luni, noiembrie 18, 2019

Atentie pe ce site-uri intrati! O femeie din Bucuresti a ramas fara 12.000 de lei dupa o achizitie online!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Atenţie de la ce bancomate retrageţi bani sau pe ce site-uri intraţi atunci când vreţi să faceţi tranzacţii online! Cardurile bancare pot fi clonate extrem de uşor. În doar câteva secunde, atacatorii vă pot fura datele cardului bancar şi îl pot folosi în numele dumneavoastră. Ce puteţi face, să nu vă transformaţi în victime sigure ale hackerilor, aflaţi din materialul următor.

12.000 de lei dintr-un foc, s-au făcut nevăzuţi din contul unei femei din Bucureşti.

„Am cerut extrasul de la bancă, existau nişte plăţi făcute cu cardul pe un site. Angajaţii băncii mi-au spus să verific acasă, în familie.”, povesteşte femeia pagubită.

Ea spune că a folosit cardul respectiv ca să cumpere ceva de pe un un site american. După ce a făcut plata, au început să curgă plăţile către site-ul respectiv. Victima spune că nu a primit niciun sprijin nici din partea băncii, nici a poliţiei.

Pentru un alt card pe care îl am la altă bancă am întrebat, în cazul în care se întâmplă ceva, dacă există asigurare şi mi s-a spus că nu, singura soluţie este să-mi las foarte puţini bani pe card şi restul să fie într-un cont care să nu aibă card ataşat.”, a povestit ea.

Soluţia de a strânge banii la saltea pare desprinsă din secolul trecut, însă pare singura sigură acum. Din ce în ce mai mulţi oameni cad victime hackerilor, spun experţii în securitate cibernetică. Mai ales că fraudarea ori clonarea unui card este aproape banală pentru atacatori.

Liviu Arsene, expert în securitate cibernetică: „Pozezi faţă-verso cardul şi ai nume, prenume, dată de expirare a cardului, inclusiv codul CVV necesar pentru autentificare atunci când faci o plată online. Deci nu e neapărat nevoie să clonezi cardul folosind echipamente speciale”.

Unele bănci au un alt doilea nivel de confirmare a plăţilor online, prin transmiterea unui cod prin sms. Nu toate însă.

În plus, daca vreţi să fiţi siguri că bancomatul nu v-a furat datele cardului, verificaţi, înainte de a-l folosi, dacă toate componentele aparatelor sunt fixate bine.

Cele mai sigure ATM-uri sunt cele din interiorul băncilor, spun experţii. În momentul în care banca sesizează nereguli, are obligaţia să anunţe deţinătorul cardului.

Irina Chiţu, analist financiar: „Băncile au inserate în sistemele informatice procedee de recunoaştere a tranzacţiilor frauduloase, fie că e după locaţie, sume mai mari, ceva schimbat în frecvenţa plăţilor şi, de multe ori, imediat blochează sistemul când ceva este în neregulă sau contactează clienţii telefonic şi sunt întrebaţi dacă au făcut acele tranzacţii care lor li se par suspicioase.

Banca e obligată să despăgubească cu întreaga sumă clientul. Există un regulament BNR care menţionează că într-o zi bancară, de la momentul recunoaşterii, să i se dea banii înapoi în totalitate.”

Specialiştii spun că este bine să nu păstrăm sume mari de bani pe cardul activ, ci să le transferăm într-un cont de economii, iar pentru plăţile online să avem un card separat.

Sursa: Digi24.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -