joi, noiembrie 21, 2019

Incompetenta sau hotie? Compania de paza a primariei Sectorului 3 a pierdut o licitatie organizata tot de primaria Sectorului 3!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Compania Ordine şi Protecţie Sector 3 a fost înfiinţată de Robert Negoiţă ca alternativă pentru firmele de pază private. Compania a pierdut însă licitaţia pentru cel mai mare contract de pază organizat de primăria-mamă, care a angajat o firmă privată. În loc să fie desființată pentru că nu-și mai justifică activitatea, firma trăieşte din contractele cu şcolile, grădiniţele şi liceele din sector. Pentru acestea, asigură o parte dintre serviciile de pază şi subcontractează serviciile de curăţenie şi mentenanţă altor firme private, informeaza g4media.ro.

A pierdut contractul pentru pază organizat de Primăria Sectorului 3 pentru că a avut un preţ prea mare. La jumătatea lui 2018, Primăria Sectorului 3 demarează procedurile pentru atribuirea „serviciilor de pază, monitorizare, intervenţie rapidă a obiectivelor, valorilor în Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti, inclusiv salvare acolo unde este cazul”. Principalul criteriu de alegere a câştigătorului urma să fie preţul cel mai mic.

SC Ordine şi Protecţie Sector 3 participă şi ea la licitaţie. Pe 26 iulie 2018, contractul, în valoare de 818.404 lei, fără TVA este atribuit societatea SC OK Guard SRL, o firmă privată, oferea cel mai bun preţ.

În noiembrie, firma plătea salarii nete de 421792, după cum reiese dintr-o evidenţă publicată pe site-ul instituţiei. Salariul mediu pentru cei 256 de angajaţi, majoritatea agenţi de pază, este de 1531,75 lei, în timp membrii consiliului de administraţie primesc o indemnizaţie lunară netă de 3514,28 de lei. Salariul directorului general este de 5000 de lei brut.

Decizia înfiinţării Societăţii Ordine şi Protecţie S3 SRL a fost luată la jumătatea lui 2017, de Primăria Sectorului 3.

După ce în 2017, a avut o cifra de afaceri de 3013820 de lei şi pierdere de 739541, pentru anul 2018, autorităţile locale din Sectorul 3 estimau ca societatea să aibă venituri anuale de 24.984.000 de lei (6.321.023 de lei pe primul trimestru, şi câte 6.221.000 pe celelalte trei).

Socoteala din proiect  nu s-a potrivit cu cea din bilanţul contabil, aşa că, după primele şase luni, firma declara de două ori mai puţini bani încasaţi decât cei prognozaţi, adică puțin peste 6 milioane de lei şi un profit mic în raport cu estimări, de aproape 300 de mii de lei.

Contractele directe cu instituţiile finanţate de Primăria Sectorului 3, principala sursă de venit. Preţul plătit de şcoli, mai mare ca cel de anul trecut.

Majoritatea sumelor încasate de societatea Ordine şi Protecţie din Sectorul 3 provin din înţelegerile încheiate cu grădiniţele, şcolile sau liceele finanţate de Primăria Sectorului 3. Conform situaţiilor publicate pe site-ul firmei, în 2018, SC OPS3 SRL a emis 547 de facturi fiscale pentru serviciile oferite.

Majoritatea privesc asigurarea de servicii de pază pentru instituţiile şcolare – gradinite, scoli, licee. Valoarea totală a contracelor publicate pe site-ul de licitaţii publice pentru serviciile de pază era de 6,5 milioane de lei.

Pentru aceste servicii, societatea a taxat la un preţ de 15 lei/oră. În 2017, şcolile cumpărau serviciile cu 12,5 lei/oră, adică noile contracte au dus la majorarea cheltuielilor cu paza cu aproximativ 20%. Asta în condiţiile în care, în 2018 au existat instituţii din Bucureşti care au achiziţionat serviciile de pază la un preţ mult mai mic. Administratia Scolilor Sector 6 a încheiat astfel de contracte pentru servicii similare pentru suma de 13.5 lei/ora.

Mai mult, conform contractelor publicate de o parte dintre şcolile din Sectorul 3, o parte dintre servicii urmau să fie subcontractate unor firme private. Tiger Security Services SRL primeşte componenta de monitorizare şi de intervenţie rapidă, deşi firma primăriei sectorului 3 se laudă cu 980 de camere de supraveghere şi 98 de obiective protejate. Serviciile medicale de urgenţă ar urma să fie asigurate de SC Serviciul de Ambulanţă Ana Med SRL.

Singurele facturi încasate de SC Ordine şi Protecţie S3 şi care nu au legătură directă cu Primăria Sectorului 3 sunt cele de la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, Clubul Sportiv Kontakt Karate Jilava şi Asociaţia Club Proritmic.

Citeste mai multe pe g4media.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...

Concluzia lui Oreste Teodorescu: Doua întâlniri mediatizate in paralel… ne place sau nu, dar asta e realitatea românească… anormala!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a concluzionat pe pagina personala de facebook, dupa dezbaterile celor doi candidati la presedintie, ca in acest moment romania este tara...

Raspunsul presedintelui Iohannis la intrebarea lui Moise Guran: „Am reusit sa anulez 70% din masurile care ar fi compromis legile justitiei”

Moise Guran l-a intrebat pe Klaus Iohannis, in cadrul dezbaterii de la BCU, daca nu a amanat organizarea referendumului pentru a obtine un impact...

Dancila spune ca da mediatii la matematica, dar nu stie lucruri elementare din scoala generala!

Viorica Dancila a dat un raspuns gresit, marti seara, in momentul in care a fost intrebata cum se calculeaza aria cercului. Ea s-a laudat,...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -