luni, noiembrie 18, 2019

Gabriela Firea a mai gasit un vinovat pentru esecul ei la Primaria Bucuresti

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză din nou opoziţia din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că încearcă să blocheze proiectele constructive pentru cetăţeni şi şi-au făcut un scop din asta doar pentru a da impresia că se luptă pentru bucureşteni. Municipalitatea a transmis, printr-un comunicat de presă, că toate cele 22 de companii din Holdingul municipal respectă legea, au fost controlate de Ministerul de Finanţ şi au rezultate vizibile, dar ele sunt ignorate de opoziţie. Precizările PMB vin după ce USR şi PNL au criticat din nou, în şedinţa CGMB de miercuri, rectificarea bugetară, majorarea de capital la trei companii municipale şi delegarea unor servicii publice către aceste companii.

 

Primăria Capitalei a transmis joi seară, printr-un comunicat de presă, că toate cele 22 de companii municipale au fost controlate de Ministerul Finanţelor Publice şi nu s-au constatat nereguli în activitatea lor.

Referitor la aceleaşi companii municipale înfiinţate anul trecut, primăria spune că criticile opoziţiei sunt neîntemeiate, pentru că ele au rezultate, însă le ignoră opoziţia. Reprezentanţii PMB dau şi exemple, vorbind de 31 de clădiri din centrul Capitalei, majoritatea monumente istorice, care se află în consolidare şi reabilitare, lucrările fiind desfăşurate de Compania Municipală Consolidări, în timp ce alte trei ar urma să intre în consolidare, iar pentru alte patru este în curs de actualizare documentaţia tehnică.

Municipalitatea mai vorbeşte şi despre expertizarea podurilor şi pasajelor, realizată de Compania Dezvoltare Durabilă pentru cp nu au fost expertizate şi nici reabilitate, iar Trustul de Construcţii a început lucrările la trei săli de sport ale căror studii de fezabilitate şi proiecte tehnice au fost elaborate de Compania Dezvoltare Durabilă, şi va începe lucrările la alte patru.

PMB atrage, de asemenea, atenţia că toate aceste proiecte tehnice şi studii de fezabilitate pentru proiecte au fost realizate într-un timp mult mai scurt şi cu bani mai puţini decât firmele care aveau iniţial contract.

„Aceşti contestatari de profesie şi-au făcut un scop din a denigra cu orice preţ iniţiativele Primăriei Capitalei, depunând plângeri şi deschizând procese doar pentru a da impresia că se lupta pentru cetăţeni, însă nu fac altceva decât să încerce blocarea unor proiecte constructive menite să îmbunătăţească viaţă cetăţenilor. Au mers până acolo încât să ceară strămutarea judecării unui dosar pe care l-au pierdut într-o prima instanţa, doar pentru a tergiversa sentinţa finală, demonstrând, încă o dată, că nu sunt interesaţi de adevăr şi dreptate, ci doar de obţinerea de capital politic, cu orice mijloace. Atât că Primar General, cât şi că cetăţean al României, am încredere deplină în justiţie şi am convingerea că, indiferent de tertipurile la care recurg unii oameni politici, adevărul va ieşi la iveală”, transmite primarul Gabitalei Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă al PMB.

Instituţia atrage atenţia că cele 22 de companii municipale au fost înfiinţate în deplină legalitate, după modelul unor oraşe europee.

Referitor la majorarea capitalului companiilor municipale adoptată miercuri de CGMB, primăria reproşează că ceea ce s-a scris în spaţiul public este incomplet şi doar se politizează nişti măsuri administrative, cu scopul dezinformării.

„Concret, se afima doar că s-a majorat capitalul unor companii municipale, însă se omite deliberat scopul acestor sume, care sunt destinate rezolvării unor probleme stringente cu care se confruntă Capitala. Toate majorările de capital ale societăţilor au avut la baza note de fundamentare, documente justificative pentru toate sumele solicitate şi aprobate în Consiliul General. Toate propunerile pentru majorări de capital au fost făcute pentru investiţii în vederea modernizării serviciilor publice, oferite cetăţenilor Municipiului Bucureşti. Precizăm de asemenea că fiecare societate are un site public unde sunt publicate informaţiile care privesc activitatea acestora, dar şi alte date de interes public, achiziţii, anunţuri, proceduri de achiziţii”, mai spune PMB.

Municipalitatea dă exemplu 2.000 de locuri de parcare, care vor fi amenajate de Compania Municipală Parking, în patru parcări tip park&ride la intrările în oraş, pe A1, A2, A3 şi în sudul Bucureştiului, subterane şi supraterane, cu sistem de supraveghere video, acesta fiind scopul majorării de capital social.

Consilierii generali USR au sesizat miercuri Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei, solicitând să facă verificări cu privire la modul în care Primăria Capitalei a împrumutat cu bani de la buget companiile municipale înfiinţate anul trecut, modul în care a fost majorat capitalul social la fiecare companie şi felul în care au fost cheltuiţi banii de către aceste companii municipale.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri în şedinţă majorarea capitalului social cu 8 milioane de lei la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj pentru panouri publicitare, cu 150 de milioane de lei Compania Municipală Parking pentru un teren şi parcări park&ride şi cu 190 de milioane de lei Compania Municipală Imobiliară.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Un manager bun lipseste! Isarescu: ”Bucureștiul este peste Lisabona în privința PIB-ului și în apropiere de Berlin”

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov este aproape de cea a Berlinului...

Viceprimarul Sectorului 2 spune lucrurilor pe nume: Nu sunt adeptul pomenilor electorale și al populismelor!

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a acordat în exclusivitate un interviu pentru PSNews.ro în care a abordat mai multe subiecte de interes pentru...

Premierul Orban, in inspectie pe santierele stadioanelor pentru Euro 2020

Premierul Ludovic Orban verifica luni stadiului lucrărilor demarate la obiective de investiții în perspectiva găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020, și anume: Steaua, Arcul...

Tupeu nesimtit: Romania n-are autostrazi si copiii baronilor PSD incaseaza sume uriase de la stat ca sa le intretina!

Niculae Bădălău spune că nu ştia că fiica sa a lucrat la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). După ce în urmă...

VIDEO-Asa arata uriasa vila roz de la Predeal a Viorica Dancila! ”E doar o casa de vacanta”

Viorica Dancila detine o vila uriasa la Predeal, fiind a patra casa trecuta in declaratia de avere. Dancila sustine ca este doar o „casa...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -