătălin Ioniţă revenea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne.

În 28 ianuarie 2019, Press One relata că Ioniţă a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină, la o lună după ce News.ro a scris că o parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, intitulată „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul „Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet” apărut în 2003 într-o publicaţie juridică. Ioniţă a declarat la acel moment pentru News.ro că susţine în continuare că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui. Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ştefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie, precum şi nouă doctoranzi ai acestei instituţii.

Cătălin Ioniţă a ţinut să precizeze că a făcut lucrarea dintr-o convingere personală, nu pentru titlu, şi că nu a urmărit să beneficieze de bani. „Orium, suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca şi absenţa mea din familie”, a spus Cătălin Ioniţă.
La sfârşitul lui ianuarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost sesizat în legătură cu lucrarea sa de doctorat.
Jurnalista Emilia Şercan, cea care a relatat despre faptul că întreaga teză de doctorat a lui Ioniţă este un plagiat, relata recent că în 30 ianuarie Comisia de Etică a Academiei de Poliţie a fost sesizată în legătură cu plagiatul, iar după lege trebuia să se pronunţe până în data de 17 martie asupra tezei de doctorat. Tot Emilia Şercan a scris că la patru zile după apariţia articolului referitor la plagiat,  Ioniţă s-a internat în spital şi de atunci este într-un concediu medical prelungit de la săptămână la săptămână, sugerâd că acesta, care are aproape 43 de ani, ar intenţiona să se pensioneze.
- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Secretarul general adjunct, Cristi Barbu: PNL este va readuce echilibrul și va reclădi România! Multumim pentru incredere si sustinere!

Klaus Iohannis, candidatul PNL, este câștigătorul detașat al alegerilor de duminică. 8.683.681 de români au ieșit la vot, iar...

Decizie definitiva: Curtea de Apel anunta FALIMENTUL RADET! Firea o da din colt in colt…

Curtea de Apel București a decis luni falimentul RADET, respingând recursul făcut de Primăria Capitalei. Sentința este definitivă. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dă asigurări...

Metrorex a prelungit programul la metrou

Metrorex a prelungit programul de circulaţie a trenurilor de metrou. Măsura se aplica în seara meciului cu Suedia, din 15 noiembrie. Vineri spre sâmbătă, metrourile vor...

Rezultate alegeri: Klaus Iohannis a cucerit Bucurestiul! Dancila abia pe locul 3

Klaus Iohannis (PNL) l-a depășit pe Dan Barna (USR) cu aproape șapte puncte procentuale la alegerile prezidențiale de duminică din București, potrivit numărătorii paralele...

Klaus Iohannis, favorit in diaspora: Peste 53% din romanii plecati l-au votat!

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, la numărarea voturilor din 705 secții din străinătate ((din totalul celor 838 secții), Klaus Iohanis se clasează...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -